Bianca

Ambassadeur Vrijwilligerswerk

Naam: Bianca
Woonplaats: Amsterdam
Programma: Taalreis & Vrijwilligerswerk in Costa Rica en Guatemala

Ik ben, op 32 jarige leeftijd, voor 4 maanden via Travel Active naar Costa Rica en Guatemala geweest. In beide landen heb ik Spaanse les gehad (in Costa Rica lag de school letterlijk aan het strand), vrijwilligerswerk gedaan en gereisd. Dit is echt de mooiste en beste ervaring van mijn leven geweest. Ik heb zoveel gezien, geleerd en gedaan! Ik verbleef bij gastgezinnen wat absoluut heel erg helpt bij het leren van de Spaanse taal. Daarnaast leer je op die manier ook goed het lokale leven en lokale eten kennen. Voor het vrijwilligerswerk heb ik projecten gekozen die ver buiten mijn normale dagelijkse bezigheden (kantoorbaan) liggen. Ik heb in een National Park gewerkt (aapjes en wasberen in de gaten houden, wandelpaden schoonvegen, afval van het strand rapen, kaartjes checken bij de ingang) en Engelse les gegeven op een basisschool. Ik kan nog steeds niet geloven dat dit me is gelukt, ik word bloednerveus van spreken voor een groep en ik had nooit eerder met kinderen gewerkt, laat staan met Spaans sprekende kinderen. Het meest bijzondere vond ik nog wel mijn slaapplek tijdens het vrijwilligerswerk in Costa Rica. Ik verbleef daar letterlijk IN het park (in het huis van de parkwachters) aan een paradijselijk strand, waar ik na sluitingstijd van het park in mijn eentje nog even een duik kon nemen... onbeschrijflijk!

Ik kan niet genoeg benadrukken hoeveel zo'n ervaring je brengt. Je wordt er super zelfstandig van, zekerder van jezelf en je leert heel erg veel. Niet alleen van andere landen/culturen/mensen maar voornamelijk ook over jezelf; wat je leuk/niet leuk vindt, hoe je reageert op bepaalde situaties, dat je veel meer kan/durft dan je denkt, wat belangrijk voor je is en wat je graag nog zou willen doen in je leven. Daarnaast ben je na thuiskomst echt ontelbaar veel mooie ervaringen rijker en heb je er minstens een aantal vrienden voor het leven bij.

Mocht je twijfelen of vragen hebben of meer van mijn ervaringen willen horen, schroom dan niet even contact op te nemen, ik vertel het je graag!

"We travel not to escape life, but for life not to escape us."

Wil jij in contact komen met Bianca? Stuur dan een e-mail naar: taalreizen@travelactive.nl of naar vrijwilligerswerk@travelactive.nl

Keer terug naar het volledige overzicht van ambassadeurs.

Travel Active ambassadeur Bianca

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.