Reis in het kort

Studeer Engels in Sydney op de beste talenschool van het zuidelijk halfrond en ervaar de Australische 'laidback' cultuur!

Highlights:
1. School, studentenhuis en hostel in het centrum van Sydney
2. Goede voorbereiding op het backpacken in Australië
3. Vele cursusmogelijkheden

Kies een ander programma
Taalreis - Australië - Sydney

Taalreizen - Taalreis - Australië - Sydney

Engels leren en genieten in Sydney

Sydney: een wereldstad met vriendelijke inwoners en een bruisend stadsleven. Sydney is tevens de grootste stad van Australië en staat natuurlijk bekend om zijn Harbour Bridge en het Opera House. Maar Sydney heeft veel meer te bieden! Het gezellige nachtleven, de uitgestrekte stranden en het aangename klimaat maken de stad een ideale uitvalsbasis om je Engels te leren én om eventueel je reis door de rest van Australië te starten. Sydney is ‘the place to be’ voor studenten die van een relaxte sfeer houden, hun Engels willen bijspijkeren en ook iets willen leren van de typische Australische ‘slang’ (G’day mate, howya going’?).

Wil jij je persoonlijk laten informeren over alle mogelijkheden in Australië en al je vragen stellen aan het Taalreizen team? Regelmatig organiseert Travel Active een informatiebijeenkomst in de vorm van een persoonlijke afspraak. Klik hier voor een overzicht van de eerstvolgende afspraakdagen.

Zien en doen bij taalcursus Engels in Australië

Zien in Sydney

 • Opera House
 • Sydney Tower
 • Botanic Gardens
 • Sydney Museum of Contemporary Art
 • Sydney Aquarium
 • Darling Harbour

Doen in Sydney

 • Australian Museum
 • Beklimmen van de Harbour Bridge: magistraal uitzicht
 • Bezoek Taronga Zoo: ‘s werelds mooist gelegen dierentuin
 • Surfen aan Bondi Beach
 • Pubcrawl in wijk “the Rocks” (echte Ozzie live bandjes aanschouwen)
 • Relaxen in Hyde Park
 • Weekendmarkten in Paddington
 • Ga naar Mrs Macquaries' Chair: de enige plek in Sydney waar je opera house en brug op één foto krijgt, Kodak momentje dus!
 • Souveniers kopen in Kings Cross
 • Met de ferry naar Manly Beach
 • Dagtour naar de Blue Mountains

Maud (26): "Naast groepslessen kreeg ik elke week ook vijf privélessen. Mijn Engels ging daardoor met sprongen vooruit.  Sydney is echt geweldig! Australiërs zijn relaxed en je maakt gemakkelijk contact. Ik wilde echt niet naar huis na mijn taalcursus. Dus ik ben nog zes maanden gaan rondreizen en werken om meer van dit prachtige land te genieten."

Meer informatie over Sydney vind je op "Taalreis bestemming uitgelicht: Sydney"

Beste talenschool van het zuidelijk halfrond!

Onze talenschool ligt in hartje Sydney op enkele minuten loopafstand van Darling Harbour en huist in een geheel nieuw gebouw voorzien van alle gemakken. De school is zelfs in 2007, 2009 en 2010 uitgeroepen tot de beste talenschool van het zuidelijk halfrond! De school heeft een knusse sfeer en organiseert vele sociale activiteiten. Zo kun je mee gaan met en zeiltocht, een concert bezoeken of op excursie gaan naar de Blue Mountains of andere bekende toeristische attracties.

Talenschool in beeld: bekijk foto's van de talenschool in Sydney

Faciliteiten

 • 15 – 20 klaslokalen
 • Studentenlounge
 • Kantine en keuken
 • Computer ruimte met internet
 • Studenten service desk
 • WIFI door het gehele gebouw
 • Bibliotheek met lees- en aanvullend studiemateriaal

sydney talenschool

Combineer je Taalreis met een Backpack avontuur!

