Infodagen Gratis magazine

Naam: Anna
Land: Italië
Leeftijd bij aankomst in Nederland: 17 jaar
Persoonlijke eigenschappen: Sociaal, open, actief, hulpvaardig en leergierig
Verblijfsperiode: Semester
Hobby’s: Lezen, afspreken met vrienden, bakken, gitaar spelen en reizen

Beste familie,

Mijn naam is Anna en ik woon in Milaan. Mijn familie bestaat uit mijn moeder, mijn vader, mijn zusje en mijzelf. Mijn ouders zijn gescheiden maar wonen vlakbij elkaar dus ik vind het niet zo erg om twee huizen te hebben. Mijn moeder bibliothecaresse en mijn vader zorgt voor het culturele aanbod in Milaan. Mijn zusje is 12 jaar en ik kan het goed met haar vinden, ondanks het leeftijdsverschil.

Mijn leven hier is waarschijnlijk heel anders dan wat ik in Nederland zal leiden. Hier ga ik elke ochtend (incl. zaterdag) naar school tot ongeveer 13/14 uur. Het is een klassieke school, wat betekent dat ik vooral vakken volg zoals Latijn, Grieks, literatuur en geschiedenis. Ik heb voor deze school gekozen omdat ze je leren om op verschillende manieren over dingen na te denken. Ik krijg er ook Chinees en met m’n klas ben ik vorig jaar twee weken naar China geweest en dat vond ik ontzettend leuk! ’s Middags lunch ik samen met mijn zusje, waarna ik huiswerk maak en leuke dingen doe met vrienden of tijd besteed aan m’n hobby’s. Ik lees graag (vooral romans), luister muziek of ik ga iets lekkers bakken. Ik ben best goed in het bakken van taarten en andere zoetigheden. Ik leer ook gitaar te spelen en ondanks dat ik nog niet zo goed ben, heb ik er wel veel plezier in. Naast fietsen ben ik niet erg sportief, al ga ik soms wel eens joggen of volleyballen met vrienden wanneer het mooi weer is.

Wanneer ik mijn ouders thuis kan helpen dan ga ik ga samen met ze boodschappen doen of ik maak het avondeten. Ik zorg ook voor onze twee katten: Belle en Sebastiaan. In het weekend ga ik graag met familie of soms met vrienden naar de zee of de bergen in. Ook spreek ik graag af met vrienden, bij hun thuis, in het park, in een café om samen huiswerk te maken. M’n vrienden lijken erg op mij en daarom ben ik ook zo blij met ze!

Ik heb voor een uitwisseling gekozen omdat ik mijn horizon wil verbreden en mijzelf uit wil dagen. Ik ben erg geïnteresseerd in nieuwe culturen en leer graag nieuwe mensen kennen. Ik heb voor Nederland gekozen omdat ik er al eerder ben geweest en het echt geweldig vond! Ik weet dat fietsen erg belangrijk is in Nederland maar daar ben ik al aan gewend want ik fiets met veel plezier door Milaan. Ik ben open-minded, kan mij makkelijk aanpassen, heb geen problemen met nieuw eten en wil dat mijn gastgezin op mij kan rekenen met het huishouden. Ook al is mijn kamer hier niet altijd even netjes, ik zal deze bij jullie wel opgeruimd houden. Ik ben trouwens ook dol op huisdieren, mochten jullie die hebben. Ik kan niet wachten om aan dit avontuur te beginnen en ben erg blij als jullie voor mij kiezen. Bedankt en tot binnenkort!

Groetjes, Anna

Heeft u interesse om gastgezin te worden van Anna of wilt u meer informatie? Ontdek de mogelijkheden.

Deel deze pagina