Reis in het kort

Studeer Spaans op een professionele talenschool, ontmoet internationale studenten en maak kennis met de Mediterraanse levensstijl in Barcelona!

Highlights:
1. Historische en culturele strandbestemming
2. Stad van fashion, kunst & architectuur
3. DELE cursus mogelijk
4. Gaudi
5. FC Barcelona

Kies een ander programma
Taalreis - Spanje - Barcelona

Taalreizen brochure Travel Active

Taalreizen - Taalreis - Spanje - Barcelona

Barcelona: cultuurstad van Spanje!

De cultuurstad aan de Middellandse Zee waar je kunt genieten van de gebouwen in de Barrio Gotic en de kunst van Picasso. En na de lessen spreek je af op Las Ramblas voor een drankje, om huiswerk te maken of gewoon om mensen te bekijken! Er zijn veel uitgaansmogelijkheden, bioscopen, theaters, winkels en het strand zijn altijd dichtbij! Barcelona is een hippe stad en is het centrum van fashion, kunst, architectuur en gastronomie. Ben je het echte stadsleven even zat? Geen probleem! Een middagje op het strand en je komt helemaal tot rust!


Wil jij je persoonlijk laten informeren over alle mogelijkheden in Spanje en al je vragen stellen aan het Taalreizen team? Regelmatig organiseert Travel Active een informatiebijeenkomst in de vorm van een persoonlijke afspraak. Klik hier voor een overzicht van de eerstvolgende afspraakdagen.

Zien en doen bij taalcursus Spaans in Barcelona

Zien in Barcelona

 • Park Güell
 • Picasso Museum
 • Casa Milà
 • La Sagrada Familia

Doen in Barcelona

 • Slenter door de Barri Gotic, de ‘Gotische Wijk’ van Barcelona
 • Juich voor FC Barcelona tijdens een voetbalwedstrijd in Camp Nou
 • Eet tapas in een tapasbarretje
 • Ontdek het levendige uitgaansleven: Salsa!
 • Aanschouw 's avonds de magische fontein, met licht- en geluidshow, van Montjuïc
 • Wandel over Las Tamblas
 • Bezoek Poble Espanyol; oude ambachten en winkeltjes met souvenirs
 • Bekijk het uitzicht over Barcelona vanaf de berg TibidaboG
 • Ga naar Mercat de la Boqueria: een paradijs voor wie van lekker eten houdt
 • Maak een dagtripje naar Monserrat

Meer informatie over Barcalona vind je op "Taalreis bestemming uitgelicht: Barcalona"

Professionele talenschool in downtown Barcelona

De talenschool is gelegen in het centrum van Barcelona in het bekende ‘Eixample’ district. Binnen een mum van tijd ben je op de populaire ‘Las Ramblas boulevard’ of bij een van de vele andere toeristische attracties die  Barcelona rijk is. De school is gelegen in een groot en modern gebouw van 4 verdiepingen. Het is een grootschalige school met een gezellige sfeer. De leraren zijn erg professioneel en hebben Spaans als moedertaal. In het gebouw studeren tevens Spaanse studenten Engels, Frans of Duits waardoor het makkelijk is om in contact te komen met Spaanse jongeren en je Spaanse taal in de praktijk te oefenen.

Talenschool facts

 • Onderscheiden met het keurmerk Instituto Cervantes
 • 56 klaslokalen
 • Moderne bibliotheek
 • WIFI door het gehele gebouw
 • Computerruimte met gratis internet
 • 1500 m² terras met cafetaria
 • Conferentie ruimte

barcalona spaans taalreis

Extra actiteiten

De talenschool stimuleert haar studenten om elkaar, de stad en de Spaanse cultuur beter te leren. Daarom organiseert de school wekelijks verschillende activiteiten en excursies, die buiten de taallessen om worden gepland. Erg leuk en gezellig en je kunt meteen je geleerde Spaans in de praktijk brengen. Hieronder vind je een voorbeeld van hoe een weekprogramma er uit zou kunnen zien. Waar doe jij aan mee? 