Het volgen van Engelse les in Sydney is een uitstekende start van jouw backpack avontuur. Volg je een aantal weken een Engelse cursus dan is het spreken van vloeiend Engels heel handig voor het vervolg van je reis. Met meer zelfvertrouwen ga je in gesprek met de lokale bevolking, maar foutloos taalgebruik helpt ook zeker bij het vinden van een leuke baan.Travel Active helpt je daarbij. Met onze Backpacken Australië reizen wordt je door onze lokale partner ondersteund in het vinden van een (tijdelijke) baan. Zo verdien je nog wat geld om nog wat langer te kunnen rondreizen. 

Ga samen op taalreis

Vind jij het extra leuk om samen met een vriend(in) of met een groep op taalreis te gaan? Dat is mogelijk! Onze taalreizen zijn zeer geschikt om samen te ondernemen. Met een vriend(in), familielid of met een hele groep (je schoolklas, je studievereniging of je vriendengroep). Wij zijn erg flexibel en kunnen voor jullie een reis op maat samenstellen. Welke vorm je ook kiest, het zal een bijzondere gedeelde ervaring worden! Lees meer >>

 

Vraag de Taalreizen brochure nu aan!

Lessen op je eigen niveau

Bijna alle talenscholen nemen op de eerste dag een taaltest af om je niveau te bepalen. Aan de hand daarvan word je in een klas geplaatst met studenten die een vergelijkbaar taalniveau hebben. Mochten de lessen je iets te snel gaan, of denk je juist meer aan te kunnen, dan is het belangrijk dat je dit aangeeft. De school kan dan kijken of ze je in een andere klas kunnen plaatsen.

In Sydney biedt onze talenschool verschillende taalcursussen aan. Elke taalcursus heeft een andere opbouw. Je kunt ook verschillende cursussen te combineren. Hieronder vind je de uitleg per cursus:

Standaard

Standaard Engels bestaat uit 15 groepslessen ‘Algemeen Engels’ per week. De lessen zijn voornamelijk gericht op spreek-, luister-, schrijf-, leesvaardigheid, grammatica en vocabulaire en zijn te volgen van basisgebruiker tot gevorderde. Deze cursus is te volgen van 2 tot 52 weken.

Intensief

Intensief Engels in Australië bestaat uit 15 groepslessen ‘Algemeen Engels’ per week aangevuld door 5 lessen ‘Special Focus modules’ en 5 lessen ‘English Extra’s’ per week. De lessen Algemeen Engels zijn  voornamelijk gericht op spreek-, luister-, schrijf-, leesvaardigheid, grammatica en vocabulaire. De intensieve cursus is te volgen van basisgebruiker tot gevorderde.

Tijdens de 5 lessen Special Focus modules kun je kiezen uit speciale modules die aandacht besteden aan een bepaald onderwerp. De 5 lessen English Extra’s zijn lessen Engels die op een leuke manier worden gegeven met verschillende thema’s. Hieronder zie je welke Special Focus modules en English Extra’s er o.a. worden gegeven. Je dient je ter plekke op te geven voor de modules en extra’s.
Let op! Niet alle modules en extra’s zijn altijd beschikbaar (aanbod afhankelijk van de tijd van het jaar, en soms het aantal deelnemers) en voor sommige modules is er een bepaald niveau Engels vereist. Deze cursus is te volgen van 2 tot 52 weken.

 • Special Focus Modules = Speaking, Listening and Vocabulary (SLV) / IELTS Preperation / Grammar / English for Hospitality and Tourism / Teaching English to Children / Writing / International Business English / Survival English / Academic Research and Presentation skills
 • English Extra’s = Fluency Fast Track / Work Oz / Film Club / Social Soccer / Australian Studies / Independent Study / Excursions / Songs / Pronunciation

Premium

Premium Engels bestaat uit 15 lessen ‘Algemeen Engels’  per week, 5 een-op-een lessen en 5 English Extra’s (zie hierboven). De lessen zijn voornamelijk gericht op spreek-, luister-, schrijf-, leesvaardigheid, grammatica en vocabulaire. Lessen zijn te volgen voor basisgebruikers tot gevorderden. Deze cursus is te volgen van 2 tot 52 weken.

