Cambridge cursus Engels

Met het ESOL Cambridge English certificaat op zak heb je een wereldwijd erkend certificaat waarmee de deuren van o.a. Engelstalige bedrijven en universiteiten makkelijker voor je open gaan! Het Cambridge certificaat verloopt nooit en is dus je leven lang geldig.

Spreek jij perfect Engels dan heb je bij veel werkgevers een streepje voor. Nederland moet het immers hebben van de internationale handel, waarbij jij als werknemer meerwaarde hebt als jij de zakenrelaties in het Engels kunt aanspreken. Ook als je een studie wilt volgen in Australië, Engeland of Amerika heb jij met een Cambridge certificaat een streepje voor!

Bestemmingen Cambridge cursussen

De Cambridge cursus Engels is met Travel Active mogelijk op de volgende bestemmingen:

Let op: de Cambridge cursussen hebben vaste startdata. Bekijk hier het volledige overzicht van de cursusdata.

De Cambridge cursus en het examen

Tijdens de Cambridge cursus volg je een intensief lesprogramma tussen de 6 en 12 weken (per bestemming verschillend), waarmee je klaargestoomd wordt voor het examen op jouw cursusniveau. De lessen bestaan meestal uit een gedeelte ‘Algemeen Engels’ en een gedeelte examenvoorbereiding. De lessen ‘Algemeen Engels’ zijn voornamelijk gericht op spreek-, luister-, schrijf-, leesvaardigheid, grammatica en vocabulaire. De verdeling van het aantal uren ‘Algemeen Engels’ en de examenvoorbereiding kan variëren per bestemming. 

cambridge

Het Cambridge examen is opgezet door de Universiteit van Cambridge en bevat overal ter wereld dezelfde inhoud. Normaal gesproken neemt het examen zo’n 5 à 6 uur tijd in beslag, maar het kan verdeeld worden over verschillende data. Op de volgende onderdelen wordt je getest tijdens het examen:

  •   Begrijpend lezen
  •   Schrijfvaardigheid
  •   Grammatica en vocabulaire
  •   Luistervaardigheid
  •   Spreekvaardigheid

Na boeking kunnen wij de examendata voor je nagaan. De startdata van de cursus liggen vast.

Cambridge cursusniveaus

Er zijn 3 verschillende niveaus waarop het examen af te leggen is. Let op, de mogelijkheden qua niveau variëren per bestemming.

  • FCE (First Certificate of English) - indien jij verschillende teksten begrijpt, over gevarieerde onderwerpen kunt praten en radio en TV programma’s begrijpt is het FCE examen geschikt voor jou!
  • CAE (Certificate of Advanced English) - indien je de Engelse taal effectief kunt gebruiken tijdens zaken of studie, met veel vertrouwen in het Engels kunt communiceren en duidelijk gestructureerde teksten in het Engels kunt schrijven over complexe onderwerpen kun je deelnemen aan de CAE cursus en het CAE examen afleggen.
  • CPE (Certificate of Proficiency English*) - indien je de Engelse taal kunt gebruiken om te adviseren of discussiëren over complexe onderwerpen en de achterliggende gedachte en details begrijpt van Engelstalige documenten, correspondentie en rapporten kun je deelnemen aan de CAE cursus en eventueel het CPE examen afleggen.

* Het CPE niveau is als voorbereidende cursus niet beschikbaar, maar in overleg met de talenschool kunnen we wel kijken of je de cursus op CAE niveau en het examen op CPE niveau zou kunnen doen.

Persoonlijk advies nodig?

Wil jij je persoonlijk adviseren over jouw mogelijkheden voor de Cambridge cursus? Iedere werkdag tussen 10:00 - 16:00u kun jij bij ons op kantoor langskomen voor een persoonlijk advies gesprek. Hiervoor kun je via de onderstaande oranje aanmeldbutton een afspraak maken.