Reis in het kort

Bent u internationaal georiënteerd en wilt u de wens van een buitenlandse student in vervulling laten gaan? Neem dan de wereld in huis en lees snel verder!

Highlights:
1. Goede, persoonlijke begeleiding
2. Een professioneel team
3. Leuke oriëntatiedagen
4. Excursies en uitjes voor de studenten
5. Georganiseerde gastgezinnenbijeenkomst

Kies een ander programma
Een buitenlandse student in huis

High School Holland - Een buitenlandse student in huis

Culturele uitwisseling: een buitenlandse student in huis!

Heeft u wel eens gedacht hoe leuk het zou zijn om een buitenlandse student in huis te hebben? High School Holland is hét programma voor gezinnen die wat extra cultuur in huis willen hebben en bij willen dragen aan een onvergetelijke ervaring voor buitenlandse studenten. Maar ook voor u als gezin is het een ervaring om nooit te vergeten!

Buitenlandse studenten in Nederland

De buitenlandse studenten komen jaarlijks in januari of augustus naar Nederland en zijn tussen de 15 en 19 jaar oud. De studenten komen uit onder andere het Franstalige deel van België, Brazilië, Thailand, Venezuela, Italië, Taiwan, Australië en Amerika. De studenten zullen voor een periode van 4, 6 of 10 maanden bij een gastgezin gaan wonen en naar een reguliere middelbare school gaan. Door deelname aan het dagelijkse leven in Nederland leren de studenten spelenderwijs de Nederlandse taal en komen zij in aanraking met onze cultuur en gewoontes. Immers, er is geen betere manier om een ander land, de taal, de mensen en hun gewoontes te leren kennen dan deel te nemen aan het leven van alledag.

Gastgezin worden?

Lijkt het u leuk om een buitenlandse student kennis te laten maken met Nederland en wilt u meer informatie? Neem dan contact op of maak een afspraak. Als eerste nieuws over High School Holland ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief! Vindt u 4, 6 of 10 maanden te lang, maar wilt u wel voor de eerste weken dat de student in Nederland is gastgezin zijn? Meld u dan aan als aankomstgezin! Wij zoeken dan in uw regio verder naar een vast gastgezin voor de rest van de periode dat de student in Nederland is.

Ervaringsverhalen van gastgezinnen

Blogs 2014:

- De familie Vrielink is dit schooljaar gastgezin voor George uit Taiwan. Via hun blog laten ze u meekijken met hun uitwisseling!

Marie-Laurence uit Belgie woonde in het schooljaar van 2013/2014 in Nederland en heeft een compilatie gemaakt van haar eerste vier maanden in Nederland!

Aankomst

Alle studenten (m.u.v. de Australische studenten) komen in januari of augustus in Nederland aan en zullen met Travel Active op oriëntatieweek gaan. Tijdens deze week krijgen de studenten een basiscursus Nederlands en worden er diverse activiteiten ondernomen. Naast de cursus Nederlands leren de studenten ook enkele praktische zaken zoals de Nederlandse verkeersregels en krijgen ze informatie over de Nederlandse cultuur. Aan het einde van deze week vindt de oriëntatiedag plaats. Op deze dag leren de studenten en het gastgezin elkaar persoonlijk kennen en zal de student met het gastgezin naar huis gaan.

Persoonlijke begeleiding

Travel Active zorgt ervoor dat u als gastgezin goed bent voorbereid op hetgeen u te wachten staat. De begeleiding van de student, het gastgezin en de school is in handen van een begeleider die bij u in de buurt woont. Deze persoon is het eerste aanspreekpunt gedurende de uitwisseling voor het gastgezin, de student en de school. Het is de schakel tussen het hoofdkantoor van Travel Active en alle betrokkenen. Op deze manier staat u altijd in contact met dezelfde persoon en kunt u altijd op hulp rekenen. Uw persoonlijke begeleider is de aangewezen persoon om u met raad en daad bij te staan en er samen met u voor te zorgen dat u een leuke en leerzame tijd tegemoet zal gaan. Tevens kunt u tijdens kantoortijden ook altijd terecht op onze High School Holland afdeling maar ook in het weekend zijn wij bereikbaar door middel van een nooddienst. U kunt erop vertrouwen dat ons professionele team er zorg voor draagt dat de begeleiding van zowel u als de student optimaal verloopt.

