Reis in het kort

Beleef de Noorse cultuur door onderdeel te worden van een Noors gastgezin, bouw een nauw contact met de kinderen op en ontdek met hen de prachtige omgeving!

Highlights
1. Adembenemende natuur
2. Land of the Midnight Sun
3. Noorse taallessen worden vergoed
4. Veel au pair meetings
5. Mogelijk voor 6 tot 24 maanden

Kies een ander programma
Au pair in Noorwegen

Au Pair - Au pair in Noorwegen

Noorwegen: land van eindeloze schoonheid

Noorwegen staat bekend om haar adembenemde en uitgestrekte natuur, en de Noren zijn er trots op ook! Meer dan de helft van de Noren bezit een berghut, scholen hebben verplichte dagen waarop zij de natuur in trekken en op de meeste ansichtkaarten vind je afbeeldingen van de natuur in plaats van culturele attracties. En dat is niet voor niets, je vindt er prachtige fjorden, besneeuwde bergtoppen, imposante watervallen, het Noorderlicht en eindeloze naaldbossen. Het klimaat verschilt heel erg per regio en tussen de seizoenen. Ervaar hoe het 's zomers in het Noorden de hele dag licht is en 's winters de hele dag donker! Ben jij een buitenmens en een liefhebber van de natuur? Dan is Noorwegen het land voor jou. Tel er de vriendelijke Noorse bevolking en de aanwezigheid van gezellige en intieme dorpjes en stadjes bij op en je weet dat je een onvergetelijke tijd zult beleven!

Welkom in een Noors gastgezin!

Hoewel het gezinsleven in Noorwegen veel overeenkomsten vertoont met het Nederlandse gezinsleven zul je merken dat er ook een hoop gebruiken en tradities zijn die heel anders zijn dan bij ons. Jouw gastgezin zal proberen jou zo snel mogelijk thuis te laten voelen en een kijkje te geven in het echte Noorse leven. Eet 's ochtends Noorse vis op je boterham, ga spelen in de sneeuw met de kinderen van je gastgezin, bind je schaatsen onder of maak een bergwandeling met je gastfamilie. Je zult helemaal onderdeel worden van het gezin en meedraaien in het dagelijkse ritme! De gezinnen zijn doorgaans klein en Noorse ouders zijn gewend om heel open met hun kinderen te communiceren en hen te stimuleren eigen keuzes te maken. Ook jij als au pair hebt veel inspraak en jullie overleggen samen hoe je het beste met de kinderen om kunt gaan!

Jouw taken als au pair in Noorwegen

De voordelen voor au pairs in Noorwegen zijn bijzonder aantrekkelijk. Wat dacht je van 4 vakantie weken per jaar, inclusief vakantiegeld, maandelijks 700 euro zakgeld en tegemoetkoming in de kosten voor je Noorse taalcursus (zo'n € 1.000)? In ruil daarvoor werk je als au pair maximaal 30 uur per week en het schema waarin je werkt hangt af van de behoeften van de ouders en kinderen. Je taken zijn erg divers. Bijvoorbeeld helpen bij het opstaan, de kinderen verzorgen, te eten geven, in bad doen, spelen met de kinderen, samen tripjes ondernemen en hen ophalen van de school of de sportvereniging. Daarbuiten kan je worden gevraagd om lichte huishoudelijke werkzaamheden te doen: wassen, stofzuigen of de rommel opruimen die de kinderen vast en zeker wel eens zullen laten slingeren! Bij veel gezinnen in Noorwegen is er ruimte om als au pair zelf met ideeën te komen voor activiteiten die leuk zijn om met de kinderen te ondernemen. Dus grijp je kans en trek er op uit!  

 

 

 


 

Vertrekmogelijkheden Au Pair Noorwegen

Start Beschikbaar Aanmelden voor
hele jaar door min 12 maanden en max 24 maanden 3 maanden voor vertrek

Denk er wel aan, dat je minimaal 3 maanden voor je gewenste vertrek bij ons dient te boeken. Ons advies is om het liefst zo vroeg mogelijk te boeken, hoe sneller hoe beter, zodat we de procedure kunnen starten. Mocht je binnen een kortere periode willen vertrekken (bijvoorbeeld over 2 mnd), neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken om binnen een kortere periode als au pair naar Noorwegen te vertrekken. Het is het hele jaar mogelijk om te starten als au pair, de meeste gezinnen geven er de voorkeur aan dat je start in januari, augustus of september.

