Au Pair – Expert

Wil jij ervaring opdoen in jouw vakgebied? Jezelf op een unieke manier klaarstomen voor de arbeidsmarkt door aan de slag te gaan als au pair in het buitenland? Speciaal voor jou is er het Au Pair Expert programma. Een programma dat is bedoeld voor iedereen die een opleiding heeft gedaan waarbij kinderen centraal staan. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding pedagogiek of logopedie bij kinderen. Ideaal voor de afgestudeerden die moeilijk aan een baan komen of de mensen die hun cv willen aanvullen!

Als Au Pair Expert naar het buitenland?

Het Au Pair Expert programma is vergelijkbaar met het reguliere Au Pair programma. Voor het reguliere Au Pair programma heb je alleen basiservaring nodig. Zo heb je eerder al op kinderen gepast of werk je bij de scouting. Wanneer jij als Au Pair Expert in het buitenland werkt, heb jij een relevante opleiding afgerond en professionele werkervaring opgedaan in de vorm van een stage. Dankzij jouw ervaringen draag je meer verantwoordelijkheden, werk je meer uren en kan je bijvoorbeeld voor kinderen met een handicap zorgen. Daardoor krijg je ook meer zakgeld dan bij het reguliere programma. Het Au Pair Expert programma biedt jou een unieke kans om werkervaring op te doen en het buitenland te ontdekken en bovendien vormt het een mooie en goede aanvulling op jouw cv.

Au pair - expert 2
Au-pair-expert-3

In welke landen kan ik werken als Au Pair Expert?

Het reguliere Au Pair programma bieden wij aan in 10 verschillende landen. Het Au Pair Expert programma bieden wij in de volgende landen aan:

* In Australië worden alleen vrouwelijke Au Pairs geaccepteerd voor het Expert programma.

Au Pair Experts gezocht!

Au Pair in Amerika

Ben jij de Au Pair Expert die we zoeken?

Jouw profiel:

  • Tussen 19 en 29 jaar (minimaal 19 jaar bij aanmelding)
  • Je vindt het leuk om met kinderen te werken
  • In bezit van een rijbewijs
  • Minimaal 8 maanden beschikbaar, maar bij voorkeur een geheel schooljaar
  • Beheersing Engelse taal (rapportcijfer is minimaal een 5.5)
  • Relevante MBO- HBO- of Universitair opleiding afgerond. Denk aan: SPW, SPH, Kinderfysiotherapie, Pedagogiek, Orthopedagogiek, Pabo, Sociaal pedagogische hulpverlening, Logopodie voor kinderen, Jeugdzorg en Kinderopvang.
  • Minimaal 6 maanden werkervaring opgedaan in de vorm van een stage/baan of eerder au pair geweest.
  • Persoonlijke eigenschappen: doorzetter, open minded en verantwoordelijk.
  • In goede gezondheid. Mocht je een medisch dossier (bijvoorbeeld chronische ziekte, psycholoog of allergieën) hebben, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Twijfel je of de opleiding die je hebt afgerond wel relevant is of dat jij voldoet aan het vereiste profiel? Neem dan contact op met één van de medewerkers van het Au Pair team. Het Au Pair team staat jou graag te woord.

Au pair - expert 4
Au pair - expert 5

Au Pair of juist Expert – Wat past er bij mij?

Het Au Pair programma kent veel overeenkomsten met het Au Pair Expert programma. Een belangrijk verschil is dat je bij het Au Pair Expert programma meer verantwoordelijkheid draagt dan bij het reguliere Au Pair programma en je dus een relevante opleiding moet hebben afgerond. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je voor een gastgezin met kinderen met een beperking gaat werken. Wij hebben voor het gemak de belangrijkste overeenkomsten en verschillen in één overzicht gezet.

Au Pair

Au Pair Expert

Leeftijd 18-29 jaar 19-29 jaar
Engelse talenkennis
Graag omgaan met kinderen
Afgeronde opleiding* n.v.t.
Werk- of stage-ervaring** / Au-Pair ervaring
Eerdere Au Pair ervaring n.v.t.
Rapportcijfer Engels minimaal 5.5
Rijbewijs B n.v.t.
Werkuren 30-35 uur 35-40 uur (+ optioneel 2 avonden oppassen)
Kost en inwoning
Zakgeld*** Minimaal 70 - 100 euro per week Minimaal100 -175 euro per week
Beschikbaarheid Minimaal 6 maanden Minimaal 8 maanden (bij voorkeur een geheel schooljaar)
Certificering n.v.t.

* Afgeronde opleiding: MBO-, HBO- of Universitaire opleiding: SP, PW, SPH, Kinderfysiotherapie, Pedagogiek, Orthopedagogiek, Pabo, Sociaal pedagogische hulpverlening, Logopodie voor kinderen, Jeugdzorg, Kinderopvang.

** Werkervaring: Bij het reguliere programma dien je minimaal 2 referenties aan te leveren van jouw oppaservaring, scouting, leiding sportclub etc. Bij het Au Pair Expert programma dien je fulltime stage / werkervaring hebben opgedaan.  Onder fulltime wordt verstaan 30 tot 40 uur werk in de week.

*** Als je in Europa als Au Pair gaat werken, krijg jij minimaal 70 euro per week. Voor landen buiten Europa gelden andere tarieven. Meer weten over het zakgeld bedrag in Australie, Nieuw-Zeeland of Amerika? Ga naar Au Pair AustraliëAu Pair Nieuw-ZeelandAu Pair Amerika of neem contact op met het Au Pair team.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.