Lieke

Ambassadeur Au Pair

Ambassadeur: Lieke
Woonplaats: Wageningen
Programma: Au pair Nieuw-Zeeland

Kia Ora!

Ik ben Lieke en op dit moment ben ik naast ambassadeur bij Travel Active ook derdejaars studente Geologie, Hydrologie en Meteorologie in Wageningen. In 2016 en 2017 ben ik voor een jaar au pair geweest in Nieuw-Zeeland. Ik heb daar zowel in Auckland als in Wellington gewoond. Naast au pair voor twee geweldige kids zijn, heb ik ook het hele land door gereisd en ben ik naar Fiji geweest.

Ik ben naar Nieuw-Zeeland gegaan in mijn gap year tussen de middelbare (vwo) en de universiteit. Ik had altijd al kriebels in mijn buik om te gaan reizen en omdat ik al mijn top drie studies had uitgekozen, maar nog niet zoveel zin had om te studeren, was het de hoogste tijd om naar de andere kant van de wereld te vliegen.

Een van mijn favoriete momenten was mijn backpacktour door het Zuidereiland samen met drie geweldige meiden toen ik vakantie had van mijn au pair werk. Samen rondtrekken en alles zien wat je maar kunt zien en doen. Ook (actieve) vulkanen beklimmen zoals Mt. Taranaki, White Island, Mt. Tongariro, Mt. Ngauruhoe en Rotorua was fantastisch. Alles qua natuur en inheemse bevolking was een eye opener. Ik heb te veel geweldige ervaringen dus stap gerust op mij af voor een paar verhalen!

In mijn vierde jaar van vwo kwam ik in contact met Travel Active. Dit was tijdens een beroepenmarkt op mijn middelbare school. Nadat ik in de zesde mijn diploma mocht aannemen heb ik ze direct opgebeld met de vraag: “Ik wil zo snel mogelijk op reis met jullie au pair programma naar Nieuw-Zeeland, kunnen jullie mij helpen?” Van de twaalf maanden tijd die ik had (visum en voordat de universiteit zou beginnen) wilde ik er zoveel mogelijk in het buitenland zitten. De vaart zat er zeker in want Travel Active heeft mij zonder hobbels in de weg geholpen om binnen een maand in het vliegtuig te zitten! Eenmaal in Nieuw-Zeeland kreeg ik regelmatig mailtjes van Travel Active om even te checken hoe het was en ook de communicatie met het partnerbedrijf Dream Au-pair was vlekkeloos. Een prima samenwerking dus!

Sinds 2018 ben ik ambassadeur bij Travel Active om al mijn reiservaring te delen met wie er ook geïnteresseerd is. Daarnaast heb ik veel interessante mensen ontmoet met hun eigen geweldige verhalen en ervaringen. Van al die verhalen krijg ik zelf steeds meer zin om weer te gaan reizen!

Aankomende december hoop ik heel erg terug te kunnen vliegen naar Nieuw-Zeeland om daar mijn host family op te  zoeken en natuurlijk weer een beetje te reizen! Ook staat het vrijwilligersprogramma van Travel Active nog steeds hoog op mijn lijstje.

Mijn reistrip voor jou: “Vertrouw op je onderbuik gevoel! Doe wat goed voelt! Ga ervoor!”

Mijn reisquote: “Je komt terug met een backpack vol ervaringen, en die gaat niemand jou meer afnemen!”

Ngā mihi,

Lieke

Wil jij in contact komen met Lieke? Stuur dan een e-mail naar: aupair@travelactive.nl.

Keer terug naar het volledige overzicht van ambassadeurs.

Travel Active ambassadeur Lieke

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.