Reis in het kort

Met een taalcursus Frans leer je eindelijk hoe je een echte Franse baguette bij de bakker kunt bestellen! Beleef het Parijse stadsleven en snuif de Franse cultuur op!

Highlights
1. Eiffeltoren & Arc de Triomphe
2. Metropool Parijs
3. Gediplomeerde leraren
4. Goed voor je CV
5. Franse cultuur en mentaliteit

Kies een ander programma
Taalreis - Frankrijk - Parijs

Taalreizen - Taalreis - Frankrijk - Parijs

Frans studeren in romantisch Parijs

Parijs straalt veel charme en elegantie uit, door de gebouwen, de mensen en de mentaliteit. In het stadscentrum vind je vele prachtige gebouwen met elk een ander verhaal erachter. De stad staat bekend om zijn kunst en cultuur, musea maar ook theater en entertainment. Parijs heeft een overvloed aan gezellige, kleine cafétjes en restaurants en een bruisend nachtleven! Bezoek de bekende toeristische highlights als de Eiffeltoren, de Notre-Dame, Sacré-Coeur of geniet van de stad vanaf een boot met een boottocht over de Seine. Voor studenten die het echte stadsleven willen beleven is Parijs ‘de place to be’!

Wil jij je persoonlijk laten informeren over alle mogelijkheden in Frankrijk en al je vragen stellen aan het Taalreizen team? Regelmatig organiseert Travel Active een informatiebijeenkomst in de vorm van een persoonlijke afspraak. Klik hier voor een overzicht van de eerstvolgende afspraakdagen.

Kirsten ging je voor
"Uiteraard heb ik tussen de lessen door ook genoeg vrije tijd om Parijs in te gaan. In mijn eentje heb ik onder meer île-de-la-Cité bezocht, met de Notre Dame, de beroemde bruggen en de Marché aux Fleurs. Ook heb ik naar de beroemde boekwinkel Shakespeare and Company geweest, alwaar veel schrijvers hun heil vinden en vonden, maar waar je als claustrofoob niet moet komen. De afgelopen week heb ik de meeste tijd met Ines gespendeerd, een meisje uit Kroatië. Ze zit niet in mijn klas maar gelukkig kunnen we genoeg leuke dingen samen ondernemen. Vandaag hebben we bijvoorbeeld de hele dag onder de Eiffeltoren gelegen met een wijntje en hebben we genoten van de zon en van het feit dat we daar zomaar de hele dag onder de Eiffeltoren kónden liggen." (Lees meer op haar weblog: kirsteninparijs.reismee.nl).

Zien en doen bij taalcursus Frans in Frankrijk

Zien in Parijs

 • Kathedraal Notre Dame
 • Centre Pompidou
 • Arc de Triomphe
 • Musée d’Orsay
 • Panthéon
 • Madeleine

Doen in Parijs

 • Beklim de Eiffeltoren
 • Laat een portrettekening van je maken
 • Maak je huiswerk in het park Bois de Boulogne
 • Vaar met een bootje over rivier de Seine
 • Verplaats je met de Parijse metro
 • Ga shoppen in de joodse wijk Le Marais
 • Eet een crêpe in Quartier Latin
 • Wandel over de Champs-Élysées, de duurste winkelstraat van Parijs
 • Ga op zoek naar de mysterieuze lach van Mona Lisa in het Louvre Museum
 • Beklim de Montmarte heuvel en bezoek de Sacré-Coeur basiliek
 • Bekijk Parijs vanaf de wolkenkrabber Montparnasse; fenomenaal uitzicht

Meer informatie over Parijs vind je op "Taalreis bestemming uitgelicht: Parijs"

Leer Frans nabij de Arc de Triomphe

De talenschool in Parijs is gelegen in het centrum van de stad in een rustige straat nabij Place Victor Hugo. Alle belangrijke faciliteiten zoals restaurants, cafés en banken liggen op een steenworp afstand en de school is makkelijk te bereiken met de metro. De talenschool heeft twee dependances op loopafstand van elkaar. Het is een middelgrote school met een knusse sfeer gelegen in een typisch Franse setting. Er heerst een relaxte en levendige atmosfeer waarin studenten door de leraren worden gestimuleerd om actief te participeren, hun meningen te uiten en deel te nemen aan rollenspellen en voorbeeldsituaties!

