Reis in het kort

Dit project heeft een open verbinding met het National Kruger Park waar al het groot wild vrij kan bewegen. Je verblijft in een kamp aan de Olifantenrivier.

Highlights:
1. Observeren in de natuur
2. Big Five spotten
3. Dieren opvangen die hulp nodig hebben
4. Bushcamp in de natuur
5. Wandelingen onder begeleiding

Kies een ander programma
Big 5 Project

Wildlife & Travel - Big 5 Project

Spot de Big 5 in Zuid-Afrika!

Het Big 5 project, waar je aan de slag zult gaan, ligt in het 35.000 hectare Balule Natuur Reservaat in Centraal Lowvelden, in het Kruger gebied op een uur rijafstand van Hoedspruit en heeft een open verbinding met het National Kruger Park. Al het groot wild, waaronder de “Big 5” beweegt zich vrij door dit gebied. Wil jij je inzetten voor het welzijn van leeuwen, buffels, luipaarden, olifanten en neushoorns?

Diversiteit op het Wildlife Zuid-Afrika project

Het doel van dit project is de bestaande ecosystemen te behouden en te voorkomen dat dieren met uitsterven worden bedreigd. Naast het onderhouden van de paden en de beplanting, houd je je ook bezig met onderzoek naar het gedrag van de dieren, help mee bij het bestuderen en volgen van de populatie van de dieren. Er overnachten ook toeristen in het Balule Natuur Reservaat en jij assisteert bij game drives en wandelingen die de toeristen onder begeleiding ondernemen.

Bekijk hier meer info over het Big 5 Project (informatiesheet in PDF)

Durf jij het bushcamp aan?

De accommodatie tijdens dit verblijf is in een zogeheten bushcamp aan de Olifanten rivier. Hoe avontuurlijk wil je het hebben? Je leeft in de natuur, maakt er mooie en lange wandelingen om de omgeving en het park eens goed te verkennen. Een mooie uitdaging en ontzettend leerzaam!
 

Vertrekmogelijkheden

Je kunt aan het Big 5 Project deelnemen vanaf 2 weken. Je kunt in principe wekelijks starten. Je dient dan op een dinsdag aan te komen in Hoedspruit. Denk er wel aan dat je je minstens twee maanden voor gewenst vertrek aanmeld bij Travel Active.

Voorwaarden van dit programma

Je bent minimaal 17 jaar of ouder op moment van vertrek. Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal. Je opleiding is niet van belang, wel jouw motivatie! Je bent avontuurlijk ingesteld en hebt grote interesse in Zuid-Afrika, de natuur en dieren. Hard werken vind jij niet erg? Dan is dit Wildlife & Travel programma perfect voor jou! Een Verklaring Omtrent Gedrag is verplicht om te kunnen gaan werken op onze projecten in Zuid-Afrika. Deze kun je aanvragen bij de gemeente waarin je woont.

 

Vraag de Wildlife & Travel brochure nu aan!

Al aan je reisverzekering gedacht?

Natuurlijk sta je te springen om aan je wildlife avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen ook een pakket aan dat uitermate geschikt is voor werken in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Aangesloten bij SGR (Stichting Garantie Fonds Reisgelden)Travel Active SGR

Travel Active is aangesloten bij SGR en heeft een SGR-garantie. Dit houdt in dat jij als deelnemer ervan verzekerd bent dat jij het door jouw vooruitbetaalde reisgeld terug krijgt, op het moment dat Travel Active door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.

Programmakosten Big 5 Project Zuid-Afrika

2 weken: € 1.160,-
3 weken: € 1.615,-
4 weken: € 2.070,-
5 weken: € 2.475,-
6 weken: € 2.880,-

Je kunt de duur van je verblijf altijd verlengen. Voor informatie over de kosten hiervan, kun je terecht bij het Wildlife team

Inclusief

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding vanaf aanmelding tot terugkomst door het Vrijwilligerswerk team
 • Handboek Wildlife; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Gratis vliegticket offerte – vluchtmogelijkheden op een rijtje
 • Hulp & advies bij visumaanvraag
 • Toegang tot jouw persoonlijke 'Mijn Travel Active' account, inclusief een ReisMee reisblog met ruimte voor video en 400 foto’s

Na vertrek

 • Airport pick-up en transfer naar accommodatie
 • Deelname aan wildlife project
 • Accommodatie
 • 3 maaltijden per dag gedurende verblijf
 • Mogelijkheid tot deelname aan extra activiteiten
 • Transfer terug naar de luchthaven
 • Begeleiding partnerorganisatie
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat Travel Active als bewijs van deelname

Exclusief

 • Administratiekosten € 50,-
 • Annuleringsverzekering - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active, klik hier voor meer info
 • Vliegticket naar Hoedspruit - Zuid-Afrika
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor vrijwilligerswerk in het buitenland
 • Vaccinaties - informeer bij Travel Doctor welke vaccinaties je nodig hebt

Ben jij klaar voor jouw Wildlife ervaring?

Je kunt je tot 1 maand voor je gewenst vertrek aanmelden voor dit programma. Wanneer je geboekt hebt wordt de procedure bij Travel Active gestart en kunnen we starten met de voorbereidingen op je reis!

Boek nu Wildlife & Travel - Big 5 Project

Na aanmelding

Wanneer je je hebt aangemeld voor Wildlife & Travel in Zuid-Afrika, komen al je gegevens terecht bij onze Wildlife & Travel afdeling. Zij nemen binnen korte termijn contact met je op om alle gegevens te controleren. Daarna wordt er een pakket naar je toegestuurd, die je zorgvuldig dient in te vullen. Al deze gegevens gaan namelijk naar onze partnerorganisatie.

Na acceptatie

Wanneer alle gegevens binnenkomen bij onze partnerorganisatie in Zuid-Afirka, zal deze kijken naar de mogelijkheid om jou te plaatsen aan de hand van je persoonlijke gegevens, wensen en voorkeuren. De partnerorganisatie laat Travel Active weten of dit allemaal mogelijk is en zal je daarna accepteren. Dit geven zij door aan Travel Active, waarna gestart kan worden met de plaatsingsprocedure.

Na plaatsing

Wanneer jouw plaatsing gerealiseerd is, hoor je van Travel Active dat je geplaatst bent en krijg je gedetailleerde informatie over de regio, het project en alle mogelijkheden die er zijn om jouw culturele ervaring tot een zo compleet mogelijk plaatje te maken, voor jou specifiek!

Tasman verzekeringen reisverzekering voor vrijwilligerswerk in het buitenland Gastgezinnen gezocht