Maandag    Stadswandeling Barcelona
Dinsdag    Bezoek aan de Sagrada Familie met gids
Woensdag    Filmavond op de talenschool
Donderdag    Kookavond
Vrijdag    Rondleiding door Camp Nou (FC Barcelona's voetbal stadion)
Zaterdag    Excursie naar Valencia
Zondag    Excursie naar Montserrat

Excursie van Merel naar Valencia

Merel: "Zaterdag was er 'n groot feest in Valencia: Las Fallas! Blijkbaar the event of the year. Vanuit de talenschool was hierheen een excursie georganiseerd, dus waren we met bijna de hele klas daar heen gegaan. We vertrokken 10.30 uur vanuit Barcelona. Na twee uur rijden, stopten we in een klein dorpje, peniscula. Beroemd (blijkbaar) voor de heerlijke paëlla. Het is een kleine vesting, met een kasteel in het midden, kleine straatjes en een geweldig uitzicht.

Daarna op naar Valencia! Om19.00 uur begon het feest pas. Het begon met een parade van ridders, heren en afsluitend met een koningin en een prinses. Mensen uit Valencia werken in groepen het hele jaar aan een beeld, gemaakt van piepschuim, hout, papier en een beetje plastic. Als afsluiter van het 7-daagse feest dat afgelopen week was, eindigt men met alle beelden in de hens te steken. Om 22.00 uur waren eerst de kleine beelden, daarna de iets grotere en als klap op de vuurpijl (letterlijk) wordt een beeld dat zo groot was als de omliggende gebouwen afgebrand. Voorafgaand met supermooi en indrukwekkend vuurwerk! Om 2.45 waren we weer bij de meeting point van de bus en om 7.45 uur was ik thuis... Een erg lange dag dus, maar was zeker wel de moeite waard." Lees meer over de avonturen van Merel op haar weblog: mcmathey.reismee.nl

Vraag de Taalreizen brochure nu aan!

Het volgen van een taalcursus is een waardevolle investering in je toekomst. Kennis van de Spaanse taal staat goed op je CV waardoor je nét dat extra streepje voor hebt om jouw droombaan te verkrijgen. De eerste dag dat je aankomt op je school in Barcelona wordt meteen het niveau Spaans waarop je zit getest. In Spanje wordt er op elke talenschool gebruik gemaakt van 6 niveaus. In Barcelona biedt onze talenschool verschillende taalcursussen aan, met ieder een andere opbouw.

Standaard

Standaard Spaans in Spanje bestaat uit 20 groepslessen ‘Algemeen Spaans’ per week. De lessen zijn voornamelijk gericht op spreek-, luister-, schrijf-, leesvaardigheid, grammatica en vocabulaire. Lessen zijn te volgen voor beginners tot en met gevorderden.

Intensief

Intensief Spaans in Spanje bestaat uit 30 groepslessen ‘Algemeen Spaans’ per week. De lessen zijn voornamelijk gericht op spreek-, luister-, schrijf-, leesvaardigheid, grammatica en vocabulaire. Lessen zijn te volgen voor beginners tot en met gevorderden.

Een-op-Een lessen

De talenscholen in Spanje bieden ook de mogelijkheid om je standaard of intensieve cursus aan te vullen met nog extra ‘een-op-een’ lessen. Je kunt kiezen om 5 lesuren per week of 10 lesuren per week extra een-op-een lessen te volgen. De standaard lessen vinden plaats in groepen, tijdens een een-op-een les heb jij alleen les met een leraar en ga je dieper op het lesmateriaal in. Je krijgt de maximale persoonlijke aandacht en leert dus veel sneller! Deze optie is dus alleen te boeken naast een standaard of intensieve cursus en niet los!

DELE cursus

DELE (Diploma de Español como Lengua Extranjera), is een Internationaal gecertificeerde cursus Spaans. Met het DELE certificaat op zak heb je een internationaal erkend certificaat dat jouw niveau van de Spaanse taal exact aantoont. Investeer in je toekomst en onderscheid je van anderen door deze gecertificeerde taalcursus te volgen! De startdata zijn vast en de cursus duurt 4 weken. Je wordt getoetst op de onderdelen begrijpend lezen, schrijfvaardigheid, luistervaardigheid, spreekvaardigheid en grammatica en vocabulaire.