Talenschool in beeld: bekijk foto's van de talenschool in Parijs

Talenschool facts

 • Erkend door Maison La France, Français Langue Etrangère en International Association of Language Centres
 • Alle leraren zijn universitair afgestudeerd en gespecialiseerd in het lesgeven van Frans als buitenlandse taal
 • Talenschool met 33 jaar ervaring
 • Nabij metro station en supermarkt
 • Aantal studenten per klas: 8 tot 12

Extra activiteiten

Er worden allerlei activiteiten georganiseerd om niet alleen de Franse cultuur en omgeving van Parijs, maar ook je medestudenten te leren kennen. Filmavonden, culturele uitstapjes naar musea en theaters en kan er worden gesport. En wat te denken van een wijn- of chocoladeproeverij? Of excursies naar Normandië, Bretagne en kastelen in de Loire. De activiteiten worden gepland buiten de taallessen om en jij kunt gelijk je Frans in de praktijk brengen! Waar doe jij aan mee?

Maandag   Stadswandeling door Parijs
Dinsdag   Bezoek aan het Louvre museum
Woensdag   Boottocht over de Seine
Donderdag   Bezoek aan een show in de Moulin Rouge
Vrijdag   Film avond op de talenschool
Zaterdag   Excursie naar Versailles
Zondag   Excursie naar Disney Land
 

Vraag de Taalreizen brochure nu aan!

Leer Frans op jouw eigen niveau!

Voor iedereen, van beginners tot (ver)gevorderden, is er een passend niveau beschikbaar om de basis onderdelen spreken, lezen, schrijven en luisteren onder de knie te krijgen of juist te perfectioneren. Kennis van de Franse taal staat goed op je CV, het volgen van een taalcursus is dus een waardevolle investering in je toekomst. De lessen worden gegeven in kleine groepen. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen 6 verschillende niveaus. De eerste dag dat je aankomt op je school in Frankrijk wordt meteen het niveau Frans waarop je zit getest. In Frankrijk biedt onze talenschool verschillende taalcursussen aan:

Standaard

Standaard Frans bestaat uit 20 groepslessen Frans per week. De lessen zijn voornamelijk gericht op spreek-, luister-, schrijf-, leesvaardigheid, grammatica en vocabulaire. Lessen zijn te volgen voor beginners tot en met gevorderden. Je wordt ingedeeld in kleine klasjes met andere studenten, die ongeveer op hetzelfde taalniveau zitten. Dit bevordert het leerproces en doordat de klassen zo klein zijn hebben de gediplomeerde leraren veel aandacht voor iedere student en begeleiden zij jou stap voor stap tot een hoger taalniveau Frans!

Intensief

Intensief Frans bestaat uit 30 groepslessen ‘General French’ per week. De lessen zijn voornamelijk gericht op spreek-, luister-, schrijf-, leesvaardigheid, grammatica en vocabulaire. Lessen zijn enkel te volgen voor deelnemers met minimaal een pre-intermediate niveau en dus géén beginners.

Premium

De Premium cursus Frans bestaat uit 20 groepslessen ‘General French’ per week plus 5 een-op-een lessen Frans. De lessen zijn voornamelijk gericht op spreek-, luister-, schrijf-, leesvaardigheid, grammatica en vocabulaire. Bij de een-op-een lessen heb je alleen met een leraar les en kun je zelf aangeven waar aandacht aan moet worden besteed. Lessen zijn enkel te volgen voor deelnemers met minimaal een pre-intermediate niveau en dus géén beginners. 

Een-op-een lessen

In Frankrijk bieden we ook de mogelijkheid om je standaard of intensieve cursus aan te vullen in ‘een-op-een’ lessen. Je kunt kiezen om 5 lesuren per week of 10 lesuren per week extra een-op-een lessen te volgen. De standaard of intensieve lessen vinden plaats in groepen, tijdens een een-op-een les heb jij alleen les met een leraar en ga je dieper op het lesmateriaal in. Je krijgt de maximale persoonlijke aandacht en leert dus veel sneller! Deze optie is alleen te boeken naast een standaard of intensieve cursus en niet los!

Zomerprogramma voor jongeren

Naast de reguliere cursussen biedt Travel Active ook een compleet verzorgd programma voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. 's Ochtends volg je in groepjes les, met medestudenten die hetzelfde niveau hebben. In de middagen en in de weekenden onderneem je met de hele groep activiteiten om zo Parijs en de Franse cultuur beter te leren kennen! Lees meer over het zomerprogramma Frans in Parijs.
 

