Reis in het kort

Een unieke, authentieke Aussie outback ervaring; werk hard, verdien geld, geniet van de prachtige natuur en verbeter je Engels met boerderijwerk in Australië!

Highlights:
1. Betaald werk
2. Voor de echte outdoor liefhebbers
3. Het echte Australië leren kennen
4. Baangarantie
5. Uitgebreide opleiding voorafgaand aan werk

Kies een ander programma
Boerderijwerk in Australië

Work & Travel - Boerderijwerk in Australië

Boerderijwerk Australië “A real outback ranch work experience”

Australië is groot, ruig, ongerept en je kunt er uren rondrijden zonder iemand tegen te komen. In dit onmetelijk grote land zijn vele duizenden grote boerenbedrijven te vinden. En grote ranches gaan gepaard met veel werk!  Met Boerderijwerk Australië volg je eerst een 5-daagse cursus waarna je gegarandeerd een baan zult vinden, waar dan ook in Australië. Met een database van zo’n 1.800 potentiële werkgevers en 20 jaar ervaring, vind je zeker een passend baantje!

Lees hier wat je allemaal leert en doet tijdens de 5-daagse Boerderijwerk cursus!

In de ruige binnenlanden van Goomeri in de staat Queensland ligt de Springbrook Farm, “your home away from home”. Hier word je opgeleid tot een echt manusje-van-alles waarna jij vol vertrouwen en met de nodige kennis en ervaring klaar bent om aan de slag te gaan bij een van de vele werkgevers die op zoek zijn naar personeel. Deze werkgevers melden zich vanuit heel Australië en in de afgelopen 20 jaar hebben zij dus reeds duizenden backpackers in dienst genomen. Ontdek het boerenleven in Australië met het doen van boerderijwerk en laat je verrassen door de veelzijdigheid van het land, het werk, de natuur en de vriendelijke Aussies.

Check de video van de Springbrook Farm

Werken op boerderij in Australië

Ga je op een Australische boerderij werken, dan kun je denken aan de volgende werkzaamheden:

 • Werken met paarden, koeien of schapen
 • Tractor / landbouwmachine / bulldozer chauffeur
 • Afrasteringen maken / nakijken
 • Werken met paarden in de stallen
 • Werken met racepaarden / polo paarden
 • Onderhoudswerkzaamheden
 • Per motor veedrijven

De ervaringen van:

"Niks beter dan de hele dag te paard achter de stieren aanrijden in de middle of knowhere!" Olga (22) vertelt enthousiast over het werk op haar 'cattlestation' in Windorah (Queensland). Lees hier meer over haar ervaring met Boerderijwerk Australië.

Daniël (23) heeft een fantastische tijd gehad in Australië en werkte daar ongeveer 6 maanden op twee verschillende boerderijen. "Het vee verzamelen per dirtbike en de schapen met een hond bij elkaar houden. Door de juiste aanwijzingen te geven aan de hond werden de schapen in een kudde gedreven. Hoe gaaf!" Lees het volledige verhaal van Daniël om zo een goed beeld te krijgen van het werk op een Australische boerderij.

Voorwaarden

Leven en werken op een boerderij in Australië betekent flink aanpoten. In en om de boerderij is van alles te doen en jij helpt daar waar je het meest nodig bent: dieren verzorgen, melken, oogsten, stallen schoonmaken, te paard of op de motor vee drijven, omheiningen repareren, tractor rijden, vee brandmerken, schapen scheren en al het werk wat verder op een boerderij kan voorkomen. Op de boerderij werk je zo'n 8 tot 10 uur per dag. De dagen zijn lang, er is vaak beperkt internet en is er weinig tot geen mobiel telefonieverkeer mogelijk. Stel je hier dus op in. Voordeel is dat jij je volledig kunt focussen op jouw boerderijwerk avontuur!

