Infodagen Gratis magazine
Travel Active 21 augustus 2014

Een tijdje studeren, werken of reizen in het buitenland brengt, naast de fantastische ervaring, soms nog iets moois met zich mee: ‘de liefde’! Ook wij horen regelmatig verhalen van onze reizigers dat zij hun liefde van hun leven hebben gevonden. Zo werd High School student David in de All You Need Is Love kerstspecial afgelopen december verrast door zijn liefde uit Amerika. We willen je voorstellen aan Evelyn, Anne, Liz, Geert, Felice en Chris. Maar ook aan Jolanda en Emma; zij wonen inmiddels bij hun buitenlandse liefde, waarbij Jolanda in het najaar zelfs in het huwelijksbootje stapt!

‘Onze band is sterker dan koppels die elkaar elke dag zien’

Evelyn (20) & Pedro (22)

Zomer 2012 was Evelyn vrijwilligster in een Wildlife centre in Afrika. Hier leerde zij Pedro uit Portugal kennen, die sindsdien haar leven op de kop heeft gezet. ‘Toen ik arriveerde klikte het al meteen. We keken elkaar diep in de ogen en waren gelijk helemaal verkocht!’ Na een aantal gezellige weken waarin volop werd geflirt en gedanst, was het voor Evelyn helaas tijd om afscheid te nemen. Eenmaal terug in België kon zij nergens anders meer aan denken. Bellen en sms’en was niet genoeg en daarom kreeg Evelyn een vliegticket van haar moeder om Pedro in Portugal op te zoeken. Omdat de liefde inmiddels in zoverre was gegroeid, hebben ze hier besloten om een langeafstandsrelatie aan te gaan. ‘Dit was de beste beslissing van mijn leven’ aldus Evelyn, die met haar verhaal mensen probeert aan te moedigen geen nee te zeggen tegen de liefde van je leven omwille de afstand. Is de band die je hebt sterk genoeg, dan is de afstand nooit een probleem!

blog-25-jaar-travel-active-ware-liefde-buitenland

‘Niet alleen veel vrienden en een prachtig land erbij, ook de liefde van mijn leven’

Anne & Stuart

Een oud High School student weet ons vanuit Nieuw-Zeeland te melden dat zij nu in dit land woont, omdat zij daar de liefde van haar leven heeft gevonden. Anne is een jaar in Nieuw-Zeeland geweest en heeft daar Stuart ontmoet. Een echte ‘cruizy, no worries kiwi’, zoals ze zelf zegt. Toen Anne weer terug was in Nederland, heeft ze 5 maanden hard gewerkt om een vliegticket te kunnen kopen. Inmiddels zit ze met een working holiday visa al weer een tijdje in Nieuw Zeeland en woont met Stuart samen in een flat. Inmiddels hebben ze besloten om binnenkort samen naar Nederland te gaan. Anne wil nog even kwijt dat ze Travel Active dankbaar is voor het beste jaar ooit! ‘Ik heb niet alleen ontzettend veel vrienden en een prachtig land erbij, ik heb ook de liefde van mijn leven ontmoet!’

blog-25-jaar-travel-active-ware-liefde-buitenland

‘Iedere keer vecht je voor elkaar, omdat je elkaar zolang niet ziet’

Liz (19) & Jeremy (21)

Ook Liz was een jaar High School student in het buitenland. In Amerika ontmoette zij Jeremy, de zoon van de High School coördinator ter plaatse. Liz dacht vaak dat zij niet verliefd moest worden op een Amerikaanse jongen. Het heeft dan ook een aantal maandjes geduurd, voordat dat toch echt gebeurde. Na een leuke tijd samen, viel het voor Liz niet mee om terug te keren naar Nederland. Sindsdien hebben ze dagelijks contact via WhatsApp of Skype en vorig jaar kerst is Jeremy op bezoek geweest in Nederland. Nu ze weer ver van elkaar vandaan zijn, beseft Liz dat ze iets heel bijzonders heeft met Jeremy. ‘Iedere keer vecht je toch nog voor elkaar, juist omdat je elkaar zolang niet hebt gezien.’

‘If you really love me, you would be here’

Geert & Shannon 

Net als Liz, heeft ook Geert zijn liefde van zijn leven in het buitenland gevonden. In 2004 heeft hij het High School Amerika programma gevolgd in Lackawanna, NY. Daar kwam hij de Amerikaanse Shannon tegen, waar hij vanaf dag één verliefd op werd. Na een bewogen jaar brak Geerts hart,  toen hij weer terug moest naar Nederland. Na elkaar anderhalf jaar niet meer te hebben gezien, verhuisde Shannon naar Frankrijk. Een goede reden om elkaar weer te zien. Wederom moesten zij afscheid nemen toen Shannon weer terug naar Amerika verhuisde. Het was Robbert ten Brink persoonlijk die voor de All You Need Is Love kerstspecial Shannon weer terug naar Nederland bracht. Dit was de laatste keer dat Shannon en Geert elkaar zagen, totdat Shannon maart 2012 in aangeschoten toestand ineens opbelde. ‘If you really love me, you would be here’, zei ze. Drie dagen na deze mededeling had Geert zijn huur opgezegd en vertrok weer naar Amerika. Vorige zomer (2013) stapten Geert en Shannon in het huwelijksbootje!