Zomerprogramma voor jongeren

Naast de reguliere taalcursussen Frans in Parijs biedt Travel Active ook een 2-weeks zomerprogramma voor 12- tot 18-jarigen. Hierbij staat het leren van de Franse taal en cultuur centraal in compleet verzorgd programma. 's Ochtends volg je hierbij 3 uur taallessen Frans en tijdens de middagen en in de weekenden worden er verschillende interessante excursies naar Parijs en leuke activiteiten rond de talenschool georganiseerd. Lees meer over het zomerprogramma Frans in Parijs.

Aankomst pick-up service

Indien je tevens accommodatie bij ons boekt kun je een ‘aankomst pick-up’ reserveren. Je wordt dan bij aankomst op de luchthaven opgewacht door een chauffeur welke je rechtstreeks naar je accommodatie brengt. Erg fijn na een lange vlucht! Op het aanmeldingsformulier, dat je ontvangt na boeking, kun je aangeven of je hiervan gebruik wilt maken. Lees meer >>

Ga samen op taalreis

Vind jij het extra leuk om samen met een vriend(in) of met een groep op taalreis te gaan? Dat is mogelijk! Onze taalreizen zijn zeer geschikt om samen te ondernemen. Met een vriend(in), familielid of met een hele groep (je schoolklas, je studievereniging of je vriendengroep). Wij zijn erg flexibel en kunnen voor jullie een reis op maat samenstellen. Welke vorm je ook kiest, het zal een bijzondere gedeelde ervaring worden! Lees meer >>

Al aan je reisverzekering gedacht?

Ga je op reis, dan is het verstandig dat je goed verzekerd bent. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen ook een pakket aan dat uitermate geschikt is voor het doen van een taalreis in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.
Bekijk hier de voorwaarden en kosten van de Tasman Reisverzekering.

Unieke annuleringsverzekering

Naast je reisverzekering via Tasman Verzekeringen is het mogelijk via Travel Active een goede annuleringsverzekering af te sluiten. Zou je je programma moeten annuleren met een reden die onder de verzekering valt dan krijg je zowel de aanmeldings,- als programmakosten terug. Onderdeel van de annuleringsverzekering is de speciale ‘eindexamenregeling’, wat inhoudt dat mocht je zakken voor je eindexamen, blijven zitten wanneer je een tussenjaar doet of ingeloot worden voor een (voltijd)studie dat dit dan onder de annuleringsverzekering valt. Lees meer >>

 

 

Kosten bij taalreis Frankrijk - Parijs

De programmakosten voor een Taalreis Frankrijk zijn nogal uiteenlopend door de vele mogelijkheden die er zijn (cursus, accommodatietype en lengte van je verblijf). Bekijk de complete prijslijst voor Taalreis Frankrijk*. Wil je van ons een offerte op maat? Dat kan! Laat ons weten wat precies je plannen zijn en vraag de offerte aan bij de Taalreizen afdeling (taalreizen@travelactive.nl; 0478-551900).

* Let op! De prijzen voor de cursus en accommodatie staan los van elkaar vermeld

Inclusief bij taalreis Frankrijk - Parijs

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding vanaf aanmelding tot terugkomst door het Taalreizen team
 • Taalreis Frankrijk Handboek; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp en advies over de reis naar Frankrijk
 • Toegang tot jouw persoonlijke 'Mijn Travel Active' account, inclusief een reismee reisblog met ruimte voor 400 foto’s en video

Na vertrek

 • Taalcursus Frans op een gerenommeerde talenschool
 • Lesmateriaal
 • Accommodatie (indien bijgeboekt)
 • Mogelijkheid tot het bijboeken van excursies en activiteiten
 • Begeleiding van de talenschool in Frankrijk
 • Noodnummer in Frankrijk - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij taalreis Frankrijk - Parijs

 • Administratiekosten € 50,-
 • Annuleringsverzekering - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active, klik hier voor meer info
 • Reis naar Frankrijk
 • Aankomst pick-up in Frankrijk (eventueel bij te boeken)
 • Studie- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor taalreizen in het buitenland

Bekijk ook eens de andere taalreis mogelijkheden in Frankrijk:
Frans leren in Frankrijk - Amboise
Frans leren in Frankrijk - La Rochelle
​▶ Frans leren in Frankrijk - Nice
 

Details

 • Minimale leeftijd: 17 jaar bij regulieer programma of 12 jaar bij het zomerprogramma voor jongeren
 • Minimale duur: 2 weken
 • Je kunt iedere maandag van het jaar starten
 • De talenschool is gesloten op nationale en lokale feestdagen
 • Je kunt je tot 1 maand voor je gewenst vertrek aanmelden voor deze Taalreis

Klaar voor jouw taalreis avontuur?

