Reis in het kort

Een unieke, authentieke Aussie outback ervaring; werk hard, verdien geld, geniet van de prachtige natuur en verbeter je Engels met boerderijwerk in Australië!

Highlights:
1. Betaald werk
2. Voor de echte outdoor liefhebbers
3. Het echte Australië leren kennen
4. Baangarantie
5. Uitgebreide opleiding voorafgaand aan werk

Kies een ander programma
Boerderijwerk in Australië

Work & Travel - Boerderijwerk in Australië

“A real outback ranch work experience”

Australië is groot, ruig, ongerept en je kunt er uren rondrijden zonder iemand tegen te komen. In dit onmetelijk grote land zijn vele duizenden grote boerenbedrijven te vinden. En grote ranches gaan gepaard met veel werk!  Met Boerderijwerk Australië volg je eerst een 5-daagse cursus waarna je gegarandeerd een baan zult vinden, waar dan ook in Australië. Met een database van zo’n 1.800 potentiële werkgevers en 20 jaar ervaring, gaat het ons zeker lukken jou aan een prettige werkplek te helpen!

Lees hier wat je allemaal leert en doet tijdens de 5-daagse Boerderijwerk cursus!

In de ruige binnenlanden van Goomeri in de staat Queensland ligt de Springbrook Farm, “your home away from home”. Hier word je opgeleid tot een echt manusje-van-alles waarna jij vol vertrouwen en met de nodige kennis en ervaring klaar bent om aan de slag te gaan bij een van de vele werkgevers die op zoek zijn naar personeel. Deze werkgevers melden zich vanuit heel Australië en in de afgelopen 20 jaar hebben zij dus reeds duizenden backpackers in dienst genomen. Ontdek het boerenleven in Australië met het doen van boerderijwerk en laat je verrassen door de veelzijdigheid van het land, het werk, de natuur en de vriendelijke Aussies.

Check de video van de Springbrook Farm

Het werk op een Australische boerderij

Ga je op een Australische boerderij werken, dan kun je denken aan de volgende werkzaamheden:

 • Werken met paarden, koeien of schapen
 • Tractor / landbouwmachine / bulldozer chauffeur
 • Afrasteringen maken / nakijken
 • Werken met paarden in de stallen
 • Werk bij touroperators die bijvoorbeeld paardrijdexcursies aanbieden
 • Boerderijen met aangrenzende accommodatie (denk aan B&B)
 • Werken met racepaarden / polo paarden
 • Onderhoudswerkzaamheden
 • Per motor veedrijven

De ervaringen van:

"Niks beter dan de hele dag te paard achter de stieren aanrijden in de middle of knowhere!" Olga (22) vertelt enthousiast over het werk op haar 'cattlestation' in Windorah (Queensland). Lees hier meer over haar ervaring met Boerderijwerk Australië.

Daniël (23) heeft een fantastische tijd gehad in Australië en werkte daar ongeveer 6 maanden op twee verschillende boerderijen. "Het vee verzamelen per dirtbike en de schapen met een hond bij elkaar houden. Door de juiste aanwijzingen te geven aan de hond werden de schapen in een kudde gedreven. Hoe gaaf!" Lees het volledige verhaal van Daniël om zo een goed beeld te krijgen van het werk op een Australische boerderij.

Voorwaarden

Leven en werken op een boerderij in Australië betekent flink aanpoten. In en om de boerderij is van alles te doen en jij helpt daar waar je het meest nodig bent: dieren verzorgen, melken, oogsten, stallen schoonmaken, te paard of op de motor vee drijven, omheiningen repareren, tractor rijden, vee brandmerken, schapen scheren en al het werk wat verder op een boerderij kan voorkomen. Op de boerderij werk je zo'n 8 tot 10 uur per dag. De dagen zijn lang, er is vaak beperkt internet en is er weinig tot geen mobiel telefonieverkeer mogelijk. Stel je hier dus op in. Voordeel is dat jij je volledig kunt focussen op jouw boerderijwerk avontuur!

