Infodagen Gratis magazine
Danita Au Pair Amerika 16 september 2018

Danita is naar Amerika vertrokken voor haar Au Pair avontuur. In haar eerste blog vertelt ze wat ze zoal heeft meegemaakt in haar eerste twee weken. “Ondanks dat ik nu maar over twee weken schrijf, heb ik al zoveel te vertellen!”.

Here we go!

Half augustus vloog ik naar New York. Ik was heel enthousiast en eigenlijk niet echt nerveus. Het was mijn eerste lange vlucht en ik was zo blij toen ik weer op de grond stond! Ik weet dat er vluchten bestaan van plus 15 uur, maar als je 1,83m lang bent en economy vliegt is 8,5 uur lang! Bij de douane kreeg iedereen een aantal vragen en ik had mij hier helemaal op voorbereid in de rij, maar ze wilden alleen mijn vingerafdrukken. Easy! Samen met een ander Nederlands meisje en een Duits meisje nam ik de Super Shuttle naar ons hotel. Ik deelde een kamer met een meisje uit Duitsland en een meisje uit Brazilië. Ik vond het echt heel leuk met ze.

New York oriëntatie

Na een veel te korte nacht (jetlag) begon de oriëntatie. Vanaf ongeveer half negen tot vijf kregen we allemaal informatie over het rijden in Amerika, regels, je verzekering, de gebruiken, etc. Kate en Michael vertelden ons alles wat belangrijk is om te weten. Ze vertelden zo leuk en grappig, dat je niet doorhad dat je zo lang moest luisteren. Na de training begon vrijwel direct een tour door New York, langs allemaal highlights. Dit was vrijblijvend, maar bijna iedereen ging mee. Onwijs gezellig! Daarnaast kon je een ticket kopen voor The Empire State Building. Beide waren zó het geld waard, ik heb echt genoten, van alles en iedereen.

De tweede oriëntatiedag hadden we CPR training. Naast dat ik nu twee jaar bevoegd ben om een volwassene te reanimeren, weet ik nu ook hoe ik een baby kan reanimeren. Na deze ontzettend intensieve en lange training, ging ik met een grote groep meiden naar The 9/11 Memorial, The Statue Of Liberty en The Brooklyn Bridge. Dit was één van de leukste en gezelligste avonden die ik heb mogen ervaren. Het is zo bijzonder hoe snel je nieuwe vrienden kunt maken en nieuwe mensen mist. De vrijdag van onze oriëntatie vertrok namelijk iedereen naar een ander deel van Amerika..., maar we zijn van plan om over een paar maanden een trip te plannen! :)

De eerste dagen bij mijn Hostfamiliy

Ik heb het heel erg getroffen met mijn hostfamily. Ik kwam ‘s avonds laat bij ze aan, dus we gingen praktisch direct naar bed. Mijn eerste ochtend bij mijn nieuwe familie gingen we al gelijk op onze eerste familietrip! Mijn gastmoeder voelde zich een beetje schuldig. Haha, lieve mensen, voel je vooral niet schuldig als je mij mee op reis neemt! Ik slaap wel bij in de auto ;) Sam, mijn hostkid van tien, had een voetbalwedstrijd. Ze had drie wedstrijden, verspreid over twee dagen. Dit was drie uur rijden van ons huis, dus verbleven we in een hotel. Ik kan zo hard om mijn hostfamily lachen en ze geven mij het gevoel dat ik deel uitmaak van het gezin. Tijdens de eerste keer oefenen met het auto rijden zei mijn hostmom al: "Je moet twee jaar bij ons blijven, want we vinden je nu al leuk!" Dat was zo fijn om te horen! Tussen Sam en mij ontstond er ook al vrij snel een band. Logisch natuurlijk want we zijn beide dol op fruit en desserts, hebben beide blauw als lievelingskleur en vinden beide dat boter je maïskolf lekkerder maakt ;).

Thuis was de oma van mijn hostkid op bezoek. Ze hielp mij de eerste dagen en knuffelde mij regelmatig. Zo, zo lief! Maar na anderhalve week met oma ben ik heel blij dat ik nu alles alleen mag doen, waarvoor ik hier ben gekomen. Andere routine, zelf beslissingen maken, fouten maken en deze zelf oplossen, zonder dat er iemand op je vingers kijkt. Ik ben deze maand ook een avond heel gezellig uiteten geweest met een groepje meiden en een LC (soort mentor) .Officieel is dit niet mijn LC, maar iedereen is welkom in zijn groep en ik wilde graag leeftijdsgenoten uit mijn omgeving leren kennen en nieuwe vrienden maken. Helaas zijn ze alweer (op één na) thuis, of bij een ander gezin in een andere staat.. Gelukkig staan er nog andere Au Pair activiteiten gepland en ga ik nog genoeg andere mensen leren kennen.

Chicago!

Ik ben nooit eerder in Amerika geweest. Nu ben ik in de korte tijd dat ik hier ben al in New York geweest, Bloomfield Hills, Grand Rapids en Chicago! Chicago! Mijn hostmoeder had daar met een vriendin van haar  schooltijd afgesproken. Ze hadden elkaar vijf jaar niet gezien. We aten in een heel leuk en mooi restaurantje en ontmoetten daarna de man, zus, zwager, nichtje en neefje van mijn hostmoeders vriendin. Het was zo leuk en gezellig met z'n allen. We gingen met ze op een tourboot en aten vervolgens deep dish pizza in een restaurant waar o.a. Justin Bieber en Beyonce ook ooit hebben gegeten. Oh. My. Gosh!

Even tussendoor…

Mag ik tussendoor even zeggen dat ik fatsoenlijk Nederlands brood en smeerboter mis? En ijsthee, groene ijsthee. IJsthee smaakt hier namelijk naar vies water…Oh en dat ik het mis om op de fiets naar de winkel te kunnen!? Amerikanen gebruiken voor alles, werkelijk ALLES! de auto, zelfs als school op maar zeven minuten loopafstand ligt.

OK, genoeg puntjes weer…

 

Nu, na twee volledige weken met mijn hostkids en hostfamily, kijk ik wel echt heel erg uit naar wat tijd alleen en tijd met vrienden. Hoe fijn ik het ook heb met mijn hostkids, tien uur per dag samen, de meiden vermaken en ondertussen volle manden was opvouwen en de keuken schoonhouden is vermoeiender dan je denkt! Er is dan ook niets mooiers dan weekend. Maar als bijvoorbeeld de oudste niet kan stoppen met lachen doordat we een kussengevecht houden, of als de kinderen tegen mij aan liggen, terwijl ze filmpjes kijken, geniet ik onwijs en geeft dat mij weer energie! 

 

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's