Wanneer jij je aanmeldt voor dit programma, wordt de procedure bij Travel Active gestart en kunnen we jouw Taalreis tot werkelijkheid brengen!


 

Boek nu Taalreizen - Taalreis - Frankrijk - Parijs

Wanneer je een boeking maakt start de procedure waardoor wij een prachtige Taalreis voor jou kunnen organiseren. Natuurlijk is het wel prettig om te weten hoe alles vanaf boeking verloopt. Daarom hebben wij hieronder een beschrijving gegeven om je een duidelijk beeld te geven van de procedure van boeking tot vertrek.

Boeken maar!

Nu jij de taal, bestemming en de cursus hebt gekozen is het moment aangebroken: je gaat je Taalreis boeken! Je kunt je Taalreizen boeken door je gegevens in te vullen op het boekingsformulier (klik voor het formulier op de oranje knop ‘Boek nu’). Je gegevens komen terecht op de Taalreizen afdeling en binnen 72 uur krijg je een bevestiging van je boeking. Vervolgens ontvang je binnen enkele werkdagen per email een aanmeldingspakket en een iDeal link voor de betaling van de administratiekosten, de aanbetaling en de kosten van de annuleringsverzekering (tenzij je bij boeking aangeeft geen annuleringsverzekering te wensen via Travel Active). Op de aanmeldingsformulieren, die je in het aanmeldingspakket vindt, geef je definitief aan welke data je de cursus wilt volgen en in welke accommodatie je wilt verblijven. Ben je klaar met invullen? Stuur ze dan naar ons retour. Je ontvangt een bevestiging zodra wij je pakket hebben ontvangen. 

Alles vastleggen; het acceptatiepakket

Zodra wij je complete aanmelding inclusief de eerste betaling hebben ontvangen, sturen wij die meteen door naar de talenschool. De school legt vervolgens alles voor je vast. Wanneer wij een bevestiging ontvangen van de school dat alles voor jou gereserveerd is ontvang je van ons het acceptatiepakket. Dit gebeurt normaal gesproken binnen twee weken na ontvangst van je complete aanmelding. In het acceptatiepakket vind je een overzicht van wat er voor je is geboekt. Ook sturen we je via een iDeal link de factuur voor de betaling van de overige programmakosten. Dit is hét moment dat jij de heen- en terugreis kan gaan regelen.

Regel je reis

Uiteraard kunnen wij je helpen bij het organiseren van de reis naar je bestemming en weer terug. Hiervoor vind je in het acceptatiepakket een vluchtofferte formulier. Vlieg je binnen Europa? Dan raden wij je aan even te kijken bij verschillende low-cost airlines. Wanneer je zelf je reis boekt, geef je reisgegevens dan meteen na het boeken door aan Travel Active. Zo kunnen wij er voor zorgen dat je aankomsttijd bekend is bij de accommodatie en dat je eventueel wordt opgehaald van het vliegveld.

De laatste informatie voor vertrek

Heb je jouw reisgegevens doorgegeven en de programmakosten betaald, dan ben je zo goed als klaar om te gaan! Ongeveer een week à twee weken voor vertrek krijg je alle gedetailleerde reisinformatie die voor jou van belang is. Zoals de contactgegevens van de talenschool, op welk tijdstip je op de eerste dag op school wordt verwacht, informatie over je accommodatie en nog wat laatste tips. Kortom: de voorpret kan beginnen!

Onze talenschool in Parijs biedt de mogelijkheid om een accommodatie bij te boeken in een gastgezin of residentie. Ieder accommodatietype heeft zijn eigen voordelen.

Gastgezin

Gastgezinnen in Frankrijk zijn vriendelijk en behulpzaam, maar vaak wel wat meer op zichzelf. Ze willen je graag Frans leren, maar respecteren ook jouw privacy en hun privacy. In een gastgezin wordt je helemaal ondergedompeld in de Franse cultuur, je wordt onderdeel van het gezin en een goede optie om de Frans ook in de praktijk te oefenen!

