Atiwit uit Thailand

16 jaar | Thailand | januari tot november 2023

Atiwit zoekt een gastgezin

16 jaar • Thailand • januari tot november 2023

“In Nederland wil ik groeien als persoon, maar ook nieuwe dingen proberen zoals het typische Nederlandse eten of  leuke plekken bezoeken samen met mijn gastgezin. Ik verheug me op onze tijd samen, tot gauw!" 

De combinatie liefde voor vis en muziek heeft ons in Nederland al heel wat succesvolle BN-ers opgeleverd. Misschien worden jullie met Fluke wel de gastouders van de eerste BT-er (Bekende Thailander) in Nederland.

Over mij:

  • Mijn naam is Atiwit, maar noem me Fluke. In Thailand is het heel normaal om een bijnaam te hebben.
  • Mijn vrije tijd is bijna altijd in de ban van muziek, je kan wel zeggen dat dit mijn uitlaatklep is. . Mijn favoriete instrumenten zijn de viool en piano.
  • Mijn favoriete pianisten zijn Beethoven en Chopin. Naast muziek maken, luister ik het ook graag. Op dit moment is mijn favoriete artiest Olivia Rodrigo.
  • Ik heb de afgelopen tijd al veel informatie opgezocht over Nederland. Ik was me al bewust van de hoeveelheid fietsen, maar nu ben ik ook gefascineerd geraakt door de prachtige omgeving. Ik zou graag eens naar Giethoorn of de Zaanse Schans willen.
  • Mijn doel is om dokter te worden. Ik wil zoveel mogelijk leren en doe altijd mijn best in school. Ik denk dat mijn uitwisseling zeker zal helpen om dit doel te bereiken.
  • Ik ben een echte Harry Potter fan. Harry is mijn favoriete karakter in deze serie omdat hij moedig is.
  • Een goed gevulde vis salade is mijn lievelingsgerecht, maar eigenlijk hou ik niet zoveel van groenten. Daar en tegen zijn mijn favoriete koekjes, Oreo's. Dit is het lekkerst met een glaasje melk.
  • Met mijn vrienden op school spelen we vaak Uno, maar ook andere bordspelletjes.

Mijn familie:

Ik woon in Nongkhai, in het noorden Thailand. Deze provincie is eigenlijk niet heel groot. Maar het verkeer en het weer is heel anders dan wat ik in Nederland ga ervaren. Ik woon hier samen met met lieve moeder. Ook maken mijn opa en oma deel uit van het gezin net zoals mijn tante, mijn zes katten en vier honden. Dit maakt ons huis erg levendig, en daardoor erg gezellig. Ik zie mijn moeder vaak ook als mijn beste vriendin. Ik heb een hele goede band met haar, zij is ook de reden dat ik op uitwisseling ga. Mijn oma is de beste chefkok in Thailand naar mijn mening, vooral haar rijst is heerlijk! Schaken is mijn favoriete bezigheid met mijn opa, hij heeft mij dit geleerd toen ik nog jonger was.

Quote van ouders: "Ik wil jullie, als gastgezin van Fluke, ontzettend bedanken. Hij is een ontzettend lief en gedreven persoon. Hij doet altijd zijn best en daar ben ik enorm trots op!" 

Talenkennis: Thais (moedertaal) • Engels (erg goed)

Interesses: Piano • Badminton • Muziek • Tekenen

Eigenschappen: Vriendelijk • Sportief • Enthousiast • Gedreven

Gastgezin worden?

Meer informatie over gastgezin worden?

Stel ons uw vragen

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

Travel Active geeft buitenlandse jongeren de mogelijkheid om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met onze Nederlandse cultuur. De jongeren zijn tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur: vaak is dit de eerste keer dat zij voor een langere periode hun thuis verlaten en kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zo leren ze pas écht wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen. Families die open staan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Wanneer u deze ervaring aangaat, zult u zich verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak wil de student ook wat van zijn eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat u de droom van de student uitkomen? Lees meer over het programma of bekijk alle studenten.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.