Om deel te nemen aan het programma dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Je bent minimaal 18 en maximaal 30 jaar oud op moment van vertrek*
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs voor het besturen van een personenauto en/of een motor.
 • Je bent sociaal en je hebt een redelijke kennis van de Engelse taal
 • Je bent bereid hard te werken
 • Je bent zelfstandig, volwassen en wilt graag nieuwe dingen leren
 • Je vindt het leuk om een tijdje in een afgelegen gebied te wonen
 • Je staat open voor de spontane en vriendelijke Australische bevolking
 • Je bent lichamelijk fit en je hebt een redelijk tot goede conditie
 • Je kunt rijden op een handgeschakelde brommer of motor
 • Je hebt enige ervaring met (eenvoudige) kluswerkzaamheden, zoals timmeren en lassen**

*voor vertrek vanaf 1 januari 2017 wordt de maximum leeftijd verhoogt naar 35 jaar!

**heb je dit niet, denk eens aan familie/vrienden/werkplaatsen in de buurt die hier ervaring mee hebben en waar je allicht kunt oefenen. Wat betreft lassen, gaat het er vooral om dat je bijv. een kapot hekje weer vast te kunnen lassen. Dus zeker geen ingewikkelde bouwconstructies.


Misschien ook wel iets voor jou:
Boerderijwerk in Nieuw-Zeeland - Horecawerk Australië - Boerderijwerk Argentinië

 

Boerderijwerk Australië: wanneer kan ik beginnen?

Je kunt elke donderdag gedurende het gehele jaar door starten met de 5-daagse cursus. Daarna is het afhankelijk van de werkgever waar en voor hoe lang je gaat werken. Hoe langer je beschikbaar bent, hoe interessanter je voor een boer zult zijn. Veel werkgevers zijn op zoek naar personeel dat minimaal 1 seizoen (zomer – winter) beschikbaar is.

Verdiensten

Het minimumloon (vanaf 20 jaar) voor boerderijwerk in Australië bedraagt AUD 608 bruto per week (gemiddeld werk je 6 dagen per week, ca. 8-10 uur per dag). Hier gaat 32,50 % tax vanaf. Daarnaast betaal je ca. AUD 115 per week voor accomodatie & eten op het boerenbedrijf waar je werkzaam bent. Voor 18-jarigen is het minimumbrutoloon 80% van AUD 608. Voor 19-jarigen is het minimumbrutoloon 90% van AUD 608.

De reis, aankomst en pick-up

Je bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van de reis naar Brisbane, maar uiteraard helpt Travel Active je hier graag bij. Vanaf je aankomst in Brisbane zien de eerste 10 dagen van je verblijf er zo uit:

Donderdag     -Aankomst in de ochtend in Brisbane
 -Transfer naar Noosa YHA Hostel (Halse Lodge) in Noosa
 -4 overnachtingen in het Noosa YHA Hostel (gedeelde kamer basis van logies)
Vrijdag   Welkom en pre-training briefing in Noosa
Zaterdag  Chill out in Noosa
Zondag  Chill out in Noosa
Maandagochtend  -Transfer vanuit Noosa naar Spring Brook Training Farm
 - Start trainingsprogramma op Spring Brook Farm
Vrijdag   Einde trainingsprogramma op Spring Brook Training Farm
Zaterdag  Vandaag (of vrijdagmiddag) reis je door naar je toekomstige werkgever

Visum nodig?

Om te werken in Australië heb je een Working Holiday visum nodig, waarmee je één jaar lang kunt reizen en werken in Australië. Een Working Holiday visum dien je zelf voor je vertrek online aan de vragen. We helpen je hier wel bij middels een handige handleiding. Met onze uitleg heb je binnen een handomdraai je visum binnen!

Wanneer je minstens 3 maanden op een boerderij hebt gewerkt, kun je als je wilt een 2e Working Holiday visum aanvragen, voor een extra jaar. Zo kun je ook 2 jaar in Australië blijven of op een ander moment nog terugkomen. Een unieke kans!

Vraag de Work & Travel brochure nu aan!

Combineer er op los!