Academisch (intensief / premium)

Academisch Engels is een cursus speciaal ontwikkeld voor deelnemers die in de toekomst een Engelstalige studie zouden willen volgen op een Hogeschool of Universiteit. De cursus is van hoog niveau en je dient over een bepaald niveau te beschikken om deel te nemen aan deze cursus. De cursus besteed voornamelijk aandacht aan academische vaardigheden, zoals het lezen en schrijven van academische teksten, onderzoek doen en het geven van presentaties in het Engels. De lessen luister- en spreekvaardigheid zijn gericht op het voorbereiden van lezingen etc. Je kunt elke 5 weken instappen bij deze cursus. Je kunt de cursus volgen tussen de 5 en 30 weken.

 • Academisch Intensief in Australië bestaat uit 15 lessen ‘Academic English’ per week, 5 lessen keuze uit Speciale Focus Modules en 5 lessen English Extra’s (zie keuzemogelijkheden hierboven).
 • Academisch Premium in Australië bestaat uit 15 lessen ‘Academic English’ per week, 5 een-op-een lessen en 5 lessen English Extra’s.

Business English

Business English is een cursus speciaal ontwikkeld voor deelnemers die zakelijk Engels willen leren. De cursus bestaat uit 15 groepslessen ‘Algemeen Engels’  aangevuld door 5 lessen ‘Business English’ en 5 een-op-een lessen per week. De lessen besteden aandacht aan schrijf- en spreekvaardigheid in de zaken wereld, het geven van presentaties, zakelijke vocabulaire etc. Deze cursus is te volgen van 2 tot 52 weken.

Cambridge cursus

De Cambridge cursus is een voorbereidende cursus voor het behalen van een Internationaal erkend Cambridge Certificaat. cursus bestaat uit 15 lessen Cambridge voorbereiding + 5 lessen Speciale Focus modules en 5 lessen English Extra’s (zie hierboven). De startdata van de cursus en de examendata staan vast, en de cursus duurt 10 of 12 weken. In sommige gevallen valt het examen in de week na de cursus en heb je dus extra weken accommodatie nodig. Voor de Cambridge cursus heb je een minimaal niveau van B1 (Upper Intermediate) Engels nodig. Neem voor de data van Cambridge cursus contact op met het Taalreizen Team of kijk op onze website.

Je kunt de Cambridge cursus op 3 verschillende niveaus afleggen:
FCE = First Certificate of English
CAE = Certificate in Advanced English
CPE = Certificate in Proficiency English*

*(niet als voorbereidende cursus beschikbaar, je kunt wel vragen aan de talenschool of je de CAE cursus kunt doen en het CPE examen)

Programmakosten Taalreis Australië - Sydney

De programmakosten voor een Taalreis in Sydney zijn nogal uiteenlopend, door de vele mogelijkheden die er zijn. Je kunt kiezen uit diverse accomodatievormen en de lengte van je verblijf in Australië. Bekijk daarom hier de PDF met het overzicht van de kosten Taalreis Engels in Sydney*.

Inclusief bij een taalreis Australië - Sydney

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Taalreizen Team
 • Handboek Taalreizen; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp en advies over de reis naar Sydney/Australië
 • Toegang tot jouw persoonlijke 'Mijn Travel Active' account, met ruimte voor video's en 400 foto's

Na vertrek

 • Cursus Engels op de talenschool in Sydney
 • Lesmateriaal
 • Accommodatie (indien bijgeboekt)
 • Mogelijkheid tot het bijboeken van excursies en activiteiten
 • Begeleiding van medewerkers talenschool; bij vragen en in geval van nood
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij een taalreis Australië - Sydney

