Annuleringsverzekering

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland, boek je deze vaak al enige tijd van tevoren. Tenslotte heb je even nodig om je goed voor te bereiden, je ticket te boeken enz. Helaas kan het zo zijn, dat er in de tussentijd een kink in de kabel komt, waardoor je niet meer op reis kunt. Met een annuleringsverzekering zorg je ervoor dat veel van deze onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en dat je de kosten die een annulering met zich meebrengt, terugbetaald krijgt.

Welke onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en tegen welk bedrag je verzekerd bent, verschilt echter per annuleringsverzekering. ‘Gewone’ annuleringsverzekeringen zijn over het algemeen afgestemd op een vakantie in het buitenland, niet op een uitwisselingsprogramma. Travel Active biedt haar deelnemers daarom een speciale annuleringsverzekering aan, die wél speciaal is afgestemd op jouw programma bij Travel Active.

De voordelen van de annuleringsverzekering bij Travel Active op een rijtje: 

 • Speciale eindexamenregeling
  In onze annuleringsverzekering is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen. Mocht je zakken voor je eindexamen, blijven zitten of ingeloot worden voor een (voltijd) studie dan valt dit altijd onder de dekking van deze annuleringsverzekering. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de verzekering valt dan krijg je je annuleringskosten* volledig terug. Dat je niet aan jouw avontuur in het buiteland kunt beginnen is natuurlijk al vervelend genoeg!
 • Specifiek afgestemd op werken en studeren in het buitenland
  Een gewone (doorlopende) annuleringsverzekering is vaak niet afgestemd op werken en studeren in het buitenland. De annuleringsverzekering van Travel Active houdt wel rekening met jouw speciale reisdoel.
 • Geen eigen risico
  De annuleringsverzekering van Travel Active kent geen eigen risico!
 • Verzekerd voor totale programmakosten van je reis
  De annuleringsverzekering van Travel Active verzekert alle annuleringskosten* die jij maakt, met een maximum van de totale programmakosten voor je reis bij Travel Active. Bij veel ‘gewone’ annuleringsverzekeringen is dit helaas niet het geval, zij verzekeren reizen slechts tot een bepaald bedrag.
 • Ook verzekerd ten opzichte van je reisgenoot
  Als je bij het boeken van je programma vermeldt met wie je samen op reis gaat, dan ben je ook ten opzichte van elkaar verzekerd via de annuleringsverzekering. Dus kan jouw reisgenoot niet op reis vanwege bijv. ernstige ziekte van een familielid? Dan ben jij zelf ook verzekerd voor de annuleringskosten van de reis. Heel belangrijk dus om dit al op jouw boekingsformulier aan te geven (onder opmerkingen), anders geldt deze dekking niet.
 • Zeer voordelige premie
  Onze annuleringsverzekering is voordeliger dan de meeste kort- en langlopende annuleringsverzekeringen. Je betaalt slechts 5% premie over je totale programmakosten. Bij veel andere annuleringsverzekeringen is dit al snel 5,5% - 6,5%.

* bekijk voor de definitie van ‘annuleringskosten’ de Algemene Voorwaarden van Travel Active en de algemene voorwaarden annuleringsverzekering.

Het afsluiten van de annuleringsverzekering

Onze annuleringsverzekering met al deze fijne voordelen zit automatisch bij je boeking zodra je een programma bij Travel Active boekt en is meegenomen op de eerste factuur**. Zodra je de premie inclusief poliskosten en assurantiebelasting hebt betaald, is de verzekering afgesloten en ben je helemaal verzekerd voor eventuele annuleringskosten. Heb jij al een (bijv. doorlopende) annuleringsverzekering die jouw gehele reis dekt of wil je geen gebruik maken van onze annuleringsverzekering? Geef dit dan zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na de factuurdatum schriftelijk aan ons door. De annuleringsverzekering wordt dan niet voor je afgesloten. 

**Het bedrag van de factuur is inclusief de éénmalige poliskosten, t.w.v. € 5,50. Over de premie en de poliskosten wordt 21% assurantiebelasting berekend. Wanneer je later bepaalde producten bijboekt, zal ook daarover 5% premie en 21% assurantiebelasting worden berekend, zodat je te allen tijde 100% verzekerd bent voor eventuele annuleringskosten. Let op: het aanbod op de factuur is geldig tot 14 dagen na de factuurdatum. Daarna gelden beperkende voorwaarden.