Om deel te nemen aan het programma dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Je bent minimaal 18 en maximaal 30 jaar oud op moment van vertrek
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs voor het besturen van een personenauto en/of een motor.
 • Je bent sociaal en je hebt een redelijke kennis van de Engelse taal
 • Je bent bereid hard te werken
 • Je bent zelfstandig, volwassen en wilt graag nieuwe dingen leren
 • Je vindt het leuk om een tijdje in een afgelegen gebied te wonen
 • Je staat open voor de spontane en vriendelijke Australische bevolking
 • Je bent lichamelijk fit en je hebt een redelijk tot goede conditie


Misschien ook wel iets voor jou:
Boerderijwerk in Nieuw-Zeeland - Toeristisch werk Australië - Boerderijwerk Argentinië

 

Boerderijwerk Australië: wanneer kan ik beginnen?

Je kunt elke donderdag gedurende het gehele jaar door starten met de 5-daagse cursus. Daarna is het afhankelijk van de werkgever waar en voor hoe lang je gaat werken. Hoe langer je beschikbaar bent, hoe interessanter je voor een boer zult zijn. Veel werkgevers zijn op zoek naar personeel dat minimaal 1 seizoen (zomer – winter) beschikbaar is.

Verdiensten

Het minimumloon (vanaf 20 jaar) voor boerderijwerk in Australië bedraagt AUD 608 bruto per week (gemiddeld werk je 6 dagen per week, ca. 8-10 uur per dag). Hier gaat 32,50 % tax vanaf. Daarnaast betaal je ca. AUD 115 per week voor accomodatie & eten op het boerenbedrijf waar je werkzaam bent. Voor 18-jarigen is het minimumbrutoloon 80% van AUD 608. Voor 19-jarigen is het minimumbrutoloon 90% van AUD 608.

De reis, aankomst en pick-up

Je bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van de reis naar Brisbane, maar uiteraard helpt Travel Active je hier graag bij. Vanaf je aankomst in Brisbane zien de eerste 10 dagen van je verblijf er zo uit:

Donderdag    Aankomst in Brisbane in de ochtend*, aankomst pick-up vanaf het vliegticket naar het YHA hostel in Brisbane
1 hostelovernachting (gedeelde meerpersoonskamer), exclusief maaltijden
* bij aankomst op een ander tijdstip, dien je zélf per taxi (ca.AUD40), AirTrain (ca.AUD16) of shuttle 
  bus(ca.AUD20) naar het hostel te reizen. De kosten zijn voor eigen rekening.
Vrijdag t/m
maandag
Je reist per Greyhound bus vanaf Brisbane naar Rainbow Beach
3 overnachtingen in een hostel aan Rainbow Beach (gedeelde meerpersoonskamer),  exclusief maaltijden
Maandag t/m
vrijdag
In de ochtend reis je per bus vanaf Rainbow Beach naar Spring Brook farm. In de middag wordt samen met jou al het papierwerk (openen Australisch bankrekening- en sofinummer ect.) in orde gemaakt en worden mogelijke werkgevers met je besproken.
Aansluitend start je met de cursus.
5 overnachtingen (gedeelde meerpersoonskamer) in Spring Brook farm inclusief alle maaltijden.
Zaterdag Einde programma Spring Brook Farm. Vandaag reis je door naar je toekomstige werkgever/boerderij. De reiskosten naar je werkgever zijn voor eigen rekening.

Visum nodig?

Om te werken in Australië heb je een Working Holiday visum nodig, waarmee je één jaar lang kunt reizen en werken in Australië. Een Working Holiday visum dien je zelf voor je vertrek online aan de vragen. We helpen je hier wel bij middels een handige handleiding. Met onze uitleg heb je binnen een handomdraai je visum binnen!

Wanneer je minstens 3 maanden op een boerderij hebt gewerkt, kun je als je wilt een 2e Working Holiday visum aanvragen, voor een extra jaar. Zo kun je ook 2 jaar in Australië blijven of op een ander moment nog terugkomen. Een unieke kans!

Vraag de Work & Travel brochure nu aan!

Combineer er op los!

Twijfel je nog over je Engels en wil je de taal eerst opfrissen? Dat kan! Kies dan voor een taalcursus Engels in Sydney. Je verbetert niet alleen je Engels, maar maakt ook alvast kennis met de Australische cultuur en kunt je goed voorbereiden op je werk op de boerderij. Je kunt kiezen uit verschillende type cursussen en kunt een taalcursus al vanaf 2 weken boeken. Meer informatie over een taalcursus Engels in Sydney vind je hier. Ook kun je na je tijd op de boerderij Australië als backpacker ontdekken. Je kunt dan reizen en werken combineren en zodoende nog meer werkervaring opdoen. Sweet as bro!