 • Administratiekosten á € 50,-
 • Studie- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket aan voor taalreizen in het buitenland
 • Annuleringsverzekering - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active, klik hier voor meer info
 • De reis naar Australië
 • Aankomst pick-up in Sydney (eventueel bij te boeken) Lees meer >>


Bekijk ook eens de andere taalreis mogelijkheid in Australië:
Engels leren in Australië - Surfers Paradise

Voorwaarden van deze Taalreis:

 • Minimale leeftijd: 18 jaar
 • Minimale duur: 2 weken
 • Je kunt iedere maandag van het jaar starten
 • Je kunt je tot 1 maand voor je gewenst vertrek aanmelden voor deze taalreis

Let op: Hoe eerder jij boekt, hoe beter wij aan al jouw wensen kunnen voldoen! Houd rekening met eventuele visumaanvraag, de vlucht en accommodatie.

Al aan je reisverzekering gedacht?

Natuurlijk sta je te springen om aan je buitenland avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen ook een pakket aan dat uitermate geschikt is voor een langer verblijf in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. Bekijk hier de voorwaarden en kosten van de Tasman Reisverzekering. Geef op het boekingsformulier aan als je de verzekeringen wilt bijboeken of hier meer informatie over wilt ontvangen.

Unieke annuleringsverzekering

Daarnaast kun je bij Travel Active gebruik maken van een voordelige annuleringsverzekering, met een speciale ‘eindexamenregeling’. Mocht je zakken voor je eindexamen, blijven zitten wanneer je een tussenjaar doet of ingeloot worden voor een (voltijd) studie dan valt dit onder voorwaarden van de annuleringsverzekering en krijg je alle tot dan toe betaalde kosten terug. Lees meer >>

Boek nu Taalreizen - Taalreis - Australië - Sydney

Wanneer je een boeking maakt start de procedure waardoor wij een prachtige Taalreis voor jou kunnen organiseren. Natuurlijk is het wel prettig om te weten hoe alles vanaf boeking verloopt. Daarom hebben wij hieronder een beschrijving gegeven om je een duidelijk beeld te geven van de procedure van boeking tot vertrek.

Boeken maar!

Nu jij de taal, bestemming en de cursus hebt gekozen is het moment aangebroken: je gaat je Taalreis boeken! Je kunt je Taalreizen boeken door je gegevens in te vullen op het boekingsformulier (klik voor het formulier op de oranje knop ‘Boek nu’). Je gegevens komen terecht op de Taalreizen afdeling en binnen 72 uur krijg je een bevestiging van je boeking. Vervolgens ontvang je binnen enkele werkdagen per email een aanmeldingspakket en een iDeal link voor de betaling van de administratiekosten, de aanbetaling en de kosten van de annuleringsverzekering (tenzij je bij boeking aangeeft geen annuleringsverzekering te wensen via Travel Active). Op de aanmeldingsformulieren, die je in het aanmeldingspakket vindt, geef je definitief aan welke data je de cursus wilt volgen en in welke accommodatie je wilt verblijven. Ben je klaar met invullen? Stuur ze dan naar ons retour. Je ontvangt een bevestiging zodra wij je pakket hebben ontvangen. 

Alles vastleggen; het acceptatiepakket

Zodra wij je complete aanmelding inclusief de eerste betaling hebben ontvangen, sturen wij die meteen door naar de talenschool. De school legt vervolgens alles voor je vast. Wanneer wij een bevestiging ontvangen van de school dat alles voor jou gereserveerd is ontvang je van ons het acceptatiepakket. Dit gebeurt normaal gesproken binnen twee weken na ontvangst van je complete aanmelding. In het acceptatiepakket vind je een overzicht van wat er voor je is geboekt. Ook sturen we je via een iDeal link de factuur voor de betaling van de overige programmakosten. Dit is hét moment dat jij de heen- en terugreis kan gaan regelen.