Onder het kopje ‘Boek nu’ staan de voorwaarden om te deel te nemen aan ons Au Pair Noorwegen programma.

De voorbereidingsworkshop: de perfecte voorbereiding op jouw Au Pair avontuur

Best heftig, een jaar weg! Een goede voorbereiding is dan ook een must. Je wordt uitgebreid geïnformeerd door middel van het Au Pair handboek en onze voorbereidingsworkshop. Eén keer per maand – altijd op woensdag – organiseert Travel Active een exclusieve voorbereidingsworkshop. Wanneer jij je Au Pair Programma hebt geboekt en je profielpagina helemaal hebt ingevuld, krijg je van ons een uitnodiging voor deze workshop. Hier word je gedegen voorbereid op je verblijf in het buitenland als au pair. Er wordt aandacht besteed aan je verwachtingen, de meest voorkomende situaties in de vorm van cases, het fenomeen dat heimwee heet en je leert hoe je het beste met je gastkinderen om kunt gaan. Voor het au pair worden in Amerika krijg je bovendien praktische tips, wordt er uitgelegd hoe de procedure verder verloopt en maak je kennis met andere au pairs. Een erg leuke en leerzame middag!

Begeleiding in Noorwegen

In ieder land werken we samen met een zorgvuldig geselecteerde partnerorganisatie. Zij zijn in het land ter plekke, kennen de cultuur en de families en zullen jou gaan begeleiden vanaf het moment dat jij in Noorwegen aankomt. Het doel van onze partnerorganisatie is om van jouw au pair periode in het buitenland een ongelofelijk avontuur maken. Een veilig gevoel voor jou en jouw ouders die hier in Nederland achterblijven

Vraag de Au Pair brochure nu aan!

Leer de Noorse taal!

Noren kunnen over het algemeen zeer goed Engels. Zeker jonge mensen zijn er erg gedreven in en spreken het graag. Maar tijdens jouw periode als Au Pair is het ook erg leuk om zelf Noors te leren spreken. Dat is de taal waarin er binnen het gezin gecommuniceerd zal worden. De meeste jonge kinderen spreken (nog) niet zo goed Engels dus zal jij Noorse zinnetje moeten leren om hen toe te kunnen spreken. Het volgen van Noorse taallessen wordt van je verwacht. Je zult merken dat je omgang met de kinderen er alleen maar gemakkelijker én leuker op wordt! Bij het Au Pair Noorwegen programma is inbegrepen dat jij Noorse taallessen jaarlijks tot 6000 Noorse Kronen (± € 800,-) vergoed krijgt. Je volgt de lessen in je vrije tijd en je kunt je geleerde Noors gelijk in de praktijk brengen als je weer bij je gastkids bent!

Au Pair meetings in Noorwegen

Onze partnerorganisatie in Noorwegen organiseert jaarlijks 4 Au Pair meeting in Oslo. De dag begint met koffie/thee, een plakje cake en gezellig kletsen. Daarna ga je met z'n allen iets ondernemen: skiën, museum bezoeken, schaatsen, sleeën of een boottocht langs verschillende eilanden. Daarnaast zijn er ook informatieve bijeenkomsten van waar je je kunt laten informeren over de rechten die je hebt als Au Pair. En ten slotte zijn er door het hele land maandelijkse Au Pair meetings, die plaatsvinden in lokale bibliotheken. Ideaal om Au Pairs in jouw omgeving te leren kennen.

Gratis regiovoorkeur

Je kunt bij ons een gratis regiovoorkeur aangeven. Het is dus mogelijk om aan te geven waar je het liefst geplaatst zou willen worden. De meeste gastgezinnen wonen in Oslo, en daarnaast in de middelgrote steden Bergen, Stavanger en Trondheim. Ook is het mogelijk aan te geven dat je in één van de vele kleinere dorpjes geplaatst wilt worden. Let wel: hoe flexibeler je bent wat betreft regio, des te groter is de kans dat wij je bij een gastgezin kunnen plaatsen.