Al aan je reisverzekering gedacht?

Natuurlijk sta je te springen om aan je Work & Travel Australië avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen ook een pakket aan dat uitermate geschikt is voor reizen in combinatie met werken in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. Check hier de voorwaarden en kosten van de Tasman Backpack Reisverzekering.

Unieke annuleringsverzekering

Daarnaast kun je bij Travel Active gebruik maken van een voordelige annuleringsverzekering, met een speciale ‘eindexamenregeling’. Mocht je zakken voor je eindexamen, blijven zitten wanneer je een tussenjaar doet of ingeloot worden voor een (voltijd) studie dan valt dit onder voorwaarden van de annuleringsverzekering en krijg je alle tot dan toe betaalde kosten terug. Geef op het boekingsformulier aan als je de verzekeringen wilt bijboeken of hier meer informatie over wilt ontvangen.

Programmakosten Boerderijwerk Australië

De programmakosten voor Boerderijwerk Australië zijn € 1.860,-

Inclusief bij Boerderijwerk Australië

Voor vertrek

 • Voorbereiding & begeleiding van een vast team vanaf het moment dat jij je aanmeldt tot je terugkomst in Nederland
 • Boerderijwerk Australië Handboek; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Toegang tot jouw persoonlijke 'Mijn Travel Active' account, inclusief een reismee reisblog met ruimte voor 400 foto’s en video
 • Handleiding om je Working Holiday visum aan te vragen
 • Gratis vliegticket offerte - vluchtmogelijkheden naar Australië op een rijtje
 • Plaatsing op een passende boerderij

Na vertrek

 • Airport pick-up en 1 overnachting bij aankomst in Brisbane
 • Vervoer van Brisbane naar Rainbow Beach
 • 3 overnachtingen in Rainbow Beach (aan het strand!) voorafgaand aan cursus
 • 5-daagse cursus inclusief onderdak en maaltijden
 • Hulp bij en advies over de doorreis naar je boerderij
 • Gegarandeerd werk na afloop van de cursus
 • Gratis internet op “Springbrook farm”
 • Hulp bij aanvraag Tax File Number (sofinummer), Aussie bankrekening en Medicare kaart
 • Visit Oz hoed, bidon en t-shirt
 • Hulp en begeleiding bij vragen of problemen tijdens je verblijf in Australië
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week

Exclusief bij Boerderijwerk Australië

 • Administratiekosten á € 50,-
 • Visumkosten: Working Holiday visum: AUD 365,00 (= ca. € 290,00)
 • Annuleringsverzekering - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active, klik hier voor meer info
 • Retourticket naar Australië
 • Reis vanuit Spring Brook Farm naar je werkgever
  Werkgevers liggen verspreid door heel Australië en wanneer je een aanbod krijgt van een werkgever waarvoor je slechts 100 km hoeft te reizen, zijn je reiskosten uiteraard een stuk lager dan wanneer je een aanbod krijgt in Perth
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor werken in het buitenland

Klaar voor jouw Boerderijwerk Australië avontuur?

Je kunt je het gehele jaar Boerderijwerk Australië boeken. Let wel op dat je dit uiterlijk een maand voor je gewenste vertrek doet. De plekken op de cursus zijn beperkt en zeer gewild. Ben er daarom op tijd bij! Wanneer jij het boekingsformulier invult, wordt de procedure bij Travel Active gestart en kunnen we jouw Australië avontuur gaan voorbereiden.
Neem gerust contact op met het Work & Travel team om mogelijke alternatieven te bespreken.

 

Boek nu Work & Travel - Boerderijwerk in Australië

Na boeking

Wanneer jij je hebt aangemeld voor Boerderijwerk Australië, komen al je gegevens terecht bij onze Backpacken afdeling. Daarna wordt er een uitgebreid aanmeldingspakket naar je toegestuurd. Dit pakket bevat ook alle mogelijkheden die we aanbieden met het Boerderijwerk. Wanneer je dit pakket volledig invult en aan Travel Active retourneert, zorgen wij ervoor dat alles bij onze partnerorganisatie in Australië terechtkomt.