Regel je reis

Uiteraard kunnen wij je helpen bij het organiseren van de reis naar je bestemming en weer terug. Hiervoor vind je in het acceptatiepakket een vluchtofferte formulier. Vlieg je binnen Europa? Dan raden wij je aan even te kijken bij verschillende low-cost airlines. Wanneer je zelf je reis boekt, geef je reisgegevens dan meteen na het boeken door aan Travel Active. Zo kunnen wij er voor zorgen dat je aankomsttijd bekend is bij de accommodatie en dat je eventueel wordt opgehaald van het vliegveld.

De laatste informatie voor vertrek

Heb je jouw reisgegevens doorgegeven en de programmakosten betaald, dan ben je zo goed als klaar om te gaan! Ongeveer een week à twee weken voor vertrek krijg je alle gedetailleerde reisinformatie die voor jou van belang is. Zoals de contactgegevens van de talenschool, op welk tijdstip je op de eerste dag op school wordt verwacht, informatie over je accommodatie en nog wat laatste tips. Kortom: de voorpret kan beginnen!

Gastgezin

Australische gastgezinnen zijn ontzettend vriendelijk, open en behulpzaam. Ze nemen je helemaal op in het gezin en vinden het leuk om dingen te ondernemen met studenten. Het is een leuke manier om de cultuur van een land te leren kennen en een goede optie om de taal ook in de praktijk te oefenen! Je verblijft altijd in je eigen kamer en krijgt in de meeste gevallen een sleutel van het huis, zodat je toch de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt! Een gastgezin in Australië is op basis van half pension; 2 maaltijden per dag. Indien je kiest om te verblijven in een ‘gastgezin’ tijdens je taalcursus, houdt er dan rekening mee dat de meeste ‘gezinnen’ die studenten in huis kunnen uitnodigen vaak oudere stellen zijn of alleenstaande vrouwen of moeders. Dit zijn de gezinnen die plek hebben voor een student en die wat dichter bij het centrum wonen. Gastgezinnen met kinderen komen zeer weinig voor, of ze wonen in buitenwijken van de stad, niet nabij de talenschool. Houdt hier dus rekening mee wanneer je kiest voor verblijf in een gastgezin.

Studentenhuis

De talenschool in Sydney beschikt over 3 eigen studentenhuizen in het centrum van Sydney op zo’n 14 minuten loopafstand van de talenschool. De studentenhuizen zijn geheel gerenoveerd en sinds 2010 geopend, dus voorzien van moderne en nieuwe faciliteiten.

Deze studentenhuizen zijn wel erg populair, en ook beperkt beschikbaar. Zorg dus dat je er op tijd bij bent!

Cozzy Stay Studentenhuis

Dit is een nieuwe accommodatie optie in 2014! Wij wachten nog op verdere details, maar verwachten een soort studentenresidentie met de benodigde faciliteiten. Mocht je hier meer informatie over willen hebben, neem dan contact op met het Taalreizen Team.

sydney accommodatie

Hostel

Een hostel is te vergelijken met een soort jeugdherberg. In een hostel verblijven niet alleen studenten van de talenschool, maar ook veel andere internationale reizigers. Je deelt een kamer, douches, toiletten en een keuken met andere studenten óf reizigers. Je hebt dus wat minder privacy en het is soms wat lastiger echt goed te studeren in een hostel, maar als voordeel heb je wel de mogelijkheid om in contact te komen met andere internationale reizigers, verhalen uit te wisselen etc. Verblijf in het hostel is altijd op basis van logies (geen maaltijden, deze dien je zelf te verzorgen), maar er is een gezamenlijke keuken waar je maaltijden kunt klaarmaken.