blog-25-jaar-travel-active-ware-liefde-buitenland

‘Love is in the air, everywhere I look around’

Felice & Chris

Het volgende liefdesverhaal gaat over een stel dat elkaar ontmoette tijdens hun reis naar Australië. Felice en Chris vertrokken eind 2008 met de Backpack groepsreis Australië. Voor vertrek ontvangt iedere deelnemer altijd een overzicht van de andere personen die meegaan. Om alvast in contact te komen met de andere deelnemers besloot Felice een aantal mensen van de lijst toe te voegen aan het toen nog populaire Hyves. Omdat ze allebei niet aanwezig konden zijn op de ontmoetingsdag, besloten ze voor vertrek nog een keer in Nederland af te spreken. Dit was het eerste fundament van de liefde die al vanaf dag één in Australië opbloeide. Na ongeveer anderhalve maand elkaar regelmatig te hebben gezien, scheidden de wegen tussen Felice en Chris tijdelijk. Felice ging naar Nieuw-Zeeland, terwijl Chris naar Tasmanië ging. Na drie maanden zagen zij elkaar weer en maakten samen onder andere een fantastische trip naar de outback! Op de laatste dag in Australië liepen zij nog één keer hand in hand over straat, toen een Aboriginal vrouw op een muurtje keihard over straat met haar armen zwaaien begon te zingen ‘Love is in the air, everywhere I look around’. Nu, 4 jaar en veel avonturen later, zijn Felice en Chris nog steeds bij elkaar!

blog-25-jaar-travel-active-ware-liefde-buitenland

Hart verloren en liefde gevonden’

Jolanda (30) & Daniel

Na een Work & Travel avontuur in Canada en Australië, vertrok Jolanda afgelopen jaar naar Nieuw-Zeeland om daar voor een langere periode te gaan backpacken en te werken: “ik verwachtte hier een maand of 10 te werken en daarna in 2 maanden tijd terug te reizen naar Europa, dit was het plan totdat ik Daniel ontmoette…”

Daniel en Jolanda ontmoetten elkaar voor het eerst in de bus naar de stad. Die eerste rit samen hebben ze geen woord uitgewisseld, wel deelden ze een prachtige regenboog over de skyline, gezien vanaf  de Harbour Bridge. Drie weken later, wederom in de bus, zelfde setting en uitzicht, maar dit keer knoopten ze wél een gesprek aan. Met resultaat: ze wisselden telefoonnummers uit. Een sms marathon van 3 weken volgde en daaruit volgde de eerste echte date. Sinds dat moment is het koppel onafscheidelijk. Zo wonen ze inmiddels samen in het centrum van Auckland. In november 2013, tijdens een romantisch diner aan het water, waagde Daniel de sprong en vroeg Jolanda ten huwelijk! Met vlinders in haar buik zei ze het magische woordje “ja”.  En dat het stel nu gaat trouwen, betekent dat Jolanda in Nieuw-Zeeland kan blijven wonen!

Een unieke situatie. Na afloop van haar Working Holiday is ze niet meer teruggekeerd naar Nederland. Ze vertelt: “mijn familie en vrienden weten dat ik in het buitenland op de een of andere manier altijd gelukkiger was en waren dan ook niet verrast dat ik mijn hart aan Daniel en Nieuw Zeeland verloren heb.”

blog-25-jaar-travel-active-ware-liefde-buitenland

‘Summercamp love’

Emma (24) & Pablo​​

Emma vertrok in 2012 naar Amerika en ontmoette daar de liefde van haar leven: “Ik ontmoette Pablo (uit Bolivia) op een Summercamp voor lichamelijk en geestelijk gehandicapte volwassen, waar wij allebei als begeleider werkten. Het camp organiseerde wekelijks een gezellige pubnight voor de medewerkers en op de eerste pubnight sprong de vonk over. Sinds die pubnight zijn we samen, nu alweer bijna 2 jaar.”

Na twee maanden Summercamp reisden Emma en Pablo samen nog twee weken rond van New York naar Miami. Na een romantische tijd samen, vond in Miami het afscheid plaats. Een verdrietig moment, zeker omdat ze niet wisten wanneer ze elkaar weer zouden zien. Maar de romance was nog niet voorbij… Enkele maanden later besloot Emma Pablo voor het eerst op te zoeken in Bolivia. Het zelfde jaar reisde ze nog twee keer af naar het verre Latijns-Amerika. Na een jaar nam ze het besluit om langer bij hem te blijven: “We wilden niet meer zolang uit elkaar zijn, dus ik besloot om in december naar Bolivia te verhuizen. Een behoorlijke stap, maar het is moeilijker om hem naar Nederland te halen voor een wat langere tijd.”

Er ligt nog niets vast, maar plannen voor de toekomst heeft het gelukkige koppel al:  “We zijn er samen over uit dat we ergens anders gaan wonen als Pablo klaar is met zijn studie. Dat kan in Nederland zijn, maar ook ergens anders in Europa. Zuid-Amerika wordt het waarschijnlijk niet. In de zomer van 2014 gaan we vrijwel zeker terug naar ‘onze’ Summercamp in de USA!”

 

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Wil jij ook High School student worden in Amerika? Neem ook een kijkje bij de programma's van Travel Active.

 

Deel deze pagina