 • DELE voor gevorderden: De 4-weekse DELE cursus is geschikt voor deelnemers die al redelijk gevorderd zijn in de Spaanse taal. Tijdens deze cursus volg je een intensief lesprogramma van 20 lesuren per week in kleine groepen van maximaal 14 studenten per klas. De lessen zijn geheel in het teken van examenvoorbereiding en niet om je niveau Spaans nog te verhogen.
 • DELE voor beginners: De DELE cursus is niet te volgen voor complete beginners. Ben je nog een complete beginner? Travel Active heeft een speciaal intensief lesprogramma opgesteld om je Spaans op een dermate hoog niveau te krijgen zodat je kunt starten met de reguliere 4-weekse cursus. Dit lesprogramma bestaat uit 7-weekse intensieve cursus ‘Algemeen Spaans’ aangevuld met nog eens 5 één-op-één lessen in de middagen. Na deze 7-weekse cursus start je automatisch aan de 4-weekse DELE cursus die je afsluit met het DELE examen ‘Nivel Inidial’. Je volgt dus in totaal 11 weken een taalcursus Spaans.


 

Aankomst pick-up service

Indien je tevens accommodatie bij ons boekt kun je een ‘aankomst pick-up’ reserveren. Je wordt dan bij aankomst op de luchthaven opgewacht door een chauffeur welke je rechtstreeks naar je accommodatie brengt. Erg fijn na een lange vlucht! Op het aanmeldingsformulier, dat je ontvangt na boeking, kun je aangeven of je hiervan gebruik wilt maken. Lees meer >>

Ga samen op taalreis

Vind jij het extra leuk om samen met een vriend(in) of met een groep op taalreis te gaan? Dat is mogelijk! Onze taalreizen zijn zeer geschikt om samen te ondernemen. Met een vriend(in), familielid of met een hele groep (je schoolklas, je studievereniging of je vriendengroep). Wij zijn erg flexibel en kunnen voor jullie een reis op maat samenstellen. Welke vorm je ook kiest, het zal een bijzondere gedeelde ervaring worden! Lees meer >>

Al aan je reisverzekering gedacht?

Ga je op reis, dan is het verstandig dat je goed verzekerd bent. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen ook een pakket aan dat uitermate geschikt is voor het doen van een taalreis in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.
"Ja, ik wil een Tasman Verzekeringspakket aanvragen"

Unieke annuleringsverzekering

Naast je reisverzekering via Tasman Verzekeringen is het mogelijk via Travel Active een goede annuleringsverzekering af te sluiten. Zou je je programma moeten annuleren met een reden die onder de verzekering valt dan krijg je zowel de aanmeldings,- als programmakosten terug. Onderdeel van de annuleringsverzekering is de speciale ‘eindexamenregeling’, wat inhoudt dat mocht je zakken voor je eindexamen, blijven zitten wanneer je een tussenjaar doet of ingeloot worden voor een (voltijd)studie dat dit dan onder de annuleringsverzekering valt. Lees meer >>

ISIC en IYTC kortingskaarten

De International Student Identity Card is een wereldwijd geaccepteerde ID-kaart. Met deze kaart heb je recht op 32.000 kortingen in 106 landen! Zo krijg je onder andere korting op toegangsprijzen van musea, buspassen, horecagelegenheden en nog veel meer! Mocht je geen full-time student zijn, maar ben je wel jonger dan 26 jaar, dan kun je gebruik maken van de International Youth Travel Card. Hiermee heb je recht op soortgelijke kortingen. De kortingskaarten zijn aan te vragen vanaf € 15,-. Lees meer >>


 

Programmakosten taalreis Spanje - Barcelona

De programmakosten voor een Taalreis Spanje zijn nogal uiteenlopend door de vele mogelijkheden die er zijn (cursus, accommodatietype en lengte van je verblijf). Bekijk de complete prijslijst voor Taalreis Spanje*. Wil je van ons een offerte op maat? Dat kan! Laat ons weten wat precies je plannen zijn en vraag de offerte aan bij de Taalreizen afdeling (taalreizen@travelactive.nl; 0478-551900).