In Australië kun je kiezen uit een verblijf in 2 verschillende hostels; het Base hostel en het Glebe hostel. Het Base hostel ligt in hartje Sydney op 5 minuten loopafstand van de talenschool. Er is hier altijd wel bedrijvigheid en je komt veel in contact met andere reizigers en studenten. In het Base hostel zijn alleen zogenaamde ‘dorm rooms’ te boeken, kamers met minimaal 4 bedden, dus je hebt wat minder privacy. Het Glebe hostel ligt in de wijk Glebe, een iets rustigere wijk tóch nabij het centrum (op zo’n 15 minuten reistijd van hartje Sydney en de talenschool). Het Glebe hostel is vaak net iets rustiger in vergelijking met het Base hostel en heeft als voordeel dat er buiten het hoogseizoen ook 1- en 2-persoonskamers te boeken zijn, zodat je wel alle faciliteiten hebt van een hostel, maar toch kunt genieten van wat meer privacy. Uiteraard zijn 1- en 2-persoonskamers erg populair en raken snel vol en tijdens het hoogseizoen (van 15 december tot en met 27 februari) zijn er géén 1- en 2-persoonskamers beschikbaar.

Appartementen

Nieuw zijn de appartementen in Sydney! De appartementen zijn gelegen in een geheel nieuwe studenten residentie in het centrum van Sydney op 15 minuten loopafstand van de talenschool nabij openbaar vervoer, winkels, en bioscopen. De appartementen en het appartementencomplex bieden goede faciliteiten van 24 uur receptie, tot een gezamenlijke TV kamer, een studenten lounge, wasmachines, computers met gratis internet en een bbq terras.
Het appartement zelf deel je met 6 overige studenten van de talenschool. Het is een ruim appartement met veel lichtinval, airconditioning, geheel gemeubileerd en de gezamenlijke ruimtes worden wekelijks schoongemaakt. Je hebt in het appartement een eigen kamer met douche en toilet en je deelt de compleet ingerichte keuken en gezamenlijke woonkamer met de overige studenten.
Let op! Beschikbaarheid in een appartement is schaars! En een plek is dus niet altijd te garanderen.

Daarom Travel Active Taalreizen

 • Professionele en gerenommeerde talenscholen
  "De leraren die ik had waren echt geweldig! In de lessen ging het niet alleen over grammatica, maar was er ook veel ruimte voor social talk en dat alles met een gezonde dosis humor." Juul (24)
 • Internationaal erkende taalcursussen en examenvoorbereiding
 • Nederlandse organisatie met 25 jaar ervaring
 • Taalreis op maat; flexibiliteit om jouw perfecte taalreis samen te stellen
  Tijdens een persoonlijk adviesgesprek adviseert Marijke van het Taalreizen Team jou graag bij het maken van de juiste keuze voor jouw ideale taalreis.
 • Travel Active reizigers beoordeelden hun taalreis, afgelopen jaar, met een gemiddelde van 9,1! 
  Lees hier waarom
 • Keuze uit 8 talen op 60 verschillende bestemmingen
 • Persoonlijke begeleiding, voorafgaand en tijdens je taalreis
 • “Ik vind het heel fijn dat je hier echt als persoon wordt gezien i.p.v. als nummer of klant.” Rosanne (20)
 • Samenwerking met betrouwbare partnerorganisaties
 • Combineren van bestemmingen, cursussen en accommodaties
 • Kwaliteitscontrole van talenscholen
 • Vaste contactpersonen
  Mariska (25): “Het was altijd heel makkelijk om in contact te komen met mijn contactpersoon Marijke. Gelukkig houden ze niet van een kastje-naar-de-muur aanpak bij Travel Active”
 • Combineer een taalreis met werken in het buitenland, Au Pair in het buitenland of vrijwilligerswerk in het buitenland
 • Reis- en annuleringsverzekering kan via partner Tasman VerzekeringenTravel Active SGR
 • ​Travel Active is onder andere aangesloten bij brancheorganisaties als ALTO en WYSA
 • Travel Active is aangesloten bij SGR (Stichting Garantie Fonds Reisgelden) en heeft een SGR-garantie.
  De SGR-garantie houdt in dat jij als deelnemer ervan verzekerd bent dat je jouw vooruitbetaalde reisgeld terugkrijgt, mocht Travel Active door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.

Taalreizen Travel Active Engels leren in Londen centrumSpeciale reisverzekeringen voor studeren buitenlandTravel active taalreizen Spaans leren en stage lopen Spanje