Marieke

Ambassadeur Vrijwilligerswerk

Naam: Marieke
Woonplaats: Amersfoort
Programma + Land: Vrijwilligerswerk bij het Wildlife Rescue & Research Center (Chipangali) in Zimbabwe en bij het Desert Elephant project in Namibië

Nog niet zo lang geleden vond ik dat het tijd werd om mijzelf uit te dagen door een bucketlist actie uit te voeren. Helemaal alleen vrijwilliger zijn op een locatie waar niemand je kent, niemand weet wie je bent en wat je doet. Dus manlief geïnformeerd dat ik voor het eerst in mijn 44 jaar aanwezigheid op deze aardbol twee weken alleen op pad zou gaan. Na goed overleg met Travel Active besloten dat het Zimbabwe zou worden, meer specifiek het project Chipangali: een weeshuis voor wilde dieren in het nationale park rondom Bulawayo.

Zimbabwe is een prachtig land, kijkende naar de natuur en de dieren. Hoe bijzonder om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan het behoud van de dieren in Zimbabwe. Te ervaren hoe welkom je bent. Bovendien leer je je eigen grenzen te verleggen als er weer een keer een zeer grote spin in je hut aanwezig is of als er een kikker in je schoen is gesprongen 😊. En vergeet niet de kans om op safari te gaan en om de Victoria Waterfalls te bezoeken, een van de Nieuwe wereldwonderen.

Reeds toen ik terugkwam van Zimbabwe had ik het gevoel dat het te kort was geweest. Je doet te veel indrukken op in een te korte tijd. Niet wetende dat de gelegenheid zich zo snel zou voordoen, had ik mijzelf voorgenomen om in de toekomst vaker vrijwilligerswerk te gaan doen. Even loskomen van het alledaagse leven.

En hoe mooi als je een belofte aan jezelf kan waarmaken. Op naar een nog grotere uitdaging: het Desert Elephant project in Namibië. Bij dit project staat de conservatie van de woestijnolifant centraal. Niet alleen door de water voorziening van deze dieren te verzorgen, maar ook die van de lokale gemeenschappen die in de omgeving van de kuddes leven. Bij het Desert Elephant Project verblijf je ‘ in the middle of nowhere’ en ga je echt terug naar de basis: koken boven een kampvuur, slapen onder de sterrenhemel. Tijdens de eerste week, de bouwweek, verblijf je in een mobiel kamp, dat wordt opgeslagen dichtbij waar je aan het werk bent. Tijdens de tweede week, de patrouilleweek, ga je wildkamperen: dat betekent slapen in de buitenlucht op je matje uitkijkende over de prachtige natuur van Namibië. Een zeer bijzondere ervaring die ik een ieder absoluut kan aanraden.

Uiteraard heb ik onwijs veel verhalen om te delen. Het is altijd mogelijk om contact met mij op te nemen of mij te spreken op een van de informatie dagen! Ook kun je mijn verhalen lezen op mijn blog https://mariekegeurtsen.reismee.nl/ en https://marieke-namibie.reismee.nl/profiel/.

Als je dit leest zou ik je zeker willen aanraden om ook een reis te maken! Waarheen is voor iedereen persoonlijk, maar het is een ervaring die je de rest van je leven bij je zal dragen. Het is echt een kado aan jezelf.

Wil jij in contact komen met Marieke? Stuur dan een e-mail naar: vrijwilligerswerk@travelactive.nl. 

Keer terug naar het volledige overzicht van ambassadeurs.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.