Infodagen Gratis magazine
Travel Active 27 april 2014

Het mag duidelijk zijn dat wij van Travel Active reislustige mensen zijn.  Of het nou gaat om een nuttige zomer als vrijwilliger, een jaar high school of backpacken in Australië of Nieuw-Zeeland. Het liefst verblijven we meerdere keren per jaar in een ver of bijzonder land! Van onze eigen ervaringen hebben we veel geleerd en we kunnen dan ook met gemak 5 redenen om te reizen op een rijtje zetten!

1. Internationale vrienden
Zeker als je gaat backpacken of voor langere tijd in het buitenland verblijft, ontmoet je op reis de leukste en meest bijzondere mensen. Met social media zoals Facebook kun je makkelijk in contact blijven, hoe leuk is dat!

2. Andere culturen
Per land/continent heerst er een andere cultuur. Zeker de landen die ver weg liggen van Nederland zijn totaal anders. Het meemaken en zien van een andere cultuur is vaak ontzettend leerzaam en bijzonder. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Chinese cultuur? Het meemaken van een compleet andere cultuur doet je beseffen dat er meer is dan ons Westers modelletje.  

blog-5-redenen-waarom-moet-reizen

3. Relativeren
Ben je op reis geweest, dan kun je dit zeker beamen. Kom je terecht in een ander land met een andere cultuur, dan zie je met je eigen ogen hoe mensen leven. Soms met nog geen derde van wat wij hier hebben en het leven kan voor mensen soms echt een strijd zijn. Op zulke momenten besef je dat wij ons soms maar druk maken om eigenlijk niets. 

blog-5-redenen-waarom-moet-reizen

4. Ontdek meer over jezelf
Op reis kom je in wat andere situaties terecht dan normaal. Al is ’t maar omdat dingen in een ver land niet altijd zo smooth verlopen als wij hier gewend zijn.  Ga je alleen op reis, dan zul je ook wel eens tegen hindernissen aanlopen of je zult je misschien alleen voelen. Juist in dat soort situaties leer je jezelf anders en soms ook beter kennen.

blog-5-redenen-waarom-moet-reizen

5. Een geweldige ervaring
De allerbelangrijkste reden is natuurlijk dat reizen gewoon super leuk is! Op een nieuwe plek aan komen, leuke mensen ontmoeten, ’s ochtends pas bedenken wat je die dag gaat doen.. Je maakt dingen mee die je hele leven bij je blijven. Je houdt er niet alleen een geweldige tijd, maar ook mooie herinneringen aan over. 

blog-5-redenen-waarom-moet-reizen

 

Om welke reden reis jij het liefst? En wat is jouw favoriete reisquote? Wil je meer lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Neem ook een kijkje bij de programma's van Travel Active.

Deel deze pagina