Reis in het kort

Beleef de Noorse cultuur door onderdeel te worden van een Noors gastgezin, bouw een nauw contact met de kinderen op en ontdek met hen de prachtige omgeving!

Highlights
1. Adembenemende natuur
2. Land of the Midnight Sun
3. Noorse taallessen worden vergoed
4. Veel Au Pair meetings
5. Mogelijk voor 6 tot 24 maanden

Kies een ander programma
Au Pair in Noorwegen

Au Pair in Noorwegen

Noorwegen: land van eindeloze schoonheid

Noorwegen staat bekend om haar adembenemde en uitgestrekte natuur, en de Noren zijn er trots op ook! Meer dan de helft van de Noren bezit een berghut, scholen hebben verplichte dagen waarop zij de natuur in trekken en op de meeste ansichtkaarten vind je afbeeldingen van de natuur in plaats van culturele attracties. En dat is niet voor niets, je vindt er prachtige fjorden, besneeuwde bergtoppen, imposante watervallen, het Noorderlicht en eindeloze naaldbossen. Het klimaat verschilt heel erg per regio en tussen de seizoenen. Ervaar hoe het 's zomers in het Noorden de hele dag licht is en 's winters de hele dag donker! Ben jij een buitenmens en een liefhebber van de natuur? Dan is Noorwegen het land voor jou. Tel er de vriendelijke Noorse bevolking en de aanwezigheid van gezellige en intieme dorpjes en stadjes bij op en je weet dat je een onvergetelijke tijd zult beleven!

Welkom in een Noors gastgezin!

Hoewel het gezinsleven in Noorwegen veel overeenkomsten vertoont met het Nederlandse gezinsleven zul je merken dat er ook een hoop gebruiken en tradities zijn die heel anders zijn dan bij ons. Jouw gastgezin zal proberen jou zo snel mogelijk thuis te laten voelen en een kijkje te geven in het echte Noorse leven. Eet 's ochtends Noorse vis op je boterham, ga spelen in de sneeuw met de kinderen van je gastgezin, bind je schaatsen onder of maak een bergwandeling met je gastfamilie. Je zult helemaal onderdeel worden van het gezin en meedraaien in het dagelijkse ritme! De gezinnen zijn doorgaans klein en Noorse ouders zijn gewend om heel open met hun kinderen te communiceren en hen te stimuleren eigen keuzes te maken. Ook jij als Au Pair hebt veel inspraak en jullie overleggen samen hoe je het beste met de kinderen om kunt gaan!

Jouw taken als Au Pair in Noorwegen

De voordelen voor Au Pairs in Noorwegen zijn bijzonder aantrekkelijk. Wat dacht je van 25 betaalde vakantiedagen per jaar, maandelijks 500 euro zakgeld en tegemoetkoming in de kosten voor je Noorse taalcursus? In ruil daarvoor werk je als Au Pair maximaal 30 uur per week en het schema waarin je werkt hangt af van de behoeften van de ouders en kinderen. Je taken zijn erg divers. Bijvoorbeeld helpen bij het opstaan, de kinderen verzorgen, te eten geven, in bad doen, spelen met de kinderen, samen tripjes ondernemen en hen ophalen van de school of de sportvereniging. Daarbuiten kan je worden gevraagd om lichte huishoudelijke werkzaamheden te doen: wassen, stofzuigen of de rommel opruimen die de kinderen vast en zeker wel eens zullen laten slingeren! Bij veel gezinnen in Noorwegen is er ruimte om als Au Pair zelf met ideeën te komen voor activiteiten die leuk zijn om met de kinderen te ondernemen. Dus grijp je kans en trek er op uit!  


 

Vertrekmogelijkheden

In Noorwegen kun je als Au Pair aan de slag voor een minimale duur van 6 maanden en maximaal 24 maanden. Bij de meeste landen waar je Au Pair kunt worden kan dit voor maximaal 12 maanden, hierin onderscheid Noorwegen zich dus. Het is het hele jaar mogelijk om te starten als Au Pair, de meeste gezinnen geven er de voorkeur aan dat je start in januari, augustus of september. Denk er wel aan, dat je minimaal 3 maanden voor je gewenst vertrek bij ons dient te boeken.

Voorwaarden van het Au Pair Noorwegen programma

Om deel te nemen aan het Au Pair Noorwegen programma dien je minimaal 17 jaar en maximaal 29 jaar oud te zijn (op het moment van boeking). Daarnaast heb je minimaal een VMBO-diploma. Je beschikt over een goede kennis van de Engelse taal en je hebt aantoonbare oppaservaring. Het hebben van een rijbewijs is prettig, maar niet verplicht. Je hebt een grotere kans op plaatsing als je flexibel bent met betrekking tot de regio en de leeftijd van de kinderen. Rokers worden niet geaccepteerd. Verder ben je gek op kinderen, ben je een ondernemend, flexibel en enthousiast persoon. En natuurlijk sta je te popelen om Noorwegen en alles wat het je te bieden heeft te ontdekken!

