Reis in het kort

Investeer in je toekomst door een taalcursus Engels te volgen in Cambridge. Een betere plek om je Cambridge examen te behalen bestaat er niet!

Highlights:
1. Knusse en vriendelijke stad
2. Alle niveaus van de Cambridge cursus beschikbaar
3. Veel georganiseerde activiteiten

Kies een ander programma
Taalreis - Engeland - Cambridge

Taalreizen - Taalreis - Engeland - Cambridge

Leer Engels in Cambridge

Cambridge is beroemd vanwege de prestigieuze universiteit en is hiermee ook een typische studentenstad met veel Engelse maar ook internationale studenten. Het is een knusse en gemoedelijke stad met prachtige gebouwen, parken, de rivier de Cam en staat in Engeland ook bekend als de meest ‘liefdevolle stad’ van het land. Door de grote aantallen studenten is er veel te beleven op het gebied van uitgaan, shoppen en entertainment. Cambridge is een stad met name aantrekkelijk voor jongeren, alles is makkelijk te bereiken met de fiets die je op de talenschool kunt huren. Alles bij elkaar heeft de stad een unieke en magische sfeer!

Zien en doen bij taalcursus Engels in Engeland

Zien in Cambridge

 • King's College Chapel
 • Fitzwilliam Museum
 • Houghton Mill
 • St. Benet's Church (Church of England)
 • Cambridge American Cemetery and Memorial

Doen in Cambridge

 • Pak de trein naar Londen
 • Ga naar een rugby- of voetbalwedstrijd en ontdek de Engelse passie voor sport
 • Bezoek de hogeschool waar Charles Darwin studeerde: Christ's College
 • Support Cambridge tijdens de jaarlijkse roeiwedstrijd tussen de universiteiten van Cambridge en Oxford op de rivier de Thames in Londen
 • Wandel door de middeleeuwse straten
 • Ga winkelen, Cambridge is een paradijs voor iedere shopper
 • Ontdek het bloeiende uitgaansleven
 • Bekijk de indrukwekkende variatie aan plantensoorten in de 'Botanic Garden'
 • Bezoek het Cambridge Film Festival
   

Lisa (19) deed een Engelse Cambridge cursus en beoordeelde de 10 weken in Cambridge met een 10! "Cambridge is echt een aanrader! Het is een heerlijke stad en de docenten op de talenschool zijn ontzettend goed! Mijn gastgezin was geweldig en heeft ervoor gezorgd dat ik het echte Engelse accent heb aangeleerd."
Lees haar hele verhaal op de Taalreizen reismee blog. 

Meer informatie over Cambridge vind je op "Taalreis bestemming uitgelicht: Cambridge"

De talenschool van Cambridge

De talenschool in Cambridge is gelegen in een prachtige laan net iets ten westen van het centrum van Cambridge in een mooi gerenoveerd en gemoderniseerd huis. De talenschool ligt nabij de rivier en op 5 minuten fietsafstand van het centrum van Cambridge. De school is kleinschalig en heeft een capaciteit van 180 studenten, heeft goede faciliteiten en heeft een knusse en gemoedelijke sfeer. Buiten de lessen organiseert de talenschool allerlei leuke activiteiten voor de studenten. In de zomer bij gebrek aan ruimte wordt er tevens les gegeven op een alternatieve campus op 10 minuten loopafstand van het centrum.

Faciliteiten

 • Klaslokalen (de meeste met interactieve ‘whiteboards’)
 • Bibliotheek - lidmaatschap is gratis!
 • 2 grote computer ruimtes
 • Cafetaria en studieruimte
 • WIFI door het gehele gebouw
 • Mogelijkheid tot fietsverhuur

Extra activiteiten

De talenschool organiseert wekelijks verschillende activiteiten; een goede manier om je medestudenten te leren kennen en de stad te ontdekken. Sommige activiteiten zijn tegen betaling, de kosten zijn per activiteit verschillend. Hieronder vind je een voorbeeldprogramma: 

Maandag    Stadstour Cambridge
Dinsdag    Bowlen
Woensdag    Musical Lion King in het theater van London
Donderdag    ‘Pub night’
Vrijdag    Filmavond op de talenschool
Zaterdag    Excursie naar London
Zondag    Excursie naar Brighton

Houd er rekening mee dat dit slechts een voorbeeldprogramma is en hier dus geen rechten aan kunnen worden ontleent.

