Infodagen Gratis magazine
Travel Active 15 september 2017

Prachtige natuur, uitgestrekte landschappen en mooie uitzichten. Noorwegen staat bekend om de mooie natuur. Maar wist jij de onderstaande leuke weetjes al over Noorwegen?

De kaasschaaf komt uit Noorwegen

blog-leuke-feitjes-over-noorwegen
Wij als kaaslandje kunnen de kaasschaaf niet meer wegdenken uit ons huishouden. Maar wist je dat de kaasschaaf niet uit Nederland komt? Deze is namelijk bedacht door Thor Bjørklund, dit was een meubelmaker uit het Noorse Lillehammer. 

Je kan in Noorwegen wolven kussen
blog-leuke-feitjes-over-noorwegen

Heb je een grote liefde voor dieren, en wolven in het bijzonder? Ga dan naar het Polar Park in Noorwegen! In dit park kan je bijzondere dieren ontmoeten: van wolven, tot beren, lynxen en vossen. Ga je naar the wolf lodge? Dan loop je letterlijk tussen de wolven. Het is de bedoeling dat je op je knieën gaat zitten, zodat de wolven jou een kus kunnen geven als begroeting. Hoe schattig is dat?!  

Met de slee naar de supermarktblog-leuke-feitjes-over-noorwegen

Het klinkt misschien als een vooroordeel maar het is écht waar. Zodra er sneeuw ligt in Noorwegen pakt iedereen de slee erbij, niet alleen kinderen dus. Hartstikke handig namelijk zo’n slee; je hoeft dan geen volle boodschappen tassen meer te sjouwen! Hoe zorgen ze ervoor dat niemand de slee mee neemt als zij in de winkel zijn? Simpel: gewoon vast maken met een slotje, zoals wij hier ook met onze fiets doen!

Alcohol is niet zo makkelijk te verkrijgen
blog-leuke-feitjes-over-noorwegen

Alcohol in Noorwegen kan doordeweeks alleen gekocht worden tot 20:00 uur. Op zondag is het helemaal niet te verkrijgen en op zaterdagen tot 18:00 uur. Het verkrijgen van sterke drank is vaak nog lastiger; dit kan op het weekend vaak maar tot 15:00 uur.  

Een koningspinguïn als brigadegeneraalblog-leuke-feitjes-over-noorwegen

Pinguïn Nils Olav is benoemd tot brigadegeneraal! De pinguïn was mascotte van het Noorse leger en in 2008 kreeg hij een eretitel. De pinguïn heeft zijn naam te danken aan de vroegere koning van Noorwegen.  

Actief zijn is heel normaal in Noorwegen

blog-leuke-feitjes-over-noorwegen
Zoals je in Nederland veel mensen ziet fietsen, zie je de Noren vrijwel altijd buiten bewegen. Sporten of wandelen zijn de normaalste zaken in Noorwegen en je ziet dus ook iedereen bewegen; of het nou regent of niet. 

Minder inwoners in Noorwegen
blog-leuke-feitjes-over-noorwegen

Ondanks dat Noorwegen een stuk groter is dan Nederland, heeft het land toch minder inwoners. In Noorwegen wonen er 16 mensen per km2, in Nederland zijn dat er zo’n 500. Dit zegt genoeg over de hoeveelheid natuurgebieden die er zijn in Noorwegen! Wil je even het gevoel hebben dat je alleen op de wereld bent? Ga dan naar Noorwegen!

Interesse in de Noorse cultuur? Kijk dan ons aanbod in Noorwegen! Wil je meer lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Neem ook een kijkje bij de programma's van Travel Active.

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's