Vraag de Au Pair brochure nu aan!

Leer de Noorse taal!

Noren kunnen over het algemeen zeer goed Engels. Zeker jonge mensen zijn er erg gedreven in en spreken het graag. Maar tijdens jouw periode als Au Pair is het ook erg leuk om zelf Noors te leren spreken. Dat is de taal waarin er binnen het gezin gecommuniceerd zal worden. De meeste jonge kinderen spreken (nog) niet zo goed Engels dus zal jij Noorse zinnetje moeten leren om hen toe te kunnen spreken. Het volgen van Noorse taallessen wordt van je verwacht. Je zult merken dat je omgang met de kinderen er alleen maar gemakkelijker én leuker op wordt! Bij het Au Pair Noorwegen programma is inbegrepen dat jij Noorse taallessen jaarlijks tot 6000 Noorse Kronen (± € 800,-) vergoed krijgt. Je volgt de lessen in je vrije tijd en je kunt je geleerde Noors gelijk in de praktijk brengen als je weer bij je gastkids bent!

Au Pair meetings in Noorwegen

Onze partnerorganisatie in Noorwegen organiseert jaarlijks 4 Au Pair meeting in Oslo. De dag begint met koffie/thee, een plakje cake en gezellig kletsen. Daarna ga je met z'n allen iets ondernemen: skiën, museum bezoeken, schaatsen, sleeën of een boottocht langs verschillende eilanden. Daarnaast zijn er ook informatieve bijeenkomsten van waar je je kunt laten informeren over de rechten die je hebt als Au Pair. En ten slotte zijn er door het hele land maandelijkse Au Pair meetings, die plaatsvinden in lokale bibliotheken. Ideaal om Au Pairs in jouw omgeving te leren kennen.

Unieke Au Pair voorbereidingsworkshop

Eén keer per maand – altijd op woensdag – organiseert Travel Active een exclusieve voorbereidingsworkshop. Wanneer jij je Au Pair programma hebt geboekt en door ons bent geaccepteerd krijg je van ons een uitnodiging voor zo’n workshop. Hier word je gedegen voorbereid op je verblijf in het buitenland als Au Pair. Er wordt aandacht besteed aan je verwachtingen, de meest voorkomende situaties, eventuele discussies die kunnen ontstaan, en je leert hoe je het beste met je gastkinderen om kunt gaan. Ook krijg je praktische tips, wordt er uitgelegd hoe de plaatsingsprocedure verder verloopt en maak je kennis met tien andere Au Pairs. Een erg leuke en leerzame middag!

Gratis regiovoorkeur

Je kunt bij ons een gratis regiovoorkeur aangeven. Het is dus mogelijk om aan te geven waar je het liefst geplaatst zou willen worden. De meeste gastgezinnen wonen in Oslo, en daarnaast in de middelgrote steden Bergen, Stavanger en Trondheim. Ook is het mogelijk aan te geven dat je in één van de vele kleinere dorpjes geplaatst wilt worden. Let wel: hoe flexibeler je bent wat betreft regio, des te groter is de kans dat wij je bij een gastgezin kunnen plaatsen.

Al aan je Au Pair Noorwegen reisverzekering gedacht?

Natuurlijk sta je te springen om aan je Au Pair avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden een speciaal verzekeringspakket aan voor Au Pairs in het buitenland, aangezien reguliere reisverzekeringen daarvoor niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend zijn voor dergelijke reizen. Wij voorzien je van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies.

www.travelactive.nl/ap-verzekering voor meer informatie.

Een dag uit het leven van een Au Pair in Noorwegen

Lees hier hoe een doordeweekse dag als Au Pair er doorgaans uitziet. "Een doorsnee dag start met opstaan rond half 8 en ontbijten. Brood, brood en nog eens brood. Wat dat betreft zijn de Noren net als wij. Je helpt de kinderen met zich klaarmaken voor de dag. Brood smeren, snottebel afvegen en jas aantrekken. Vervolgens breng je ze naar de crèche of naar school. Eenmaal terug help je een uurtje mee in het huishouden. 's Middags haal je de kinderen weer op van school en thuis maak je een snack of lunch voor de kids. Kun jij laten zien hoe we in Nederland pannenkoeken kunnen bakken? Na het middageten help jij ze met hun huiswerk, gaat met ze spelen, brengt ze naar hun sportclub of gaat iets leuks met ze ondernemen, bijvoorbeeld zwemmen of naar de speeltuin. Sommige Au Pairs maken ook een (paar) keer per week het eten klaar. Nadat de kinderen naar bed zijn gebracht, help je nog even mee in het huishouden, doe je een spelletje met je gastouders of ga je nog even wat drinken met een andere Au Pair die toevallig bij jou in de buurt woont. Daarna lekker naar bed, want de volgende dag gaat de wekker weer op tijd!

