Reis in het kort

De stad van Gaudí, waar je met je fiets over de eindeloze boulevard kan flaneren en geniet van het eten. In deze Catalaanse stad verveel je je nooit

Kies een ander programma
Taalreis Spanje | Barcelona

Taalreizen - Taalreis Spanje | Barcelona

Boeiend Barcelona

De cultuurstad aan de Middellandse Zee waar je kunt genieten van de gebouwen in de Barrio Gotico en de kunst van Picasso. En na de lessen spreek je af op Las Ramblas voor een drankje of gewoon om mensen te bekijken! Er zijn veel uitgaansmogelijkheden, bioscopen, theaters, winkels en het strand zijn altijd dichtbij! Barcelona is een hippe stad en is het centrum van fashion, kunst, architectuur en gastronomie. Ben je het echte stadsleven even zat? Geen probleem! Een middagje op het strand en je komt helemaal tot rust!

Zien en doen tijdens je taalcursus

Zien in Barcelona

 • Park Güell
 • Picasso Museum
 • Casa Milà
 • La Sagrada Familia

Doen in Barcelona

 • Slenter door de Barri Gotic, de ‘Gotische Wijk’ van Barcelona
 • Juich voor FC Barcelona tijdens een voetbalwedstrijd in Camp Nou
 • Eet tapas in een tapasbarretje
 • Ontdek het levendige uitgaansleven: Salsa!
 • Aanschouw 's avonds de magische fontein, met licht- en geluidshow, van Montjuïc
 • Wandel over Las Tamblas
 • Bezoek Poble Espanyol; oude ambachten en winkeltjes met souvenirs
 • Bekijk het uitzicht over Barcelona vanaf de berg TibidaboG
 • Ga naar Mercat de la Boqueria: een paradijs voor wie van lekker eten houdt
 • Maak een dagtripje naar Monserrat

 

Zara volgde een taalcursus in Barcelona

"Spaans is echt een wereldtaal. Die wilde ik goed leren spreken en schrijven, met als bewijs een officieel internationaal erkend certificaat (DELE). De mediterrane levensstijl is geweldig. Je brengt veel tijd door op straat, het verlengstuk van de huiskamer. Ook ontbijt je met koffie en wat droge koekjes, houd je siësta, lunch je uitgebreid en eetje pas om tien uur 's avonds. En het is altijd goed weer!"

 

Meer informatie over Barcelona vind je op "Taalreis bestemming uitgelicht: Barcelona"

De talenschool in Barcelona

De talenschool is gelegen in het centrum van Barcelona in het bekende ‘Eixample’ district. Binnen een mum van tijd ben je op de populaire ‘Las Ramblas boulevard’ of bij een van de vele andere toeristische attracties die  Barcelona rijk is. De school is gelegen in een groot en modern gebouw van 4 verdiepingen. Het is een grootschalige school met een gezellige sfeer. In het gebouw studeren tevens Spaanse studenten Engels, Frans of Duits waardoor het makkelijk is om in contact te komen met Spaanse jongeren en je Spaanse taal in de praktijk te oefenen.

Faciliteiten

 • 50 klaslokalen met audiovisuele apparatuur
 • Capaciteit van 550 studenten
 • Goede bereikbaarheid met openbaar vervoer
 • Moderne bibliotheek
 • Wifi door het gehele gebouw
 • Computerruimte met gratis internet
 • 1500 m² mooie terrassen (zonneterras is het hele jaar geopend)
 • Conferentie ruimte

Activiteiten

De talenschool organiseert wekelijks verschillende activiteiten; een goede manier om je medestudenten te leren kennen en de stad te ontdekken. Sommige activiteiten zijn tegen betaling, de kosten zijn per activiteit verschillend. Hieronder vind je een voorbeeldprogramma:

Vraag de Taalreizen brochure nu aan!

Lessen op je eigen niveau

Bijna alle talenscholen nemen op de eerste dag een taaltest af om je niveau te bepalen. Aan de hand daarvan wordt je in een klas geplaatst met studenten die een vergelijkbaar taalniveau hebben. Mochten de lessen je iets te snel gaan, of denk je juist meer aan te kunnen, dan is het belangrijk dat je dit aangeeft. De school kan dan kijken of ze je in een andere klas kunnen plaatsen.

De talenschool biedt verschillende cursussen aan en elke taalcursus heeft een andere opbouw. Je kunt ook verschillende cursussen te combineren. Hieronder vind je de uitleg per cursus:

Standaard

Standaard Spaans bestaat uit 20 groepslessen ‘Algemeen Spaans’ per week. Lessen Algemeen Spaans zijn voornamelijk gericht op spreek-, luister-, schrijf-, leesvaardigheid, grammatica en vocabulaire. Deze cursus is te volgen van niveau A0 (Beginner) tot C2 (Proficient).