School

Het volgen van lessen op school is een heel belangrijk onderdeel van het High School Holland programma. De studenten zullen naar een reguliere middelbare school gaan bij u in de buurt en afhankelijk van de leeftijd zullen de studenten in een 4 HAVO of 5 VWO klas geplaatst worden. Aangezien de meeste studenten vooral de eerste weken moeite hebben met het volgen van de lessen maakt Travel Active gebruik van het door Travel Active ontworpen lesboek. Dit lesboek is bedoeld om studenten middels diverse invalshoeken kennis te laten maken met Nederland en een toegevoegde waarde te leveren aan de uitwisselingsperiode.

Vraag de High School Holland brochure nu aan!

Kosten gastgezin

Het gastgezin neemt de student op vrijwillige basis in huis. Dat wil zeggen dat u als gastgezin alleen verantwoordelijk bent voor kost en inwoning. De ouderbijdrage voor de school wordt betaald door Travel Active. Alle andere kosten zoals excursies, schooluitstapjes en kosten voor het openbaar vervoer dient de student zelf te betalen.

 

Visumprocedure

Travel Active regelt de verblijfsvergunningen voor de uitwisselingstudenten uit Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Australië, Nieuw Zeeland en Azië. Dit al voordat ze naar Nederland komen. Als gastgezin hoeft u de verblijfsvergunning alleen nog op te halen bij de IND. Ook moet de student nog worden ingeschreven bij uw gemeente.

Uiteraard worden de studenten en gastgezinnen gedurende dit proces volledig begeleid door Travel Active.

Waar moet een gastgezin aan voldoen?

Een gastgezin dient uit een huishouden van minimaal 1 persoon te bestaan en u hebt bij voorkeur een eigen kamer voor de student beschikbaar. Hebt u deze niet, dan is een eigen plek waarop de student zich even terug kan trekken en om te studeren wenselijk. Bij een culturele uitwisseling moet het volgens ons vooral gaan om de betrouwbaarheid, gezelligheid en het enthousiasme binnenshuis. Wij vinden het belangrijk dat u als gezin open staat voor een andere cultuur en een culturele ervaring.

Bent u klaar voor een nieuwe cultuur in huis?

Vult u dan het aanmeldingsformulier in op onze website. De aanmelding komt vervolgens binnen bij Travel Active en wij streven ernaar dit op dezelfde dag te verwerken. Wij zullen vervolgens per e-mail of telefonisch contact met u opnemen en u een handboek voor gastgezinnen en een aanmeldingspakket toesturen. Vervolgens zal uw persoonlijke begeleider contact met u opnemen voor een kennismakingsgesprek bij u thuis.
 

Nu aanmelden voor een buitenlandse student in huis

Na aanmelding

Na aanmelding, het kennismakingsgesprek bij u thuis en ontvangst van het door u ingevulde familiepakket kan de procedure van start gaan. Op onze website zullen tijdig de studentenprofielen van alle studenten worden vermeld. De studenten zijn allen door de partnerorganisatie gescreend en komen in januari of augustus aan in Nederland. Hier kunt u als gastgezin meer informatie over de studenten inwinnen. Indien u een voorkeur heeft voor een bepaalde student kunt u dit bij ons aangeven zodat wij u het uitgebreide dossier van de student kunnen toesturen. Wij helpen u graag bij het kiezen van een student die het beste in uw gezin zal passen. 

Na plaatsing

Zodra de keuze voor een student gemaakt is zal uw persoonlijke begeleider een school naar uw keuze benaderen om daar een plekje voor de student te bemachtigen. Zodra de school rond is zullen wij het door u ingevulde aanmeldingspakket (met hierin meer informatie over uw gezin) naar onze partnerorganisatie in het buitenland sturen. Zij zullen dit pakket doorsturen aan de student die vervolgens contact met u zal opnemen.
 

High School Holland dossiers

Hieronder vindt u de student dossiers, waarin de buitenlandse studenten zichzelf voorstellen. Heeft u interesse om een van deze studenten een thuis te geven, of wilt u vrijblijvende informatie ontvangen? Neem dan gerust even contact op met het High School Holland team! Zij staan u graag te woord en kunnen u tevens het uitgebreide dossier van de student en het handboek voor gastgezinnen toezenden. Zo komt u snel en gedetailleerd meer te weten over de student en het High School Holland programma van Travel Active.

Aankomst Januari 2015

Deze studenten komen aan in januari 2015 en momenteel zijn wij op zoek naar leuke gastgezinnen voor deze studenten.

Lees meer...