Infodagen Gratis magazine
Naam:  Ernesto                               
Land: Bolivia
Leeftijd bij aankomst in Nederland: 16 jaar
Persoonlijke eigenschappen: Eerlijk, georganiseerd, verantwoordelijk, hulpvaardig en leergierig
Verblijfsperiode: Een schooljaar
Hobby’s: Muziek luisteren, fietsen, film kijken/naar de bioscoop gaan, reizen, kleuren en praten met mensen.   
 

Hoi,

Mijn naam is Ernesto, ik ben 16 jaar oud en ik wil jullie nu alvast bedanken voor jullie gastvrijheid. Ik woon in Trinidad, Bolivia, samen met m’n oma, tante, oom en nichtje. Mijn ouders waren nog erg jong toen ze mij kregen en daarom ben ik opgegroeid bij mijn oma, tante, oom en nichtje. Ik spreek en zie m’n ouders nog wel regelmatig, maar ze wonen ergens anders in Bolivia. Ik heb een hechte band met mijn familie, op basis van respect en begrip. Thuis moet ik uiteraard ook meehelpen met het huishouden en dat zijn vaak taken als bed opmaken en afwassen. Mijn familie steunt mij in dit nieuwe avontuur waar ik aan ga beginnen en daar ben ik heel dankbaar voor.

Ik ben dol op reizen en ik heb een goede basis van de Engelse taal. Ik wil graag Nederlands leren en ben inmiddels al begonnen met een cursus. In mijn vrije tijd vind het leuk om met vrienden te fietsen in het park, muziek te luisteren, YouTube filmpjes te kijken en buiten te zijn in de mooie natuur. In het weekend ga ik ook graag naar de bioscoop voor een komische of hele enge film. Joggen doe ik ook een aantal keer per week. Verder word ik blij van kleurboeken en praten met anderen, want een goed gesprek geeft mij een positief gevoel en energie.

Anderen beschrijven mij als eerlijk, georganiseerd, hulpvaardig, sociaal en begripvol. Ik ben erg leergierig en doe altijd goed m’n best. Ik ben een echte doorzetter en zorg dat alles netjes afgrond is. Op school zijn mijn favoriete vakken literatuur en scheikunde. Spaans en wiskunde vind ik minder leuk. Later wil ik graag een psycholoog of journalist worden. Ik heb een respectvolle en vriendelijke band met mijn leraren en klasgenoten. Het schoolsysteem in Nederland zal uiteraard anders zijn en ook aan de taal zal ik moeten wennen, maar met enthousiasme is alles mogelijk.

Ik hoop een goede en fijne band op te bouwen met m’n gastgezin, want dat vind ik erg belangrijk. Ik ben erg geïnteresseerd in andere culturen en wil graag de Nederlandse cultuur beter leren kennen door bij een gastgezin te gaan wonen. Ik weet al dat Nederland een erg mooi land is en dat jullie er open-minded zijn.

Ik wil iedereen bedanken die helpt om deze geweldige en onvergetelijke ervaring voor mij mogelijk te maken. Zoals ik al zei, ben ik blij dat jullie je huis willen openstellen voor een buitenlandse student en een nieuwe cultuur. Ik hoop jullie snel te ontmoeten, dus hopelijk tot gauw!

Groetjes,

Ernesto

Heeft u interesse om gastgezin te worden van Ernesto of wilt u meer informatie? Ontdek de mogelijkheden.

Deel deze pagina