Intensief 25

Studenten die kiezen voor de cursus Intensief Spaans krijgen per week 20 groepslessen ‘Algemeen Spaans’ en 5 taalkundige-/culturele workshops. De workshops en gaan over allerlei aspecten van de Spaans en Latijns-Amerikaanse cultuur. Zo zijn er workshops over cultuur, cinema, schrijven, uitspraak, gastronomie, folklore etc. De lessen zijn te volgen voor alle niveaus.

Intensief 30

Het verschil tussen de Intensief 25 en Intensief 30 cursus is dat de Intensief 30 cursus naast de culturele workshops ook conversatielessen én nog 5 een-op-een lessen in het pakket heeft zitten. Tijdens de conversatielessen kun je dus je net aangeleerde vaardigheden meteen toepassen. Bij de een-op-een lessen kun je je precies richten op de onderdelen waar jij moeite mee hebt, samen met je privé docent. Dit vooraf samengestelde pakket is ideaal wanneer je snel de taal onder de knie wilt krijgen. Beide intensieve cursussen zijn de meest populaire cursussen die op de scholen in Spanje worden aangeboden. 

Conversatie

Tijdens deze cursus (welke je ook als aanvulling op bijvoorbeeld een Standaard cursus kan doen) richt je je tijdens 10 lessen per week voornamelijk op de conversatie in het Spaans. Door middel van verschillende opdrachten leer je je beter duidelijk te maken in gesprekken en in het dagelijks leven in Spanje.

Een-op-Een lessen

Deze talenschool biedt ook de mogelijkheid om je standaard of intensieve cursus aan te vullen met ‘een-op-een’ lessen. Je kunt kiezen om 5 lesuren per week of 10 lesuren per week extra een-op-een lessen te volgen. De standaard of intensieve lessen vinden plaats in groepen, maar tijdens een een-op-een les krijg je privéles en kun je dieper op de lesstof ingaan. Je krijgt de maximale persoonlijke aandacht en leert dus veel sneller! Deze optie is dus alleen te boeken in combinatie met een standaard of intensieve cursus en niet los.

Aanvulling koken

De Spaanse keuken is wereldberoemd. Ook in Nederland is het concept van de "tapa" ondertussen welbekend. De Spaanse keuken is een geliefd onderwerp van de gemiddelde Spanjaard, die je graag zal uitleggen waarom Spaanse olijfolie zoveel beter is dan Italiaanse bijvoorbeeld. Tijdens deze cursus leer je alles over de Spaanse keuken en Spanje´s vele en uiteenlopende culinaire tradities. Ook leer je typische Spaanse gerechten bereiden. De kookcursus is een aanvulling op een standaard of intensieve cursus, en kan alleen in combinatie geboekt worden.

DELE cursus

Het DELE (diploma voor kennis van het Spaans als buitenlandse taal) certificaat is het enige officiële diploma voor het Spaans dat door het Instituto Cervantes aan buitenlandse studenten verschaft wordt. Dit diploma is vooral van belang voor studenten die in Spanje aan de universiteit willen studeren of in een Spaanssprekend land willen werken.

Deze cursus bereidt studenten voor op een van de volgende 5 niveaus binnen het DELE examen:

 1.   Diploma de Español Nivel A2. Plataforma
 2.   Diploma de Español Nivel B1. Umbral
 3.   Diploma de Español Nivel B2. Avanzado
 4.   Diploma de Español Nivel C1. Dominio operativo eficaz
 5.   Diploma de Español Nivel C2. Maestría

Deze niveaus zijn gelinkt aan de taalniveaus zoals bepaald door Europa via de CEFR (Common European Framework of Reference)

De voorbereidende DELE cursus kun je 2 of 4 weken doen, waarbij je bij aanvang het niveau moet hebben waar het examen op afgenomen wordt. Er wordt gedurende de 20 groepslessen per week bijna alleen aandacht besteed aan de voorbereiding voor het goed afronden van het examen. 95% van de studenten die deze cursus hebben gevolgd slagen ook voor het examen.

Stel nu dat je je beoogde examenniveau nog niet hebt, dan kunnen we in overleg met jou en de school bekijken welke cursus passend zou zijn om je op dit niveau te brengen zodat je op je gewenst niveau het examen kunt afleggen.