* Let op! De prijzen voor de cursus en accommodatie staan los van elkaar vermeld

Inclusief bij taalreis Spanje - Barcelona

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Taalreizen Team
 • Handboek Taalreizen; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp en advies over de reis naar de bestemming
 • Toegang tot jouw persoonlijke 'Mijn Travel Active' account, met ruimte voor video's en 400 foto's

Na vertrek

 • Cursus Spaans op een gerenommeerde talenschool
 • Lesmateriaal
 • Accommodatie (indien bijgeboekt)
 • Mogelijkheid tot het bijboeken van excursies en activiteiten
 • Begeleiding van medewerkers talenschool; bij vragen en in geval van nood
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij taalreis Spanje - Barcelona

 • Administratiekosten á € 50,-
 • De reis naar Spanje - Wij helpen je graag!
 • Studie- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringen voor jongeren die een taalcursus gaan volgen
 • Annuleringsverzekering - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active, klik hier voor meer info


 

Details

 • Minimale leeftijd: 16 jaar
 • Minimale cursusduur: 1 week
 • Je kunt iedere maandag van het jaar starten
 • De talenschool is gesloten op nationale en lokale feestdagen
 • Je kunt je tot 1 maand voor je gewenst vertrek aanmelden voor deze Taalreis (last minute vertrek eventueel mogelijk op aanvraag)

Klaar voor jouw taalreis avontuur?

Wanneer jij je aanmeldt voor dit programma, wordt de procedure bij Travel Active gestart en kunnen we jouw Taalreis tot werkelijkheid brengen!

Boek nu Taalreizen - Taalreis - Spanje - Barcelona

Wanneer je een boeking maakt start de procedure waardoor wij een prachtige Taalreis voor jou kunnen organiseren. Natuurlijk is het wel prettig om te weten hoe alles vanaf boeking verloopt. Daarom hebben wij hieronder een beschrijving gegeven om je een duidelijk beeld te geven van de procedure van boeking tot vertrek.

Boeken maar!

Nu jij de taal, bestemming en de cursus hebt gekozen is het moment aangebroken: je gaat je Taalreis boeken! Je kunt je Taalreizen boeken door je gegevens in te vullen op het boekingsformulier (klik voor het formulier op de oranje knop ‘Boek nu’). Je gegevens komen terecht op de Taalreizen afdeling en binnen 72 uur krijg je een bevestiging van je boeking. Vervolgens ontvang je binnen enkele werkdagen per email een aanmeldingspakket en een iDeal link voor de betaling van de administratiekosten, de aanbetaling en de kosten van de annuleringsverzekering (tenzij je bij boeking aangeeft geen annuleringsverzekering te wensen via Travel Active). Op de aanmeldingsformulieren, die je in het aanmeldingspakket vindt, geef je definitief aan welke data je de cursus wilt volgen en in welke accommodatie je wilt verblijven. Ben je klaar met invullen? Stuur ze dan naar ons retour. Je ontvangt een bevestiging zodra wij je pakket hebben ontvangen. 

Alles vastleggen; het acceptatiepakket

Zodra wij je complete aanmelding inclusief de eerste betaling hebben ontvangen, sturen wij die meteen door naar de talenschool. De school legt vervolgens alles voor je vast. Wanneer wij een bevestiging ontvangen van de school dat alles voor jou gereserveerd is ontvang je van ons het acceptatiepakket. Dit gebeurt normaal gesproken binnen twee weken na ontvangst van je complete aanmelding. In het acceptatiepakket vind je een overzicht van wat er voor je is geboekt. Ook sturen we je via een iDeal link de factuur voor de betaling van de overige programmakosten. Dit is hét moment dat jij de heen- en terugreis kan gaan regelen.

Regel je reis

Uiteraard kunnen wij je helpen bij het organiseren van de reis naar je bestemming en weer terug. Hiervoor vind je in het acceptatiepakket een vluchtofferte formulier. Vlieg je binnen Europa? Dan raden wij je aan even te kijken bij verschillende low-cost airlines. Wanneer je zelf je reis boekt, geef je reisgegevens dan meteen na het boeken door aan Travel Active. Zo kunnen wij er voor zorgen dat je aankomsttijd bekend is bij de accommodatie en dat je eventueel wordt opgehaald van het vliegveld.

De laatste informatie voor vertrek

Heb je jouw reisgegevens doorgegeven en de programmakosten betaald, dan ben je zo goed als klaar om te gaan! Ongeveer een week à twee weken voor vertrek krijg je alle gedetailleerde reisinformatie die voor jou van belang is. Zoals de contactgegevens van de talenschool, op welk tijdstip je op de eerste dag op school wordt verwacht, informatie over je accommodatie en nog wat laatste tips. Kortom: de voorpret kan beginnen!