 

Vraag de Taalreizen brochure nu aan!

Lessen op je eigen niveau

Bijna alle talenscholen nemen op de eerste dag een taaltest af om je niveau te bepalen. Aan de hand daarvan wordt je in een klas geplaatst met studenten die een vergelijkbaar taalniveau hebben. Mochten de lessen je iets te snel gaan, of denk je juist meer aan te kunnen, dan is het belangrijk dat je dit aangeeft. De school kan dan kijken of ze je in een andere klas kunnen plaatsen.

De talenschool biedt verschillende cursussen aan. Elke taalcursus heeft een andere opbouw. Je kunt ook verschillende cursussen te combineren. Hieronder vind je de uitleg per cursus:

Standaard

Standaard Engels bestaat uit 20 groepslessen ‘Algemeen Engels’ per week. De lessen zijn voornamelijk gericht op spreek-, luister-, schrijf-, leesvaardigheid, grammatica en vocabulaire en zijn te volgen van basisgebruiker tot gevorderde.

Intensief

Intensief Engels bestaat uit 28 groepslessen per week waarvan 20 groepslessen ‘Algemeen Engels’ + 8 Electives (extra lessen). Hierbij vul je dus in feite je standaard cursus aan met 8 extra lesuren. Er worden verschillende Electives aangeboden, waar je je ter plaatse voor kunt inschrijven. Zo kun je denken aan extra lessen in grammatica, vocabulaire, presentatie skills en conversatie. Elke 4 weken kun je je Electives veranderen. Lessen zijn te volgen van basisgebruiker tot gevorderde.

Een-op-een lessen

Deze talenschool biedt ook de mogelijkheid om je standaard of intensieve cursus aan te vullen met ‘een-op-een’ lessen. Je kunt kiezen om 5 lesuren per week of 10 lesuren per week extra een-op-een lessen te volgen. De standaard of intensieve lessen vinden plaats in groepen, maar tijdens een een-op-een les krijg je privéles en kun je dieper op de lesstof ingaan. Je krijgt de maximale persoonlijke aandacht en leert dus veel sneller! Deze optie is dus alleen te boeken in combinatie met een standaard of intensieve cursus en niet los.

Cambridge cursus

De Cambridge cursus is een voorbereidende cursus voor het behalen van een Internationaal erkend Cambridge Certificaat. De cursus bestaat uit 28 groepslessen per week; waarvan 20 lessen examenvoorbereiding + 8 lesuren in de vorm van Electives. De startdata van de cursus en de examendata staan vast, en de cursus duurt 10 (soms 9) weken. In sommige gevallen valt het examen in de week na de cursus en heb je dus extra weken accommodatie nodig. Bekijk de startdata voor de Cambridge cursus.  

Niveau Locatie
FCE Brighton
  Cambridge
  Oxford
CAE Cambridge
  Oxford

Je kunt de Cambridge cursus op 3 verschillende niveaus afleggen:

   FCE = First Certificate of English
   CAE = Certificate in Advanced English
   CPE = Certificate in Proficiency English (alleen in Cambridge te behalen)

Ga samen op taalreis

Vind jij het extra leuk om samen met een vriend(in) of met een groep op taalreis te gaan? Dat is mogelijk! Onze taalreizen zijn zeer geschikt om samen te ondernemen. Met een vriend(in), familielid of met een hele groep (je schoolklas, je studievereniging of je vriendengroep). Wij zijn erg flexibel en kunnen voor jullie een reis op maat samenstellen. Welke vorm je ook kiest, het zal een bijzondere gedeelde ervaring worden! Lees meer >>Kosten bij taalreis Engeland - Cambridge

De programmakosten voor een Taalreis Engeland zijn nogal uiteenlopend door de vele mogelijkheden die er zijn (cursus, accommodatie en lengte van je verblijf). Bekijk de complete prijslijst voor Taalreis Cambridge*. Wil je van ons een offerte op maat? Dat kan! Laat ons weten wat precies je plannen zijn en vraag de offerte aan bij de Taalreizen afdeling (taalreizen@travelactive.nl; 0478-551900).