DELE startdata en examendata:

DELE examen- en examenkosten
Studenten kunnen de aanvraag voor het examen door onze partnerorganisatie laten regelen door de examenkosten* + aanvraagkosten te betalen en de volgende informatie een maand vóór de datum van het examen op te sturen:

 •   Persoonlijke gegevens (volledige naam, geboortedatum, nationaliteit, enz.)
 •   Kopie van paspoort
 •   Huidige adres
 •   Het bewijs van de betaling van inschrijfgeld

Ook dienen studenten duidelijk aan te geven op welk niveau ze het examen willen nemen. Drie tot vier maanden na het examen zal het Instituto Cervantes de resultaten op hun website publiceren. Studenten zullen toegang hebben tot deze pagina en op deze manier de mogelijkheid hebben om de examenresultaten te bekijken. Later zal het Instituto Cervantes het originele certificaat per post naar het huis van de student sturen.

* De examenkosten (zie prijslijst) zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Ga samen op taalreis

Vind jij het extra leuk om samen met een vriend(in) of met een groep op taalreis te gaan? Dat is mogelijk! Onze taalreizen zijn zeer geschikt om samen te ondernemen. Met een vriend(in), familielid of met een hele groep (je schoolklas, je studievereniging of je vriendengroep). Wij zijn erg flexibel en kunnen voor jullie een reis op maat samenstellen. Welke vorm je ook kiest, het zal een bijzondere gedeelde ervaring worden! Lees meer >>

Kostenoverzicht Taalreis Spanje - Barcelona

De programmakosten voor een Taalreis naar Spanje zijn nogal uiteenlopend door de vele mogelijkheden die er zijn. Je kunt een keuze maken tussen een bepaald soort cursus, verschillende accommodatievormen en de lengte van je verblijf . Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact op met het Taalreizen Team! Je kunt altijd bij ons terecht voor een vrijblijvende offerte of advies.

Klik hier voor de Prijslijst Taalreis Barcelona 2016

Klik hier voor de Prijslijst Taalreis Barcelona 2017
 

Inclusief bij deze Taalreis

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Taalreizen Team
 • Handboek Taalreizen; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp en advies over de reis naar Spanje
 • Toegang tot jouw persoonlijke Travel Active account

Na vertrek

 • Cursus Spaans op een gerenommeerde talenschool
 • Taaltest
 • Eerste set lesmateriaal
 • Accommodatie (indien bijgeboekt)
 • Begeleiding van medewerkers talenschool; bij vragen en in geval van nood
 • Noodnummer van de talenschool - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Noodnummer van Travel Active gedurende de weekenden
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij deze Taalreis

 • Administratiekosten á € 50,-
 • Lesmateriaal indien je een niveau omhoog gaat tijdens de cursus (zie prijslijst)
 • De reis naar Spanje 
 • Maaltijden, tenzij anders vermeld
 • Kosten voor openbaar vervoer van accommodatie naar de talenschool
 • Kosten voor optionele activiteiten en excursies
 • Dagelijkse uitgaven
 • Studie- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor taalreizen in het buitenland
 • Annuleringsgarantie - mét examenregeling, klik hier voor meer info
 • Aankomst pick-up service. Lees meer >>
   

Bekijk ook eens andere taalreis mogelijkheden in Spanje:
Spaans leren in Spanje - Madrid
Spaans leren in Spanje - Valencia

Voorwaarden van deze taalreis

 • Minimale leeftijd: 17 jaar
 • Minimale duur: 1 week
 • Startdata: elke maandag m.u.v. feestdagen
 • Aanbevolen boekingsperiode: in ieder geval 1 maand voor gewenst vertrek*
 • Last minute boeking: boeken tot 2 weken voor vertrek in overleg

*Ons advies..

..is te boeken wanneer je zeker bent van het doen van een taalreis en van je bestemming. Vluchten worden namelijk duurder richting vertrek, en accommodaties zijn ruimer beschikbaar hoe eerder je er bij bent.

Al aan je reisverzekering gedacht?

Natuurlijk sta je te springen om aan je buitenland avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. Bekijk hier de voorwaarden en kosten van de Tasman Reisverzekering. Neem contact met ons op als hier meer informatie over wilt ontvangen

Unieke annuleringsgarantie

Travel Active biedt een unieke annuleringsgarantie aan, met een speciale examenregeling. Mocht je zakken voor je eindexamen of heb je een onverwacht verplicht herexamen tijdens je taalreis (bij een voltijd studie) dan valt dit onder de annuleringsgarantie en krijg je de annuleringskosten retour. De kosten voor deze annuleringsgarantie bedragen slechts 5% van de programmakosten en éénmalige administratiekosten van €5,50 Lees meer >>

Boek nu Taalreizen - Taalreis Spanje | Barcelona 

Wanneer je een boeking maakt start de procedure waardoor wij een prachtige Taalreis voor jou kunnen organiseren. Natuurlijk is het wel prettig om te weten hoe alles vanaf boeking verloopt. Daarom hebben wij hieronder een beschrijving gegeven om je een duidelijk beeld te geven van de procedure van boeking tot vertrek.