ISIC en IYTC kortingskaarten

De International Student Identity Card is een wereldwijd geaccepteerde ID- kaart. Sinds 1968 hebben al ruim 40 miljoen reizigers gebruik gemaakt van de voordelen van deze kaart. Met deze kaart heb je namelijk recht op 32.000 kortingen in 106 landen! Zo krijg je onder andere korting op toegangsprijzen van musea, buspassen, horecagelegenheden en nog veel meer! Mocht je geen full-time student zijn, maar ben je wel jonger dan 26 jaar, dan kun je gebruik maken van de International Youth Travel Card. Hiermee heb je recht op soortgelijke kortingen. Kijk hier voor meer informatie over deze kortingskaarten. Indien je voldoet aan de voorwaarden voor de kortingskaart, kun je die al voor € 15,- bij ons aanvragen. Ben je geen deelnemer van Travel active dan kun je de kortingskaart bij ons aanvragen voor € 20,-.

Wellicht ook interessant: Au pair Engeland, Au pair IerlandAu pair Italie

Programmakosten Au Pair Noorwegen 2014

De programmakosten van het Au Pair Noorwegen programma zijn € 425,-

Inclusief bij Au Pair Noorwegen

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van een vast contactpersoon vanaf het moment dat jij boekt tot je terugkomst in Nederland
 • Handboek Au Pair; speciaal voor Au Pairs in het buitenland
 • Mogelijkheid tot aanvragen van de IYTC card
 • Voorbereidingsworkshop; je zult alle informatie met betrekking tot het worden van een goede Au Pair ontvangen
 • Interview; hier wordt je kennis van de Engelse taal nog eens getest
 • Kookboek ‘Koken met Kinderen’
 • Het vinden van een geschikte gastfamilie
 • Hulp & advies bij het regelen van vervoer naar Noorwegen
 • Travel Active zorgt voor een plaatsing bij een zorgvuldig gescreend gastgezin
 • Toegang tot jouw persoonlijke 'Mijn Travel Active' account

Na vertrek

 • Je gastgezin haalt je op van het vliegveld of betaalt je trein/busticket vanaf het vliegveld en haalt je op van het station of de bushalte.
 • Kost en inwoning
 • Mogelijkheid tot het volgen van een taalcursus Noors (deze wordt vergoed tot 6000 Noorse Kronen per jaar, dat is ± € 790,-)
 • 4000 Noorse Kronen (ongeveer € 530,-) zakgeld per maand, betaald door je gastgezin
 • Jaarlijks 25 betaalde vakantiedagen
 • Au Pair ziektekostenverzekering Noorwegen
 • Au Pair uitjes en feestjes
 • Betrouwbare partnerorganisatie in Noorwegen; zorgt voor begeleiding
 • Kennismaking met contactpersoon, direct na aankomst in Noorwegen
 • 24-uur noodnummer
 • Je zult een certificaat ontvangen als bewijs van deelname; mits je de afgesproken tijd in het buitenland bent gebleven

Exclusief bij Au Pair Noorwegen

 • Administratiekosten á € 50,-
 • Annuleringsverzekering - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active, klik hier voor meer info
 • Reis richting de voorbereidingsworkshop
 • Reis naar Noorwegen
 • Werk- en reisverzekering - Wij bieden een speciaal pakket aan voor Au Pair in het buitenland, bereken hier online je premie.

Ben jij klaar voor het Au Pair avontuur?

Je kunt tot 3 maanden voor je gewenst vertrek dit programma boeken. In een kortere periode is het namelijk voor Travel Active niet mogelijk om de procedure af te handelen met onze partnerorgansiatie in Noorwegen. Wees er daarom op tijd bij! Wanneer jij dit programma boekt, wordt de procedure bij Travel Active in gang gezet. Na boeking ontvang je binnen 2 werkdagen het boekingspakket en de eerste factuur.