Na acceptatie

Aan de hand van alle informatie in je pakket (jouw wensen en voorkeuren), zal ons team ter plekke kijken naar de mogelijkheid om een plekje op de cursus voor je te boeken. De partnerorganisatie laat Travel Active weten of dit allemaal mogelijk is waarna wij verder gaan met alle voorbereidingen op je reis. Ondertussen ontvang jij van ons nog meer informatie over je reis. De reis naar Australië kan geregeld worden en zodra alles rond is kunnen we je laatste ‘pre-departure informatiepakket’ samen stellen.

Pre-departure informatie

Dit pakket ontvang je ongeveer 2 weken voor je vertrek. Daarna ben je klaar voor vertrek en ga je optimaal voorbereid op reis!

Uitstekende voorbereiding en service 

Een persoonlijke benadering, een optimale voorbereiding op je reis en een uitgebreide service ook tijdens de reis: dat vinden wij belangrijk! Je wordt stap voor stap begeleid tot het moment van vertrek. Je kunt ons altijd vragen stellen via telefoon, e-mail of chat. En de begeleiding houdt niet op na vertrek: tijdens je reis kun je altijd op ons team of onze lokale collega’s terugvallen. Een prettig idee toch?!

Reisexperts pur sang

Het Work & Travel team van Travel Active heeft zelf vele jaren reiservaring en mogen zich als officieel erkende Aussie en Kiwi Specialist noemen. Tijdens onze Backpacken informatiebijeenkomsten vertelt Marieke graag vol enthousiasme over haar reiservaringen in Australië en Nieuw-Zeeland. Tijdens een inspirerende presentatie neemt ze je mee naar de mooiste plekken in Australië en Nieuw-Zeeland en geeft ze handige informatie en tips om het reizen in Australië met werken te combineren. Bekijk alvast wanneer de eerst volgende Australië bijeenkomst is.        
 

Travel Active Work and travel backpacken australie
                                                                      Marieke op studiereis in Sydney

Jouw buitenlandavontuur op maat

Heb je specifieke wensen? Het Work & Travel team staat open voor individuele verzoeken en voor speciaal op maat samengestelde reizen.Zo kun je ervoor kiezen je reis te starten met een Engelse taalcursus in Sydney. Wil je ook nog iets van de Aziatische cultuur meepakken? Combineer Australië dan met bijvoorbeeld een tijdje vrijwilligerswerk in Bali of Thailand.
Ook als je zelf liever je vliegticket regelt, dan is dat geen probleem bij Travel Active!

Met Travel Active sta je er niet alleen voor

Met de hulp van onze lokale collega’s sta je er nooit alleen voor. Je kunt altijd op ons of onze lokale partner rekenen, zowel voor-, tijdens en na de reis. Met Boerderijwerk Australië wordt je geholpen bij het aanvragen van een Australisch bankrekening- en sofinummer. Onze lokale partner regelt voor jou de werkplaatsing bij een Australische farm. 

Travel Active Work and travel backpacken australie
                                                                         Infodag werken en reizen Australië

Aangesloten bij SGR (Stichting Garantie Fonds Reisgelden)Travel Active SGR

Travel Active is aangesloten bij SGR en heeft een SGR-garantie. Dit houdt in dat jij als deelnemer ervan verzekerd bent dat jij het door jouw vooruitbetaalde reisgeld terug krijgt, op het moment dat Travel Active door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.

Visie Work & Travel team Travel Active

Wij streven erna voor jou een werkvakantie te organiseren die uitgroeit tot een onvergetelijke buitenlandervaring.  Concrete hulp bij het zoeken naar werk, een vriendelijk en luisterend oor van onze lokale collega’s (your home away from home) en een ontspannen begin van je reis oftewel een echt “no worries” gevoel. Daarbij hopen we dat jij als wereldreiziger al werkend een land leert kennen en dat de locals van het land van jouw bestemming leren van alles wat jij meebrengt aan kennis, cultuur en inzicht. De perfecte culturele uitwisseling die je de nodige reis- en internationale werkervaring  zal geven. Het beheersen van de Engelse taal, je persoonlijk ontwikkelen (waar liggen mijn talenten?), buitenlandse werkervaring aantonen, mensenkennis opdoen? Allemaal zaken die je cv op scherp zetten en waar je de rest van je leven trots aan kunt terugdenken.

Travel Active verzekering voor werken in het buitenlandTravel Active stage lopen in Spanje