Infodagen Gratis magazine

Naam: Baptiste
Land: België
Leeftijd bij aankomst in Nederland: 17 jaar
Persoonlijke eigenschappen:  Sociaal, verantwoordelijk, open-minded, empathisch en flexibel
Verblijfsperiode: Semester
Hobby’s: Improvisatietheater, lezen, videospelletjes spelen, babysitten en met familie & vrienden leuke dingen doen
Bijzonderheden: Dyspraxie

Hallo toekomstig gastgezin,

Mijn naam is Baptiste en ik ben een Belgische jongen van 17 jaar. Ik ben erg dynamisch, open-minded en sociaal. Ik kom uit een hecht gezin, bestaande uit m’n vader die makelaar is, m’n moeder die muzikant is (viool en altviool) en m’n twee zusjes van 15 en 12 jaar. Samen doen we veel leuke dingen, zoals wandelen, spelletjes spelen, musea bezoeken, naar de bioscoop gaan en elk jaar gaan we met z’n allen op vakantie.

Sinds vier jaar heb ik een grote passie: improvisatietheater. Improvisatietheater is een vorm van toneel zonder dat je teksten hebt voorbereid. Ik doe ook regelmatig mee aan wedstrijden. Sinds vorig jaar zit ik in het nationale team en dus mocht ik mee naar Canada voor het WK, waar we tweede zijn geworden. Ik ben daar erg trots op! Ik doe ook nog twee keer per week aan ‘normaal’ theater samen met een vriend. Door het theater heb ik een zeer volle agenda maar als ik nog vrije tijd heb lees ik graag, speel ik videospelletjes en doe ik aan babysitten.

Zoals je hierboven kunt lezen heb ik dyspraxie, wat betekent dat schrijven lastig voor mij is. Op school werk ik daarom met een computer. Ook ben ik iets onhandiger en niet zo goed in sporten. Wel kan ik een beetje tennissen. Ook vind ik het leuk om te zwemmen en te fietsen, maar daar word ik door m’n dyspraxie wel erg moe van.

Op school zijn mijn favorieten vakken geschiedenis, aardrijkskunde en Frans. Dit jaar hebben we veel grote opdrachten zoals een voorspraak en een filosofisch proefschrift, maar ik doe het graag want ik wil laten rechten gaan studeren. Ik wil graag naar Nederland om tweetalig te worden, want dat zal ook heel nuttig zijn voor m’n toekomstige baan.  Daarnaast zal het wonen bij een gastgezin een mooie ervaring zijn en een unieke kans om de Nederlandse cultuur te leren kennen. Ik wil graag deelnemen aan jullie familieleven en hoop dat ik ook dingen van de Belgische cultuur met jullie mag delen.

Alvast bedankt en ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten!

Baptiste

Heeft u interesse om gastgezin te worden van Baptiste of wilt u meer informatie? Ontdek de mogelijkheden.

Deel deze pagina