Twijfel je nog over je Engels en wil je de taal eerst opfrissen? Dat kan! Kies dan voor een taalcursus Engels in Sydney. Je verbetert niet alleen je Engels, maar maakt ook alvast kennis met de Australische cultuur en kunt je goed voorbereiden op je werk op de boerderij. Je kunt kiezen uit verschillende type cursussen en kunt een taalcursus al vanaf 2 weken boeken. Meer informatie over een taalcursus Engels in Sydney vind je hier. Ook kun je na je tijd op de boerderij Australië als backpacker ontdekken. Je kunt dan reizen en werken combineren en zodoende nog meer werkervaring opdoen. Sweet as bro!

Al aan je reisverzekering gedacht?

Natuurlijk sta je te springen om aan je Work & Travel Australië avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen ook een pakket aan dat uitermate geschikt is voor reizen in combinatie met werken in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. Check hier de voorwaarden en kosten van de Tasman Backpack Reisverzekering.

Unieke annuleringsgarantie

Daarnaast kun je bij Travel Active gebruik maken van een voordelige annuleringsgarantie, met een speciale ‘eindexamenregeling’. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder voorwaarden van de annuleringsgarantie en krijg je alle tot dan toe betaalde kosten terug. Geef op het boekingsformulier aan als je de verzekering of garantie wilt bijboeken of hier meer informatie over wilt ontvangen.

Programmakosten Boerderijwerk Australië

De programmakosten voor Boerderijwerk Australië zijn € 2.050,00

Inclusief bij Boerderijwerk Australië

Voor vertrek

 • Voorbereiding & begeleiding van een vast team vanaf het moment dat jij je aanmeldt tot je terugkomst in Nederland
 • Boerderijwerk Australië handout, ter voorbereiding op je reis
 • Toegang tot jouw persoonlijke 'Mijn Travel Active' account, inclusief een reismee reisblog met ruimte voor 400 foto’s en video
 • Handleiding om je Working Holiday visum aan te vragen
 • Gratis vliegticket offerte - vluchtmogelijkheden naar Australië op een rijtje

Na vertrek

 • Meet & greet op Brisbane airport bij aankomst op donderdagochtend
 • Bustransfer Brisbane airport naar Noosa Beach
 • 4 overnachtingen in Halse Lodge YHA Noosa Beach op basis van logies
 • 5-daagse trainingsweek op Springbrook Farm inclusief accommodatie op basis van volpension
 • Hulp bij het openen van je Australische bankrekening- en taxfilenummer
 • Een gegarandeerde job op een boerderij aan het einde van de trainingsweek
 • Hulp en begeleiding bij vragen en problemen tijdens je verblijf in Australië
 • Bereikbaarheid in geval van nood, 7 dagen per week / 24 uur per dag
 • VisitOZ hoed, bidon en T-shirt

Exclusief bij Boerderijwerk Australië

 • Administratiekosten á € 50,-
 • Visumkosten: Working Holiday visum: AUD 365,00 (= ca. € 290,00)
 • Annuleringsgarantie - voor meer informatie klik hier
 • Retourticket naar Australië
 • Reis vanuit Spring Brook Farm naar je werkgever
  Werkgevers liggen verspreid door heel Australië en wanneer je een aanbod krijgt van een werkgever waarvoor je slechts 100 km hoeft te reizen, zijn je reiskosten uiteraard een stuk lager dan wanneer je een aanbod krijgt in Perth
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor werken in het buitenland

Klaar voor jouw Boerderijwerk Australië avontuur?

Je kunt je het gehele jaar Boerderijwerk Australië boeken. Let wel op dat je dit uiterlijk een maand voor je gewenste vertrek doet. De plekken op de cursus zijn beperkt en zeer gewild. Ben er daarom op tijd bij! Wanneer jij het boekingsformulier invult, wordt de procedure bij Travel Active gestart en kunnen we jouw Australië avontuur gaan voorbereiden.
Neem gerust contact op met het Work & Travel team om mogelijke alternatieven te bespreken.

 

 

Boek nu Work & Travel - Boerderijwerk in Australië

Na boeking

Nadat je het programma Boerderijwerk Australië via deze website geboekt hebt, sturen wij je per email een aantal formulieren toe waarop je o.a. je persoonlijke gegevens en werkervaring op kunt invullen. Graag ontvangen wij de door jou ingevulde formulieren z.s.m. retour. Op basis hiervan zal onze Australische partnerorganisatie jou en ons laten weten of je kunt starten op de door jou gewenste startdatum.