Workshop Kinder EHBO

Wil jij optimaal voorbereid aan jouw au pair avontuur beginnen? Neem dan deel aan onze Workshop Kinder EHBO. In 2,5 uur leer je de belangrijkste EHBO-vaardigheden zodat je in geval van nood precies weet wat je moet doen. Erg handig en zo kom je in bepaalde situaties niet voor verrassingen te staan. Lees meer over de Workshop Kinder EHBO.

Al aan je Au Pair Noorwegen reisverzekering gedacht?

Natuurlijk sta je te springen om aan je Au Pair avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden een speciaal verzekeringspakket aan voor Au Pairs in het buitenland, aangezien reguliere reisverzekeringen daarvoor niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend zijn voor dergelijke reizen. Wij voorzien je van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies.

www.travelactive.nl/ap-verzekering voor meer informatie.

Een dag uit het leven van een Au Pair in Noorwegen

Lees hier hoe een doordeweekse dag als Au Pair er doorgaans uitziet. "Een doorsnee dag start met opstaan rond half 8 en ontbijten. Brood, brood en nog eens brood. Wat dat betreft zijn de Noren net als wij. Je helpt de kinderen met zich klaarmaken voor de dag. Brood smeren, snottebel afvegen en jas aantrekken. Vervolgens breng je ze naar de crèche of naar school. Eenmaal terug help je een uurtje mee in het huishouden. 's Middags haal je de kinderen weer op van school en thuis maak je een snack of lunch voor de kids. Kun jij laten zien hoe we in Nederland pannenkoeken kunnen bakken? Na het middageten help jij ze met hun huiswerk, gaat met ze spelen, brengt ze naar hun sportclub of gaat iets leuks met ze ondernemen, bijvoorbeeld zwemmen of naar de speeltuin. Sommige Au Pairs maken ook een (paar) keer per week het eten klaar. Nadat de kinderen naar bed zijn gebracht, help je nog even mee in het huishouden, doe je een spelletje met je gastouders of ga je nog even wat drinken met een andere Au Pair die toevallig bij jou in de buurt woont. Daarna lekker naar bed, want de volgende dag gaat de wekker weer op tijd!

Wellicht ook interessant: Au pair Engeland, Au pair IerlandAu pair Italie

Programmakosten Au Pair Noorwegen 2016

De programmakosten van het Au Pair Noorwegen programma zijn € 425,-

Inclusief bij Au Pair Noorwegen

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van een vast contactpersoon vanaf het moment dat jij boekt tot je terugkomst in Nederland
 • Handboek Au Pair; speciaal voor au pairs in het buitenland
 • Mogelijkheid tot aanvragen van de IYTC card
 • Voorbereidingsworkshop; je zult alle informatie met betrekking tot het worden van een goede au pair ontvangen
 • Interview; hier wordt je kennis van de Engelse taal nog eens getest
 • Kookboek ‘Koken met Kinderen’
 • Het vinden van een geschikte gastfamilie
 • Hulp & advies bij het regelen van vervoer naar Noorwegen
 • Travel Active zorgt voor een plaatsing bij een zorgvuldig gescreend gastgezin
 • Toegang tot jouw persoonlijke 'Mijn Travel Active' account

Na vertrek

 • Je gastgezin haalt je op van het vliegveld of betaalt je trein/busticket vanaf het vliegveld en haalt je op van het station of de bushalte.
 • Kost en inwoning
 • Mogelijkheid tot het volgen van een taalcursus Noors (deze wordt vergoed tot 7800 Noorse Kronen per jaar, dat is ± € 850,-)
 • 5200 NOK per maand ( + € 550 - €570), betaald door je gastgezin. Hier gaat de tax nog vanaf.
 • Jaarlijks 4 weken vakantie, inclusief vakantiegeld
 • Au pair ziektekostenverzekering Noorwegen
 • Au pair uitjes en feestjes
 • Betrouwbare partnerorganisatie in Noorwegen; zorgt voor begeleiding
 • Kennismaking met contactpersoon, direct na aankomst in Noorwegen
 • 24-uur noodnummer
 • Je retourvlucht (mits de afgesproken tijd gebleven bij je gastgezin)
 • Je zult een certificaat ontvangen als bewijs van deelname; mits je de afgesproken tijd in het buitenland bent gebleven

Exclusief bij Au Pair Noorwegen

 • Administratiekosten á € 50,-
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active, klik hier voor meer info
 • Reis richting de voorbereidingsworkshop
 • Reis naar Noorwegen
 • Werk- en reisverzekering - Wij bieden een speciaal pakket aan voor au pair in het buitenland, bereken hier online je premie.

