Infodagen Gratis magazine
Nicole Summercamp Amerika 02 november 2017

Nicole verbleef afgelopen zomer op een Summercamp in Amerika en heeft het daar heel erg naar haar zin gehad! Behalve dat ze veel nieuwe vrienden heeft gemaakt, is haar Engelse taal enorm verbeterd én heeft ze een geweldige zomer gehad!
blog-nicole-over-summercamp-amerika-raad-iedereen-aan-om-ook-te-gaan

Mijn verhaal voordat ik er op uit ging

Maandag 5 juni 2017 op 2de paasdag was mijn dag. Ik zou voor 4maanden naar Amerika gaan. Waarvan ik 3 maanden op een summercamp zou gaan werken en 1maand rond reizen in Amerika. Ik keek er erg naar uit en nu ging het ook echt gebeuren! Van jongs af aan heb ik altijd geroepen dat ik naar het buitenland wil om de wereld te gaan ontdekken. Het enige dat mij altijd tegen hield was mijn Engels, ik vond mijn Engels niet goed genoeg om op avontuur te gaan. Mijn moeder vertelde altijd over haar ervaring als au-pair toen zij mijn leeftijd had. Ze zei ’Nicole misschien is dat ook wel wat voor jou’. Dat leek mij inderdaad leuk en mijn Engels zou er ook op vooruit gaan. Maar na wat informatie dagen kwam ik er achter dat dit toch niet helemaal mijn ding was.
blog-nicole-over-summercamp-amerika-raad-iedereen-aan-om-ook-te-gaan

De voorbereidingen voor een Summercamp

Omdat ik reizen zo mooi vind volg ik veel verschillende reisorganisaties. Hierdoor kwam ik een advertentie tegen van Travel Active over summercamp. Dit sprak mij erg aan en het leek me ook ontzettend leuk. Na weken hun website elke dag te hebben bezocht had ik de stap gemaakt. Ik wilde gaan werken op een summercamp.
Mijn eerste contact was met Travel Active, maar al snel werd ik in contact gebracht met een Amerikaanse organisatie. Deze organisatie zoekt voor jou een camp waarvan zij denken dat het goed bij jou past. Hiervoor stuur je eerst gegevens naar hen, zodat zij een goede keuze kunnen maken. Zo gezegd zo gedaan. Alleen bestaat de kans dat je weken moet wachten voordat je geplaatst bent. Maar na 1 week had ik al reactie. Ik was geplaatst op Camp Oakhurst: een special need camp in New Jersey.

blog-nicole-over-summercamp-amerika-raad-iedereen-aan-om-ook-te-gaan

De aankomst op het Summercamp 

Daar ging ik dan: om 09:15 richting Newark in New Jersey. Ik lande om 11:30 in Newark. Hier werd ik opgewacht door 2 counselors van mijn camp, zij waren erg aardig. Dit stelde mij gelijk op mijn gemak, je bent natuurlijk toch wel zenuwachtig voor het avontuur wat je aangaat. Op camp, waar ik als één van de laatste aankwam werd ik super leuk onthaald door alle andere counselors. Ik kreeg dan ook gelijk een rondleiding over het camp van een paar counselors die er al waren en vond het er gelijk super leuk uitzien. De meiden sliepen de eerste paar dagen met zijn allen in hetzelfde huisje. Dit was super gezellig en zo leerde wij elkaar gelijk goed kennen. Omdat de meeste counselors al een paar dagen op het camp waren werd ik overal mee naar toe genomen en aan iedereen voorgesteld. Het was gelijk een grote familie met 13 verschillende nationaliteiten. Zo kwamen er mensen uit Australië en Jordanië, maar ook uit Polen en Bolivia. Je word al snel heel close met elkaar, omdat je 24/7 voor 3 maanden lang met elkaar omgaat. Met veel mensen heb je een speciale band, omdat je z’n mooie ervaring met elkaar deelt. Na camp blijf je dan ook met veel mensen in contact en probeer je elkaar zo snel mogelijk weer te zien.