Boek nu Au Pair - Au Pair in Noorwegen

Na boeking

Kort na je boeking krijg je van het Au Pair team een uitgebreid pakket thuisgestuurd (gedeelte per email en een gedeelte per post). Hierin dien je al je gegevens in te vullen, maar ook je referenten en dokter moeten een aantal documenten invullen. Dit pakket dien je zorgvuldig in te vullen, want op basis hiervan maken de gastgezinnen een keuze. Meteen na boeking ontvang je per email ook een factuur waarop de administratiekosten, een aanbetaling van 20% en de annuleringskosten gefactureerd staan. Wanneer het complete pakket bij ons retour is, nodigen wij je uit voor een telefonisch interview. Al deze gegevens gaan naar onze partnerorganisatie in Noorwegen.

Na acceptatie

Wanneer alle gegevens binnenkomen bij onze partnerorganisatie in Noorwegen, zal deze kijken naar de mogelijkheid om jou te plaatsen aan de hand van je persoonlijke gegevens, wensen en voorkeuren. De partnerorganisatie laat Travel Active weten of dit allemaal mogelijk is en zal je daarna accepteren. Dit geven zij door aan Travel Active, waarna gestart kan worden met de plaatsingsprocedure.

Na plaatsing

Tijdens de plaatsingsprocedure gaat er gezocht worden naar een zorgvuldig gescreend gastgezin. Aan de hand van jouw voorkeuren en interesses zal de partnerorganisatie op zoek gaan naar een goed gastgezin. Noorse gastgezinnen geven ook hun voorkeuren en interesses aan en als jullie gematcht worden kun je een bel/skype-afspraak maken om te kijken of het klikt. Travel Active streeft naar een zo goed mogelijk passende plaatsing voor jou specifiek. Wanneer dit gerealiseerd is, hoor je van Travel Active dat je geplaatst bent en krijg je gedetailleerde informatie over de regio waar je geplaatst bent en natuurlijk over jouw gastgezin.

Daarom Travel Active Au Pair

Professioneel en Persoonlijk
Travel Active is een professionele organisatie waar persoonlijke begeleiding hoog in het vaandel staat. Het Travel Active team, bestaande uit Nadine en Kim begeleiden je vanaf de eerste kennismaking tot je terugkomst in Nederland.
Exclusieve voorbereidingsworkshop
De voorbereiding op jouw Au Pair avontuur in Noorwegen.
Zelf buitenland ervaring
Door onze eigen reiservaringen en jarenlange ervaring op het Au Pair programma, weten we precies wat jou te wachten staat in het buitenland.
Eerlijk en duidelijke informatie
Een onvergetelijk avontuur, maar er zullen ook moeilijke momenten zijn. Wij staan voor eerlijke en duidelijke informatie, zodat jij weet wat een Au Pair jaar inhoudt.
Lid van de International Au Pair Association (IAPA)
IAPA is in 1994 opgericht door culturele uitwisselingsorganisaties over de hele wereld om de kwaliteit van alle aspecten van Au Pair Programma’s te monitoren en te verbeteren. Het hoofddoel van IAPA is om de rechten van de gastfamilies en de Au Pairs te beschermen, en tegelijkertijd internationale richtlijnen voor Au Pair Programma’s op te zetten.
Werken samen met partnerorganisaties
Je staat er nooit alleen voor. In ieder land werken we samen met een partnerorganisatie. Met onze partnerorganisatie in Noorwegen werken we al meerdere jaren samen. Door deze jarenlange samenwerking hebben we kunnen bouwen aan een zeer stabiel en compleet programma.
Flexibel en op maat
Twee landen combineren of jouw Au Pair periode combineren met een taalcursus? De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid bij Travel Active.
Tasman Verzekeringen
Travel Active werkt zeer nauw samen met Tasman Verzekeringen. De specialist wanneer het gaat om annulerings- en reisverzekeringen. Zij biedt een goede annuleringsverzekering aan met een speciale ‘eindexamenregeling’. De annuleringsverzekering kent geen eigen risico.
Lid van SGR (Stichting Garantie Fonds)
De SGR-garantie houdt in dat jij als deelnemer ervan verzekerd bent dat jij het door jouw vooruitbetaalde reisgeld terug krijgt, op het moment dat Travel Active door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.


Visie Au Pair team Travel Active
Wij streven naar een onvergetelijke Au Pair ervaring voor alle Au Pairs. Door deze Au Pair ervaring leer je een andere cultuur van binnenuit kennen, leer je een andere taal spreken en maak je sprongen in jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij staan voor een persoonlijke benadering en service. Het Au Pair team adviseert een programma dat bij je past. Wij bieden jou een totale begeleiding van het moment van boeking tot het moment van terugkomst.


 

Au Pair infodagAu Pair AustralieAu Pair Ierland Travel Active