Een dag als vrijwilliger op het panda-project!

Geplaatst op zondag 24 juni 2012

Lees op de weblog kristin-china.reismee.nl over de belevenissen van Kristin! Erg leuk om te lezen en ze beschrijft hoe een dag als vrijwilliger op het Wildlife in China pandaproject er uit ziet:

"‘s Ochtend om 8 uur ontbijten we met toast en jam en dan om 9 uur moeten we de hokken schoonmaken. Overal bamboo ruimen en dan poep scheppen of oprapen... maar omdat het bijna allemaal onverteerde bamboo is stinkt het niet en is het niet vies. Daarna voeren we ze en ook nog om 11:30 uur. Ze krijgen panda brood en appels of wortel. Ze pakken het heel voorzichtig met hun bek en dan vervolgens houden ze het in hun hand (aangezien ze een duim hebben) en eten het zelf op.‘s Middags gaan we zelf lunchen in het hostel (ik krijg er goede conditie en beenspieren van: berg op en af 4x per dag). We eten rijst en Chinese groenten en vlees en soms tofu of iets van omelet. Daarna terug naar de base en voeren we ze om 14:00 en dan vrije tijd en nog 1x voeren om 16:00 uur. Wij hebben momenteel 5 panda's. 1 was zogenaamd op temperatuur dus die is naar het breeding station gegaan en er is een nieuwe voor terug gekomen. Die weg is heet shi shu. Een andere heet young young.

Er zit ook een panda die ziek geboren is en maar weinig eet dus meestal hoeven we die niks te geven. Je mag ze absoluut niet aaien, hoewel ze tijdens het eten heel rustig en lief lijken. Ze blijven enorm gevaarlijk. De kleintjes zijn zooo cute! Ze zijn 4 maanden oud en 2 zijn er voor de toeristen om gezien te worden. De anderen (een geheim aantal) zijn niet te zien. Daarnaast zijn er 5 stuks van 1,5 a 2 jaar. ‘s Avonds eten we weer rijst met allerlei gerechtjes en kijken we gezellig 1 of 2 films. Meestal ga ik al vroeg naar bed aangezien het heel erg koud is en het bed lekker warm door de elektrische deken :). Al met al is het dus erg leuk en zijn er veel panda's te zien :)!"

Meer weten?

Heb je vragen over het panda project in China, neem dan contact op met het Wildlife team (0478-551900; wildlife-travel@travelactive.nl) of bezoek een van de wildlife infobijeenkomsten, en laat je inspireren. Wij helpen je graag! 

Meer nieuws ...