Boeken maar!

Je kunt je Taalreizen boeken door je gegevens in te vullen op het boekingsformulier (klik voor het formulier op de oranje knop ‘Boek nu’). Je gegevens komen terecht op de Taalreizen afdeling en binnen 72 uur krijg je een bevestiging van je boeking. Vervolgens ontvang je binnen enkele werkdagen per email een aanmeldingspakket en een iDeal link voor de betaling van de administratiekosten. Op de aanmeldingsformulieren, die je in het aanmeldingspakket vindt, geef je definitief aan welke data je de cursus wilt volgen en in welke accommodatie je wilt verblijven. Ben je klaar met invullen? Stuur ze dan naar ons retour. Je ontvangt een bevestiging zodra wij je pakket hebben ontvangen. Vervolgens ontvang je de iDeal link voor de aanbetaling van 20% op de cursuskosten (en evt. de annuleringsgarantie over de cursus). 

Alles vastleggen; het acceptatiepakket

Zodra wij je complete aanmeldingspakket (inclusief de aanbetaling) hebben ontvangen, sturen wij je pakket meteen door naar de talenschool. Vervolgens leggen we in samenwerking met de school alles voor je vast. Wanneer wij alle juiste documenten en gegevens hebben ontvangen sturen wij je het acceptatiepakket. Dit gebeurt normaal gesproken binnen twee weken na ontvangst van je complete aanmeldingspakket. In het acceptatiepakket vind je een overzicht van wat er voor je is geboekt. Ook sturen we je via een iDeal link de factuur voor de betaling van de overige programmakosten. Dit is het moment dat jij de heen- en terugreis kan gaan regelen.

Regel je reis

Uiteraard kunnen wij je helpen bij het organiseren van de reis naar je bestemming en weer terug. Hiervoor vind je in het acceptatiepakket een vluchtofferte formulier. Vlieg je binnen Europa? Dan raden wij je aan even te kijken bij verschillende low-cost airlines. Wanneer je zelf je reis boekt, geef je reisgegevens dan meteen na het boeken door aan Travel Active. Zo kunnen wij er voor zorgen dat je aankomsttijd bekend is bij de accommodatie en dat je eventueel wordt opgehaald van het vliegveld wanneer je een aankomst pick-up hebt bijgeboekt.

De laatste informatie voor vertrek

Heb je jouw reisgegevens doorgegeven en de programmakosten betaald, dan ben je zo goed als klaar om te gaan! Ongeveer een week à twee weken voor vertrek krijg je alle gedetailleerde reisinformatie die voor jou van belang is zoals de contactgegevens van de talenschool, op welk tijdstip je op de eerste dag op school wordt verwacht, informatie over je accommodatie en nog wat laatste tips. Kortom: de voorpret kan beginnen!

In Spanje bieden we verschillende accommodatie opties. Lees hieronder de informatie over de verschillende accommodatie mogelijkheden om te kijken welke mogelijkheid het beste bij je past. Ook voor de accommodaties geldt dat je verschillende opties kunt combineren. Let op! Het kan zijn dat jouw voorkeur helaas vol is geboekt! Indien dit het geval is overleggen we altijd welke opties er voor jou zijn. Verblijf in een gastgezin is bijna altijd mogelijk.

Gastgezin

Gastgezinnen in Spanje zijn vriendelijk en behulpzaam, maar vaak wel wat meer op zichzelf. Ze willen je graag Spaans leren, maar respecteren ook jouw privacy en hun privacy. Toch is verblijf in een gastgezin een leuke manier om de cultuur van een land te leren kennen en een goede optie om de taal ook in de praktijk te oefenen! Je krijgt in de meeste gevallen een sleutel van het huis, zodat je toch de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt! Een gastgezin in Spanje is op basis van half pension; 2 maaltijden per dag. Je verblijft in een 1- of 2-persoonskamer. Indien je kiest om te verblijven in een gastgezin tijdens je taalcursus, houdt er dan rekening mee dat de meeste ‘gezinnen’ die studenten in huis kunnen uitnodigen vaak oudere stellen zijn of alleenstaande vrouwen of moeders. Dit zijn de gezinnen die plaats hebben voor een student en die vaak nabij het centrum wonen. Gastgezinnen met kinderen komen zeer weinig voor, of ze wonen in buitenwijken van de stad, niet nabij de talenschool. 