* Let op! De prijzen voor de cursus en accommodatie staan los van elkaar vermeld

Engelse taalcursus

Inclusief bij taalreis Engeland - Cambridge

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding vanaf aanmelding tot terugkomst door het Taalreizen team
 • Taalreis Engeland Handboek; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp en advies over de reis naar Engeland
 • Toegang tot jouw persoonlijke 'Mijn Travel Active' account, inclusief een reismee reisblog met ruimte voor 400 foto’s en video's

Na vertrek

 • Taalcursus Engels op een gerenommeerde talenschool
 • Lesmateriaal
 • Accommodatie (indien bijgeboekt)
 • Mogelijkheid tot het bijboeken van excursies en activiteiten
 • Begeleiding van de talenschool in Engeland
 • Noodnummer in Engeland - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij taalreis Engeland - Cambridge

 • Administratiekosten € 50,-
 • Annuleringsverzekering - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active, klik hier voor meer info
 • Reis naar Engeland
 • Aankomst pick-up in Engeland (eventueel bij te boeken) Lees meer >>
 • Studie- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor taalreizen in het buitenland
   

Bekijk ook eens andere taalreis mogelijkheden in Engeland:
Engels leren in Engeland - Londen Greenwich
Engels leren in Engeland - Oxford

Voorwaarden van deze Taalreis:

 • Minimale leeftijd: 16 jaar
 • Minimale duur: 1 week
 • Je kunt iedere maandag van het jaar starten
 • Je kunt je tot 1 maand voor je gewenst vertrek aanmelden voor deze Taalreis

Let op: Hoe eerder jij boekt, hoe beter wij aan al jouw wensen kunnen voldoen! Houd rekening met eventuele visumaanvraag, de vlucht en accommodatie. 

Al aan je reisverzekering gedacht?

Natuurlijk sta je te springen om aan je buitenland avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen ook een pakket aan dat uitermate geschikt is voor een langer verblijf in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. Bekijk hier de voorwaarden en kosten van de Tasman Reisverzekering. Geef op het boekingsformulier aan als je de verzekeringen wilt bijboeken of hier meer informatie over wilt ontvangen.

Unieke annuleringsverzekering

Daarnaast kun je bij Travel Active gebruik maken van een voordelige annuleringsverzekering, met een speciale ‘eindexamenregeling’. Mocht je zakken voor je eindexamen, blijven zitten wanneer je een tussenjaar doet of ingeloot worden voor een (voltijd) studie dan valt dit onder voorwaarden van de annuleringsverzekering en krijg je alle tot dan toe betaalde kosten terug.Lees meer >>

Boek nu Taalreizen - Taalreis - Engeland - Cambridge

Wanneer je een boeking maakt start de procedure waardoor wij een prachtige Taalreis voor jou kunnen organiseren. Natuurlijk is het wel prettig om te weten hoe alles vanaf boeking verloopt. Daarom hebben wij hieronder een beschrijving gegeven om je een duidelijk beeld te geven van de procedure van boeking tot vertrek.

Boeken maar!

