Infodagen Gratis magazine
Naomi High School Amerika 15 september 2018

Naomi is begonnen aan haar High School avontuur in Amerika! In deze blog vertelt ze hoe haar eerste weken zijn verlopen. Wil je alles weten over haar New York oriëntatie, de eerste dagen in het gastgezin en over de feestjes die ze al heeft gehad? Lees haar blog!

De dag van vertrek!

Op 1 augustus was het zo ver, op naar Amerika! De wekker ging al om 04:30 uur. Toen we de bagage hadden weggebracht was het tijd voor afscheid. Hier kwamen de nodige traantjes bij kijken en ook ik kon het niet helemaal drooghouden. Daarna ging ik door naar de Gate en moest ik door de douane en handbagagecontrole. Dit ging allemaal heel soepeltjes. Rond 08:30 uur gingen we in de rij staan om te boarden. Uiteindelijk zat ik om 09:05 op mijn plekje in het vliegtuig naast Danique (ook van Travel Active). Het vliegtuig zou eigenlijk om 09:15 vertrekken, maar dit werd iets over tienen. 

Rond 12:15 kwamen we aan op Newark Airport. Daarna gingen we nog door de security check en vervolgens haalden we onze bagage op, dit ging heel soepel allemaal. Daarna zijn we naar ons hotel gegaan. Het zag er super netjes uit! We konden alleen nog niet naar onze kamers, dus we gingen naar een groot shoppingcenter. Dit was heel erg leuk! Er waren super veel winkeltjes en natuurlijk kon de Starbucks niet ontbreken! Daarna gingen we met z’n alle pizza eten (ook met Duitse exchange students). Eenmaal weer terug bij het hotel was de kamer indeling bekend. Ik sliep op de kamer met drie andere meiden. We hebben die avond niet meer veel gedaan, want het was een lange dag en iedereen was moe.               

                                                                                                                                         

De New York oriëntatie

Vandaag gingen we voor de eerste keer écht New York in. Om half 7 ging de wekker al. Om half 9 zaten we in de bus naar New York met lekker harde muziek op (liedjes over New York). Allereerst zijn we naar Central Park gegaan, waar we even hebben gelopen. Daarna hebben we een tour langs allemaal gebouwen gedaan, onder andere de Trump Touwer. Vervolgens gingen we picknicken in het Washington Square Park. Ik had een Chicken Ceaser Salad. Erg lekker! Daarna zijn we weer verder gegaan met onze tour door New York. We kregen vrije tijd om op Herald Square rond te kijken en te shoppen. Daarna gingen we een cheeseburger eten in het Hard Rock Café en tot slot hebben we nog vrije tijd gekregen op Times Square. Kortom, een heerlijke dag New York!

De volgende dag gingen we om half 9 op pad. Allereerst gingen we naar het 9/11 herdenkingsmonument. Ikzelf werd hier even stil van… Alle namen van de mensen stonden op de rand van het monument. Daarna gingen we lopend door New York naar de een boot voor een boottocht langs het Vrijheidsbeeld. Dat duurde ongeveer drie kwartier. Hierna gingen we de Brooklyn Bridge over lopen. Het was langer dan ik dacht. Het was ook super warm, maar toen begon het te regenen. Ik ben nog nooit zo blij in mijn leven geweest met regen, haha. Hierna gingen we naar een soort pretpark/kermis. Het heet Luna Park. Omdat het had geregend was alles heel nat en modderig dus we zijn nergens in gegaan, maar we hebben wel leuk rondgekeken en een ijsje gegeten. Als laatste activiteit zijn we nog naar de Top of The Rock gegaan. Vanaf daar kun je over heel New York kijken. Echt heel gaaf om te zien! Het was ook al wat donkerder, dus bij veel van de borden waren de lichten al aan. 

Dit was het einde van mijn New York trip. Ik heb erg echt super erg van genoten! Op naar een nieuw hoofdstuk.

Naar het gastgezin

Vandaag ging om 5 uur de wekker. Om half 6 ging mijn shuttle naar het vliegveld in Newark. Erg vroeg… Ik vloog samen met Sydney, Roos en Danique naar Chicago en vanaf daar vloog ik samen met Sydney naar Sacramento. Mijn eerste vlucht duurde 1,5 uur en mijn tweede vlucht duurde 4,5 uur. Ik heb wel een uur lang vertraging gehad tijdens mijn tussenstop in Chicago, dus dat was een beetje jammer.Voor de rest zijn de vluchten gelukkig goed verlopen! Eenmaal aangekomen op Sacramento stonden mijn gastzusje, Erin, en mijn gastouders, Alison en Kelton, op me te wachten met een mooi spandoek. Daarna zijn we naar hun huis gegaan en hebben we lekker gepraat en in de avond gingen we BBQ’en. Ik was super moe, dus ik ging al om half 9 slapen en dat begrepen ze volkomen! 

8 dagen in Californië

Ik ben nu al 8 dagen in Californië en ik vind het fantastisch! Ik voel me al helemaal thuis en mijn gastgezin is echt super lief voor me. Ik ben al één keer naar mijn school geweest voor een schoolpasje en om mijn lessen te wisselen. Ik heb een try-out gedaan voor cheerleader, maar dat werd hem toch niet helemaal. Ook heb ik cross country geprobeerd, omdat ik altijd al van rennen heb gehouden. Bij de eerste training kreeg ik alleen al een zonnesteek. Ik werd helemaal duizelig, omdat het hier ontzettend warm is. Dit maakt het ook een beetje moeilijk om cross country te doen, dus ik heb besloten om dat ook aan de kant te zetten. Misschien dat ik waterpolo ga proberen, maar dat weet ik nog niet.

Ik heb ondertussen al veel nieuwe dingen gegeten en gedronken. Ik ben onder andere naar Taco Bell geweest. Daar serveren ze Mexicaans eten. Ik heb daar ook root beer gedronken (dat is een soort frisdrank).

House party!

Zaterdag 11 augustus was er een Hollands/Amerikaans feestje. Mijn gastmoeder spreekt heel goed Nederlands. Eens in de zo veel tijd komen er mensen bij elkaar die Nederlands praten of iets met Nederland hebben. Super gezellig was het! Ik heb weer een hoop nieuwe mensen leren kennen. Ook waren er twee Japanse uitwisselingsstudenten aanwezig op dit feestje. Het was heel leuk om met ze te kunnen praten. Zondag 12 augustus was er weer een feestje, dit keer in ons huis. Het was voor de andere uitwisselingsstudenten die naar mijn school gaan. Zij heten Lili en Sophia. Lili is Nederlands en Sophia is Braziliaans. Ook kwam Sydney gezellig langs. Hij is ook een uitwisselingsstudent uit Nederland, alleen gaat hij naar een andere school die een uur verderop ligt. Er was een poolparty met een BBQ, erg leuk!    

                                                                                                              Vanaf woensdag 15 augustus gaat het Amerikaanse schoolleven voor mij beginnen. Mijn lessen zullen zijn: kunst, wiskunde, Engels, Amerikaanse geschiedenis, drama, broadcasting en anatomie. Ik heb er echt super veel zin in, maar ik vind het natuurlijk ook wel een klein beetje spannend, hihi.

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's