Ben jij klaar voor jouw Au Pair avontuur?

Start Boeken voor
hele jaar door 3 maanden voor gewenst vertrek

Wanneer jij dit programma boekt, wordt de procedure bij Travel Active in gang gezet. Na boeking ontvang je binnen 2 dagen het boekingspakket en de eerste factuur.
 

Boek nu Au Pair - Au pair in Noorwegen

Voorwaarden Au Pair Noorwegen

De belangrijkste voorwaarde om Au Pair in Noorwegen te worden is dat je dol bent op kinderen. Daarnaast ben je:

 • Minimaal 18 en maximaal 26 jaar oud (Boeken mogelijk vanaf 17 jaar. Een handtekening van je ouders of voogd is hiervoor nodig.)
 • Let op: de partnerorganisatie kan je pas accepteren wanneer je 18 jaar geworden bent
 • Voor minimaal 12 maanden beschikbaar
 • Minimaal VMBO-diploma
 • Redelijke kennis van de Engelse taal
 • Aantoonbare ervaring met kinderen, bijvoorbeeld oppassen, sporttraining geven aan kinderen, leiding bij de scouting, vrijwilligerswerk op de crèche of zelfs werken in een kinderkleding zaak. Je hebt minimaal 2 referenties nodig (niet van familieleden).
 • In het bezit zijn van het rijbewijs B is verplicht
 • Rokers worden niet toegelaten op het programma

Heb je nog vragen? Ontmoet het Au Pair team

Ben je nog niet klaar om jouw Au Pair Noorwegen avontuur te starten, omdat je nog twijfelt, vragen hebt of omdat je graag eerst verhalen van oud-deelnemers wilt horen? Dan nodigen wij je graag uit op één van onze infobijeenkomsten. In onze agenda vind je de data. Komen deze infobijeenkomsten je niet uit, dan is het ook altijd mogelijk om een persoonlijke afspraak op ons kantoor te maken. Wij helpen je graag en maken jouw dromen waar.

Na boeking

Kort na je boeling krijg je van het Au Pair team een uitgebreid boekingspakket thuisgestuurd (gedeelte per email en een gedeelte per post). Hierin dien je al je gegevens in te vullen en ook je referenten en dokter moeten een aantal documenten invullen. Meteen na boeking ontvang je per email ook een factuur waarop de administratiekosten, een aanbetaling van 20% en de annuleringskosten gefactureerd staan. Wanneer het complete pakket bij ons retour is, nodigen wij je uit voor een telefonisch interview.

Telefonisch interview

Het interview zal plaatsvinden in het Engels om je niveau van deze taal vast te stellen. Naast dat wij jou graag beter willen leren kennen, kun je tijdens dit interview al je vragen stellen over jouw tijd in het buitenland, zoals de totale procedure, de screening van de gastgezinnen, verzekeringen, enz. Wanneer je het interview hebt gehad en jouw boekingspakket compleet is sturen we al jouw gegevens naar onze buitenlandse partnerorganisatie. Zij gaan met jouw pakket aan de slag en maken de uiteindelijke beslissing over acceptatie.

Na acceptatie

Wanneer de buitenlandse partnerorganisatie jou accepteert houdt dit in dat ze je een geschikte au pair voor het Au Pair Programma vinden en op zoek gaan naar een gastgezin voor je. Hierbij proberen ze zoveel mogelijk rekening te houden met jouw wensen en voorkeuren.

Voorbereidingsworkshop

Na acceptatie word je uitgenodigd voor onze exclusieve voorbereidingsworkshop, waar iedere au pair naar toe dient te komen. De perfecte voorbereiding op  jouw Au Pair avontuur in Noorwegen.