Nu jij de taal, bestemming en de cursus hebt gekozen is het moment aangebroken: je gaat je Taalreis boeken! Je kunt je Taalreizen boeken door je gegevens in te vullen op het boekingsformulier (klik voor het formulier op de oranje knop ‘Boek nu’). Je gegevens komen terecht op de Taalreizen afdeling en binnen 72 uur krijg je een bevestiging van je boeking. Vervolgens ontvang je binnen enkele werkdagen per email een aanmeldingspakket en een iDeal link voor de betaling van de administratiekosten, de aanbetaling en de kosten van de annuleringsverzekering (tenzij je bij boeking aangeeft geen annuleringsverzekering te wensen via Travel Active). Op de aanmeldingsformulieren, die je in het aanmeldingspakket vindt, geef je definitief aan welke data je de cursus wilt volgen en in welke accommodatie je wilt verblijven. Ben je klaar met invullen? Stuur ze dan naar ons retour. Je ontvangt een bevestiging zodra wij je pakket hebben ontvangen. 

Alles vastleggen; het acceptatiepakket

Zodra wij je complete aanmelding inclusief de eerste betaling hebben ontvangen, sturen wij die meteen door naar de talenschool. De school legt vervolgens alles voor je vast. Wanneer wij een bevestiging ontvangen van de school dat alles voor jou gereserveerd is ontvang je van ons het acceptatiepakket. Dit gebeurt normaal gesproken binnen twee weken na ontvangst van je complete aanmelding. In het acceptatiepakket vind je een overzicht van wat er voor je is geboekt. Ook sturen we je via een iDeal link de factuur voor de betaling van de overige programmakosten. Dit is hét moment dat jij de heen- en terugreis kan gaan regelen.

Regel je reis

Uiteraard kunnen wij je helpen bij het organiseren van de reis naar je bestemming en weer terug. Hiervoor vind je in het acceptatiepakket een vluchtofferte formulier. Vlieg je binnen Europa? Dan raden wij je aan even te kijken bij verschillende low-cost airlines. Wanneer je zelf je reis boekt, geef je reisgegevens dan meteen na het boeken door aan Travel Active. Zo kunnen wij er voor zorgen dat je aankomsttijd bekend is bij de accommodatie en dat je eventueel wordt opgehaald van het vliegveld.

De laatste informatie voor vertrek

Heb je jouw reisgegevens doorgegeven en de programmakosten betaald, dan ben je zo goed als klaar om te gaan! Ongeveer een week à twee weken voor vertrek krijg je alle gedetailleerde reisinformatie die voor jou van belang is. Zoals de contactgegevens van de talenschool, op welk tijdstip je op de eerste dag op school wordt verwacht, informatie over je accommodatie en nog wat laatste tips. Kortom: de voorpret kan beginnen!

In Cambridge bieden we verschillende accommodatie opties. Lees hieronder de informatie over de verschillende accommodatie mogelijkheden om te kijken welke mogelijkheid het beste bij je past. Ook voor de accommodaties geldt dat je verschillende opties kunt combineren. Let op! Het kan zijn dat jouw voorkeur voor de residentie helaas vol is geboekt! Indien dit het geval is overleggen we altijd welke opties er voor jou zijn. Verblijf in een gastgezin is eigenlijk altijd mogelijk.

Gastgezin

Gastgezinnen in Engeland zijn vriendelijk en behulpzaam, maar vaak wel wat meer op zichzelf. Ze willen je graag Engels leren, maar respecteren ook jouw privacy en hun privacy. Toch is verblijf in een gastgezin een leuke manier om de cultuur van een land te leren kennen en een goede optie om de taal ook in de praktijk te oefenen! Je verblijft altijd in je eigen kamer en krijgt in de meeste gevallen een sleutel van het huis, zodat je toch de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt! Een gastgezin in Engeland is op basis van half pension; 2 maaltijden per dag.