Onze talenschool in Barcelona biedt de optie om een accommodatie bij te boeken in een gastgezin of gedeeld appartement of residentie. Ieder accommodatietype heeft zijn eigen voordelen.

Gastgezin

Gastgezinnen in Spanje zijn vriendelijk en behulpzaam, maar vaak wel wat meer op zichzelf. Ze willen je graag Spaans leren, maar respecteren ook jouw privacy en hun privacy. In een gastgezin wordt je helemaal ondergedompeld in de Spaanse cultuur, je wordt onderdeel van het gezin en een goede optie om de taal ook in de praktijk te oefenen!

 • Eigen kamer
 • Eigen sleutel van het huis
 • Talenschool bereikbaar lopend of per openbaar vervoer
 • Op basis van halfpension: 2 maaltijden per dag

barcalona spaans taalreis

Gedeeld appartement

Een gedeeld appartement in Spanje is te vergelijken met een studentenhuis maar dan in een appartementen complex. Je kunt kiezen om in een eigen kamer te verblijven of een kamer te delen met een andere student. De studenten in het appartement zijn allemaal internationale studenten die studeren op de talenschool. In een gedeeld appartement ben je zelf verantwoordelijk samen met je medestudenten voor het schoonhouden van de gedeelde ruimtes.

 • Gedeelde keuken, badkamer, woonkamer en eetkamer
 • Eigen sleutel appartement
 • Veel vrijheid
 • Je verzorgt zelf je maaltijden

Residentie

Verblijf in een residentie lijkt op verblijf in een gedeeld appartement, met het verschil dat bij een residentie altijd 2 maaltijden per dag zijn inbegrepen. Je hebt aan de ene kant veel vrijheid, aan de andere kant geniet je van de luxe dat er voor je wordt gekookt. Net als bij een appartement deel je met andere studenten de keuken, badkamer, woonkamer en eetkamer. Er zijn 1-persoonskamers beschikbaar in de residenties maar deze hebben maar een beperkte beschikbaarheid. Houdt er dus altijd rekening mee dat je een kamer moet delen met een andere student. 


 

 

Daarom Travel Active Taalreizen

 • Professionele en gerenommeerde talenscholen
  "De leraren die ik had waren echt geweldig! In de lessen ging het niet alleen over grammatica, maar was er ook veel ruimte voor social talk en dat alles met een gezonde dosis humor." Juul (24)
 • Internationaal erkende taalcursussen en examenvoorbereiding
 • Nederlandse organisatie met 25 jaar ervaring
 • Taalreis op maat; flexibiliteit om jouw perfecte taalreis samen te stellen
  Tijdens een persoonlijk adviesgesprek adviseert Marijke van het Taalreizen Team jou graag bij het maken van de juiste keuze voor jouw ideale taalreis.
 • Travel Active reizigers beoordeelden hun taalreis, afgelopen jaar, met een gemiddelde van 9,1! 
  Lees hier waarom
 • Keuze uit 8 talen op 60 verschillende bestemmingen
 • Persoonlijke begeleiding, voorafgaand en tijdens je taalreis
 • “Ik vind het heel fijn dat je hier echt als persoon wordt gezien i.p.v. als nummer of klant.” Rosanne (20)
 • Samenwerking met betrouwbare partnerorganisaties
 • Combineren van bestemmingen, cursussen en accommodaties
 • Kwaliteitscontrole van talenscholen
 • Vaste contactpersonen
  Mariska (25): “Het was altijd heel makkelijk om in contact te komen met mijn contactpersoon Marijke. Gelukkig houden ze niet van een kastje-naar-de-muur aanpak bij Travel Active”
 • Combineer een taalreis met werken in het buitenland, Au Pair in het buitenland of vrijwilligerswerk in het buitenland
 • Reis- en annuleringsverzekering kan via partner Tasman VerzekeringenTravel Active SGR
 • ​Travel Active is onder andere aangesloten bij brancheorganisaties als ALTO en WYSA
 • Travel Active is aangesloten bij SGR (Stichting Garantie Fonds Reisgelden) en heeft een SGR-garantie.
  De SGR-garantie houdt in dat jij als deelnemer ervan verzekerd bent dat je jouw vooruitbetaalde reisgeld terugkrijgt, mocht Travel Active door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.

Ervaring Taalreizen Travel ActiveTasman verzekeringen voor studeren buitenlandTravel active taalreizen persoonlijke afspraak