Na bevestiging

Zodra je deelname aan het programma bevestigd is, sturen wij je een handleiding toe voor de aanvraag van je Australische Working Holiday Visum en info ter voorbereiding op je reis. Wij kunnen je ook behulpzaam zijn bij het boeken van je vliegticket.

 

 

 

Uitstekende voorbereiding en service 

Een persoonlijke benadering, een optimale voorbereiding op je reis en een uitgebreide service ook tijdens de reis: dat vinden wij belangrijk! Je wordt stap voor stap begeleid tot het moment van vertrek. Je kunt ons altijd vragen stellen via telefoon, e-mail of chat. En de begeleiding houdt niet op na vertrek: tijdens je reis kun je altijd op ons team of onze lokale collega’s terugvallen. Een prettig idee toch?!

Reisexperts pur sang

Het Work & Travel team van Travel Active heeft zelf vele jaren reiservaring en mogen zich als officieel erkende Aussie en Kiwi Specialist noemen. Tijdens onze Backpacken informatiebijeenkomsten vertelt Marieke graag vol enthousiasme over haar reiservaringen in Australië en Nieuw-Zeeland. Tijdens een inspirerende presentatie neemt ze je mee naar de mooiste plekken in Australië en Nieuw-Zeeland en geeft ze handige informatie en tips om het reizen in Australië met werken te combineren. Bekijk alvast wanneer de eerst volgende Australië bijeenkomst is.        
 

Travel Active Work and travel backpacken australie
                                                                      Marieke op studiereis in Sydney

Jouw buitenlandavontuur op maat

Heb je specifieke wensen? Het Work & Travel team staat open voor individuele verzoeken en voor speciaal op maat samengestelde reizen.Zo kun je ervoor kiezen je reis te starten met een Engelse taalcursus in Sydney. Wil je ook nog iets van de Aziatische cultuur meepakken? Combineer Australië dan met bijvoorbeeld een tijdje vrijwilligerswerk in Bali of Thailand.
Ook als je zelf liever je vliegticket regelt, dan is dat geen probleem bij Travel Active!

Met Travel Active sta je er niet alleen voor

Met de hulp van onze lokale collega’s sta je er nooit alleen voor. Je kunt altijd op ons of onze lokale partner rekenen, zowel voor-, tijdens en na de reis. Met Boerderijwerk Australië wordt je geholpen bij het aanvragen van een Australisch bankrekening- en sofinummer. Onze lokale partner regelt voor jou de werkplaatsing bij een Australische farm. 

Travel Active Work and travel backpacken australie
                                                                         Infodag werken en reizen Australië

Aangesloten bij SGR (Stichting Garantie Fonds Reisgelden)Travel Active SGR

Travel Active is aangesloten bij SGR en heeft een SGR-garantie. Dit houdt in dat jij als deelnemer ervan verzekerd bent dat jij het door jouw vooruitbetaalde reisgeld terug krijgt, op het moment dat Travel Active door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.

Visie Work & Travel team Travel Active

Wij streven erna voor jou een werkvakantie te organiseren die uitgroeit tot een onvergetelijke buitenlandervaring.  Concrete hulp bij het zoeken naar werk, een vriendelijk en luisterend oor van onze lokale collega’s (your home away from home) en een ontspannen begin van je reis oftewel een echt “no worries” gevoel. Daarbij hopen we dat jij als wereldreiziger al werkend een land leert kennen en dat de locals van het land van jouw bestemming leren van alles wat jij meebrengt aan kennis, cultuur en inzicht. De perfecte culturele uitwisseling die je de nodige reis- en internationale werkervaring  zal geven. Het beheersen van de Engelse taal, je persoonlijk ontwikkelen (waar liggen mijn talenten?), buitenlandse werkervaring aantonen, mensenkennis opdoen? Allemaal zaken die je cv op scherp zetten en waar je de rest van je leven trots aan kunt terugdenken.

Travel Active verzekering voor werken in het buitenlandTravel Active stage lopen in Spanje​​