Let op! Engelse maaltijden zijn een stuk minder ‘gezond’ in vergelijking met Nederlandse maaltijden. Veel fruit en verse groenten komt minder voor in Engeland. Houdt hier dus rekening mee! Indien je kiest om te verblijven in een gastgezin tijdens je taalcursus, houdt er dan rekening mee dat de meeste ‘gezinnen’ die studenten in huis kunnen uitnodigen vaak oudere stellen zijn of alleenstaande vrouwen of moeders. Dit zijn de gezinnen die plek hebben voor een student en die vaak nabij het centrum wonen. Gastgezinnen met kinderen komen zeer weinig voor, of ze wonen in buitenwijken van de stad, niet nabij de talenschool. Houdt hier dus rekening mee wanneer je kiest voor verblijf in een gastgezin.

cambridge accomodatie

Residentie

 • 1-persoonskamer, inclusief eigen badkamer op basis van logies
 • Open het gehele jaar door, verblijf op basis van beschikbaarheid
 • Vanaf 18 jaar

De residentie in Cambridge is het gehele jaar door beschikbaar en is gelegen in de ‘Tripos Court’ gebouwen, speciaal voor internationale studenten. Vanuit hier gaan er verschillende bussen naar het centrum van Cambridge. De residentie is op 10 minuten fietsafstand van de talenschool en ligt ten zuiden van het centrum van Cambridge. Er zijn verschillende 1-persoonskamers met privé badkamers en er zijn gedeelde keukens per afdeling. Tevens zijn er wasfaciliteiten in de residentie aanwezig.

Faciliteiten:

 • 30 eenpersoonskamers
 • Kamers beschikken over een bed, bureau, kast, TV, douche en toilet
 • Gezamenlijke gedeelde, volledige ingerichte, keuken met o.a. fornuis, oven, magnetron, koelkast
 • Wasserette (tegen betaling te gebruiken)
 • WIFI
 • Half pension (2 maaltijden, ontbijt en avondeten beschikbaar)

Mariska (25) "Ik was drie weken in Cambridge en verbleef bij een gastgezin. De hele ervaring om alleen weg te zijn en nieuwe mensen te leren kennen. Het was heel erg leuk, maar eigenlijk veel te kort..."

Daarom Travel Active Taalreizen

 • Professionele en gerenommeerde talenscholen
  "De leraren die ik had waren echt geweldig! In de lessen ging het niet alleen over grammatica, maar was er ook veel ruimte voor social talk en dat alles met een gezonde dosis humor." Juul (24)
 • Internationaal erkende taalcursussen en examenvoorbereiding
 • Nederlandse organisatie met 25 jaar ervaring
 • Taalreis op maat; flexibiliteit om jouw perfecte taalreis samen te stellen
  Tijdens een persoonlijk adviesgesprek adviseert Marijke van het Taalreizen Team jou graag bij het maken van de juiste keuze voor jouw ideale taalreis.
 • Travel Active reizigers beoordeelden hun taalreis, afgelopen jaar, met een gemiddelde van 9,1! 
  Lees hier waarom
 • Keuze uit 8 talen op 60 verschillende bestemmingen
 • Persoonlijke begeleiding, voorafgaand en tijdens je taalreis
 • “Ik vind het heel fijn dat je hier echt als persoon wordt gezien i.p.v. als nummer of klant.” Rosanne (20)
 • Samenwerking met betrouwbare partnerorganisaties
 • Combineren van bestemmingen, cursussen en accommodaties
 • Kwaliteitscontrole van talenscholen
 • Vaste contactpersonen
  Mariska (25): “Het was altijd heel makkelijk om in contact te komen met mijn contactpersoon Marijke. Gelukkig houden ze niet van een kastje-naar-de-muur aanpak bij Travel Active”
 • Combineer een taalreis met werken in het buitenland, Au Pair in het buitenland of vrijwilligerswerk in het buitenland
 • Reis- en annuleringsverzekering kan via partner Tasman VerzekeringenTravel Active SGR
 • ​Travel Active is onder andere aangesloten bij brancheorganisaties als ALTO en WYSA
 • Travel Active is aangesloten bij SGR (Stichting Garantie Fonds Reisgelden) en heeft een SGR-garantie.
  De SGR-garantie houdt in dat jij als deelnemer ervan verzekerd bent dat je jouw vooruitbetaalde reisgeld terugkrijgt, mocht Travel Active door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.

Taalreizen Travel Active Engels leren in Londen centrumSpeciale reisverzekeringen voor studeren buitenlandTravel active taalreizen Spaans leren en stage lopen Spanje