Gedeeld appartement

Een gedeeld appartement in Spanje is te vergelijken met een studentenhuis maar dan in een appartementen complex. Je kunt kiezen om in een eigen kamer te verblijven of een kamer te delen met een andere student. Verder deel je altijd de volledig ingerichte keuken, badkamer en woon- eetkamer met de andere studenten. De studenten in het appartement zijn allemaal internationale studenten die studeren op de talenschool. In een gedeeld appartement ben je zelf verantwoordelijk samen met je medestudenten voor het schoonhouden van de gedeelde ruimtes. De huisbaas van het appartement zal af en toe langskomen om alles te controleren. Verder moet je meestal eerst op een ander adres de sleutel van je appartement af te halen alvorens je naar je appartement kunt. Het sleutel afhaaladres krijg je in de laatste informatie voor vertrek. Indien je gebruik maakt van een aankomst pick-up service zal de chauffeur eerst de sleutel met je ophalen en zet je dan af bij je appartement. Let op! Op sommige plaatsen geldt er een hoogseizoentoeslag bij een verblijf in een gedeeld appartement.

Residentie

Residenties in Spanje variëren per locatie. Er zijn residenties die gerund worden door een familie die in een apart gedeelte van de residentie verblijven en de maaltijden voor studenten klaar maken, er zijn universiteit residenties op de campus van een universiteit in de zomermaanden, er zijn residenties die behoren tot de talenscholen zelf en wat kleiner zijn etc. In veel locaties zijn er zelfs meerdere type residenties beschikbaar. Je kunt helaas zelf geen voorkeur geven voor een type residentie. Er wordt gekeken naar de beschikbaarheid en hierop worden studenten ingedeeld. Het verschil tussen een gedeeld appartement en residentie is dat verblijf in een residentie altijd op basis van half pension is; 2 maaltijden per dag. Er zijn 1-persoonskamers beschikbaar in de residenties maar deze hebben maar een beperkte beschikbaarheid. Houdt er dus altijd rekening mee dat het kan zijn dat je een kamer moet delen met een andere student. Let op! Op sommige plaatsen geldt er een hoogseizoentoeslag bij een verblijf in een residentie.

Persoonlijk advies

Vraag je je nog af wat het best bij jouw leerdoel past? Twijfel je over een bestemming of vind je het moeilijk om een accommodatie te kiezen? Wij helpen je graag bij je keuze. Neem gerust contact met ons op per mail, telefonisch, via de chatfunctie op onze website, of plan een persoonlijke afspraak. Wij kunnen je dan een advies op maat bieden.

Prijzen

Natuurlijk is je budget belangrijk wanneer je een reis gaat plannen. Wij zijn ons hiervan bewust en zullen je daarin dan ook zo veel mogelijk helpen. Het maakt niet uit of je bij ons of rechtstreeks bij de school boekt. De prijzen zijn dankzij onze regeling met de scholen gelijk, alleen krijg je bij Travel Active meer service. Indien je bij een andere organisatie een lagere prijs ziet voor dezelfde school en taalreis, geef dit dan aan ons door. Wij bieden je graag de beste prijs!

Reizen combineren

Stel dat je een Taalreis wilt doen maar daarna ook andere activiteiten in de gedachten hebt in je land van bestemming. Daarbij kun je zeker terecht bij Travel Active. Bij ons kun je je Taalreis namelijk makkelijk combineren met een Werkvakantie, Vrijwilligerswerk- of Au Pair-avontuur!

Betrouwbaarheid

Wij hebben al ruim 25 jaar ervaring op het gebied van internationale uitwisselingen. Kwaliteit staat bij ons voorop. Onder andere aan de hand van de e

rvaring van onze studenten bepalen wij of de scholen aan onze eisen voldoen, en wij hechten waarde aan een goede samenwerking. Ook is Travel Active is aangesloten bij de SGR.

Dit zeggen onze oud-deelnemers

Mariska (25) – Bournemouth

Het was altijd heel makkelijk om in contact te komen met mijn contactpersoon Marijke. Gelukkig houden ze niet van een kastje-naar-de-muur aanpak bij Travel Active

Rosanne (20) - Sydney

Ik vind het heel fijn dat je hier echt als persoon wordt gezien i.p.v. als nummer of klant

Evert (19) - Londen

Ik had heel wat vragen die vriendelijk en behulpzaam werden afgehandeld