Na plaatsing

Wanneer onze partnerorganisatie één of misschien wel meerdere geschikte gastgezinnen heeft gevonden die bij jouw profiel passen, ontvang je van het Au Pair team van Travel Active de familie dossiers. Jij hebt de mogelijkheid om contact met de families op te nemen en daarna ligt de uiteindelijke keuze, van welke familie het beste bij je past, bij jou. Jij kiest de familie die bij jouw past. Na plaatsing ontvang je meer informatie over het boeken van je reis en andere zaken die belangrijk zijn om te regelen voor vertrek.

Jouw au pair periode in het buitenland

Tijdens jouw au pair periode in het buitenland woon je bij je gastgezin. Je wordt begeleid door onze partnerorganisatie in Noorwegen en is er altijd iemand aanwezig die voor jou klaar staat. Ook tijdens je verblijf kun je terugvallen op Travel Active. Wij vinden het leuk om je ervaringen te horen, maar ook voor vragen of problemen kun je bij ons terecht.

Na terugkomst

Als je terugkomt uit Noorwegen, zit je natuurlijk boordevol verhalen die je vertelt aan je vrienden en familie. Naast dat wij ook graag je ervaringen horen en je foto's willen zien, zijn er ook toekomstige Au pairs die nieuwsgierig zijn naar de verhalen van oud au pair deelnemers. Daarom zien wij oud deelnemers graag terug op onze infobijeenkomsten.

Daarom Travel Active au pair

Professioneel en Persoonlijk
Travel Active is een professionele organisatie waar persoonlijke begeleiding hoog in het vaandel staat. Het Travel Active team, bestaande uit Nadine en Kim begeleiden je vanaf de eerste kennismaking tot je terugkomst in Nederland.
Exclusieve voorbereidingsworkshop
De voorbereiding op jouw Au Pair avontuur in Noorwegen.
Zelf buitenland ervaring
Door onze eigen reiservaringen en jarenlange ervaring op het Au Pair Programma, weten we precies wat jou te wachten staat in het buitenland.
Eerlijk en duidelijke informatie
Een onvergetelijk avontuur, maar er zullen ook moeilijke momenten zijn. Wij staan voor eerlijke en duidelijke informatie, zodat jij weet wat een Au Pair jaar inhoudt.
Lid van de International Au Pair Association (IAPA)
IAPA is in 1994 opgericht door culturele uitwisselingsorganisaties over de hele wereld om de kwaliteit van alle aspecten van Au Pair Programma’s te monitoren en te verbeteren. Het hoofddoel van IAPA is om de rechten van de gastfamilies en de au pairs te beschermen, en tegelijkertijd internationale richtlijnen voor Au Pair Programma’s op te zetten.
Werken samen met partnerorganisaties
Je staat er nooit alleen voor. In ieder land werken we samen met een partnerorganisatie. Met onze partnerorganisatie in Noorwegen werken we al meerdere jaren samen. Door deze jarenlange samenwerking hebben we kunnen bouwen aan een zeer stabiel en compleet programma.
Flexibel en op maat
Twee landen combineren of jouw au pair periode combineren met een taalcursus? De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid bij Travel Active.
Tasman Verzekeringen
Het Tasman team van Travel Active is de specialist wanneer het gaat om annuleringsgaranties en reisverzekeringen. Tasman Verzekering biedt een goede annuleringsgarantie aan met een speciale ‘eindexamenregeling’. De annuleringsgarantie kent geen eigen risico.
Lid van SGR (Stichting Garantie Fonds)
De SGR-garantie houdt in dat jij als deelnemer ervan verzekerd bent dat jij het door jouw vooruitbetaalde reisgeld terug krijgt, op het moment dat Travel Active door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.


Visie Au Pair team Travel Active
Wij streven naar een onvergetelijke au pair ervaring voor alle au pairs. Door deze au pair ervaring leer je een andere cultuur van binnenuit kennen, leer je een andere taal spreken en maak je sprongen in jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij staan voor een persoonlijke benadering en service. Het Au Pair team adviseert een programma dat bij je past. Wij bieden jou een totale begeleiding van het moment van boeking tot het moment van terugkomst.


 

Au Pair AustralieAu Pair infodag​​​