8 redenen waarom jij moet gaan backpacken

Travel Active
Work & Travel
9 mei 2017

Twijfel je nog over de invulling van je werkvakantie? Hieronder 8 redenen om in het diepe te springen en het avontuur tegemoet te gaan.

1. Je leert de wereld en jezelf op een andere manier kennen 

Ga reizen en leer een land, de bevolking en cultuur goed kennen en ga op reis met nieuwe vrienden. Je gaat wellicht in je eentje op reis, je moet zelf beslissingen nemen, knopen doorhakken, met tegenslagen omgaan, budgetteren en plannen.

blog-8-redenen-om-te-gaan-backpacken 1

No worries

Als reiziger kun je doen wat je zelf wilt, je hoeft met niemand rekening te houden. Wil jij een dagje door de stad lopen, dan doe je dat! Of een dagje helemaal niets doen en lekker aan het strand liggen? Geen probleem, je bent eigen baas!

blog-8-redenen-om-te-gaan-backpacken 2

3. Nieuwe vrienden maken

Als je op reis gaat ben je eigenlijk nooit alleen. Je stapt misschien wel alleen het vliegtuig in maar je leert onderweg makkelijk nieuwe mensen kennen. Alle tours en excursies die je boekt, zijn in groepsverband; een gesprek is zo aangeknoopt aangezien iedereen met dezelfde plannen en verwachtingen rondreist.

blog-8-redenen-om-te-gaan-backpacken 3

4. Vergroot je zelfvertrouwen

Je gaat in je eentje op reis en je moet alles zelf regelen, hierdoor wordt je zelfstandiger en ook zelfverzekerder. Je bent op jezelf aangewezen bij het zoeken naar een slaapplek, het leggen van nieuwe contacten en het zorgen voor eten. Je moet alles zelf regelen, hierdoor krijgt je zelfvertrouwen een flinke boost!

blog-8-redenen-om-te-gaan-backpacken 4

5. Zet je CV op scherp

Tijdens je backpack avontuur heb je ook geld nodig, ga aan de slag in de horeca of werk op een boerderij om een zakcentje te verdienen. Staat allemaal goed op je CV, een internationale werkervaring!

blog-8-redenen-om-te-gaan-backpacken 5

6. Je vindt geluk in kleine dingen

Op reis haal jij je geluksmomentjes uit kleine dingen; een waanzinnige zonsondergang, een Skype gesprek met het thuisfront, het zien van uniek wildlife en het proosten met nieuwe vrienden op alweer een geslaagde dag. Je gaat Nederland met andere ogen bekijken; praat maar eens met buitenlanders die alles van ons kleine kikkerlandje willen weten.

blog-8-redenen-om-te-gaan-backpacken 6

7. Je staat er niet alleen voor

Onze begeleiding stopt niet op het moment van vertrek. Ook tijdens jouw reis kan je altijd bij ons en onze partnerorganisaties terecht. Wij werken met zorgvuldig geselecteerde partnerorganisaties waar kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel staan. Bovendien kun je ons Travel Active ook altijd bereiken. Voor, tijdens én na je reis zullen wij voor je klaar staan!

blog-8-redenen-om-te-gaan-backpacken 7

8. Je leert jezelf beter kennen

Wanneer je alleen gaat backpacken ben je op jezelf aangewezen, je moet alles zelf uitzoeken en regelen. Je hebt geen meningen van familie of vrienden die meebepalen wat jij gaat doen. Hierdoor ontdek je wat je zelf eigenlijk wilt, wat je leuk vind en wie je bent, je komt je 'eigen ik ' tegen tijdens je avontuur.

blog 5 redenen om te gaan werken en reizen in het buitenland 3

Froukje koos er ook voor om een tussenjaar te nemen en startte haar tussenjaar met backpacken in Australië! In onderstaande vlog zie je hoe ze aan het rondreizen is:

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.