 • Eigen kamer
 • Eigen sleutel van het huis
 • Talenschool bereikbaar lopend of per openbaar vervoer
 • Op basis van halfpension: 2 maaltijden per dag

Residentie

In Parijs maakt de talenschool gebruik van 2 residenties van de ‘Centres Internationaux de Séjour de Paris’ (CISP). De Kellerman en de Ravel residentie. Verblijf in een residentie in Parijs is te vergelijken met een soort ‘jeugdhotel’ en is een combinatie tussen een hotel en studentenappartementen. Beide residenties zijn gelegen in een groot gebouw in een rustige buitenwijk van Parijs. Hier verblijven ook Franse en internationale studenten van andere scholen. Veel privacy en veel vrijheid, maar je moet zelf ook wat moeite doen om in contact te komen met andere studenten.

Residentie Kellerman

 • 1-persoonskamers met eigen badkamer (douche & toilet) op basis van logies/ontbijt
 • Gelegen in Zuid-Parijs nabij het Parc des Expositions
 • 40 minuten reistijd met de metro naar de talenschool
 • Residentie met veel kamers
 • Eigen kamer met douche, wasbak, toilet en telefoon voor inkomende telefoontjes
 • Beddengoed en handdoeken aanwezig
 • Kamers worden dagelijks schoongemaakt
 • Ontbijt inbegrepen
 • WIFI
 • TV ruimte en ontmoetingsruimte
 • Cafetaria (waar je ook je ontbijt nuttigt)

Residentie Maurice Ravel

 • 1-persoonskamers met eigen badkamer (douche & toilet) op basis van logies/ontbijt
 • gelegen in Zuid-Parijs nabij het Parc Flora en Bastille
 • 40 minuten reistijd met de metro naar de talenschool
 • Eigen kamer met douche, wasbak en toilet
 • Beddengoed en handdoeken aanwezig
 • Kamers worden dagelijks schoongemaakt
 • Residentie met veel kamers
 • TV ruimte en ontmoetingsruimte
 • Self-service restaurant & traditioneel restaurant
 • 1 bar en 1 cafetaria
 • WIFI

 


 

 

Daarom Travel Active Taalreizen

 • Professionele en gerenommeerde talenscholen
  "De leraren die ik had waren echt geweldig! In de lessen ging het niet alleen over grammatica, maar was er ook veel ruimte voor social talk en dat alles met een gezonde dosis humor." Juul (24)
 • Internationaal erkende taalcursussen en examenvoorbereiding
 • Nederlandse organisatie met 25 jaar ervaring
 • Taalreis op maat; flexibiliteit om jouw perfecte taalreis samen te stellen
  Tijdens een persoonlijk adviesgesprek adviseert Marijke van het Taalreizen Team jou graag bij het maken van de juiste keuze voor jouw ideale taalreis.
 • Travel Active reizigers beoordeelden hun taalreis, afgelopen jaar, met een gemiddelde van 9,1! 
  Lees hier waarom
 • Keuze uit 8 talen op 60 verschillende bestemmingen
 • Persoonlijke begeleiding, voorafgaand en tijdens je taalreis
 • “Ik vind het heel fijn dat je hier echt als persoon wordt gezien i.p.v. als nummer of klant.” Rosanne (20)
 • Samenwerking met betrouwbare partnerorganisaties
 • Combineren van bestemmingen, cursussen en accommodaties
 • Kwaliteitscontrole van talenscholen
 • Vaste contactpersonen
  Mariska (25): “Het was altijd heel makkelijk om in contact te komen met mijn contactpersoon Marijke. Gelukkig houden ze niet van een kastje-naar-de-muur aanpak bij Travel Active”
 • Combineer een taalreis met werken in het buitenland, Au Pair in het buitenland of vrijwilligerswerk in het buitenland
 • Reis- en annuleringsverzekering kan via partner Tasman VerzekeringenTravel Active SGR
 • ​Travel Active is onder andere aangesloten bij brancheorganisaties als ALTO en WYSA
 • Travel Active is aangesloten bij SGR (Stichting Garantie Fonds Reisgelden) en heeft een SGR-garantie.
  De SGR-garantie houdt in dat jij als deelnemer ervan verzekerd bent dat je jouw vooruitbetaalde reisgeld terugkrijgt, mocht Travel Active door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.

Taalreizen Travel Active Engels leren in Londen centrumSpeciale reisverzekeringen voor studeren buitenlandTravel active taalreizen Spaans leren en stage lopen Spanje