Camp Oakhurst ligt midden in een woonwijk en is makkelijk te bereiken. Wij hadden de supermarkt (7/11) op 5 minuten afstand het strand was 1 mile verderop. Het trein station was nog dichterbij en zo konden wij in 1.5uur in New York zijn. Met de taxi waren wij ook binnen 20minuten bij een mall, outlet, bars en restaurants en niet te vergeten Walmarkt!
blog-nicole-over-summercamp-amerika-raad-iedereen-aan-om-ook-te-gaan

Het werk op een Summercamp

Ik vond het werk op summercamp heel leuk, maar mijn werk was wel anders dan op andere summercamps. Ik had er een stukje zorg bij. Bij mij op camp kwamen mensen met een verstandelijk beperking maar ook met een lichamelijke beperking. Wij hielpen hen waar nodig was. Wij begonnen vaak om 7 uur en hielpen de campers met opstaan. Om half 9 hadden we ontbijt en na het ontbijt startten de activiteiten. In de ochtend hadden de campers de activiteit die zij het leukst vonden en wij counselors werden bij één van de activiteiten ingedeeld. Zo heb ik 2 series elke ochtend bij koken gestaan. Hier leerden wij de campers over veiligheid in de keuken, maar leerden ze ook koken. Ook had elke camper een goal die ze graag wilde bereiken. Vaak was dat om hun lievelingsgerecht zelf te kunnen maken! En dat ging heel goed en was heel lekker. Ik heb ook 1 serie elke dag in het zwembad gelegen. Dat kan je een beetje vergelijken met hoe jij als kind altijd lekker aan het spelen was in het zwembad. Zo ging dat er bij ons ook aan toe. Veel lol maken en de camper helpen met zwemmen of drijven in het water. In de middag ging je dan als huisje op pad. Er was een schema, zodat je naar alle 8 de verschillende activiteiten kon. De 8 verschillende activiteiten waren: Drama, koken, knutselen, muziek, media, natuur, zwemmen (ja wij hadden gewoon een eigen zwembad) en gym, ja we hadden ook een eigen gymzaal met alles er op en eraan. En voor de counselors was er zelfs nog een fitnesruimte waren we aan onze spieren konden werken.

blog-nicole-over-summercamp-amerika-raad-iedereen-aan-om-ook-te-gaan
Schommelen! 

Wij hadden op camp ook een plek met schommels, een zandbak en een groot grasveld. Hier waren we vaak te vinden, omdat de campers schommelen heel leuk vonden en er waren zelf speciale schommels waardoor mensen in een rolstoel ook konden schommelen. Wat voor mij een hele mooie herinnering was, is dat er een camper was die net een andere begeleiding nodig had dan de andere campers. Ik had een goed klik met hem en deed veel activiteiten met hem. Ik heb heel de vakantie met hem gevoetbald in de brandende zon in 30 graden en dan gingen we even 5 minuten naar de schommels om te schommelen, omdat we dan even een kleine pauze hadden.
In de avond was er vaak een avondactiviteit. Je kan dan denken aan volleybal, stoelendans en we hebben een keer vlagenroof gespeelt. En niet te vergeten, aan het einde van elke serie hadden we een filmavond, kampvuuravond met smores en liedjes zingen en de drama voorstelling waar de campers de hele week hard op geoefend hadden.

blog-nicole-over-summercamp-amerika-raad-iedereen-aan-om-ook-te-gaan
De slaapplekken

Op Camp sliepen wij in hetzelfde huisje als de campers. In mijn huisje hadden de counselors (7personen) 2 slaapkamers en 2badkamers. Ik heb 3 maanden lang met dezelfde counselors een huisje gedeeld en met hun alle zorg en activiteiten gedaan. Hierdoor waren wij als team heel close en als we dan eens vrij waren trokken we er ook samen op uit. We gingen onder andere uit eten, zijn naar New York geweest, hielden een meditatie avond en hebben een squad challenge gedaan. De laatste avond van een serie hadden we altijd een gezellige meidenavond met een filmpje en veel eten. In de vrije weekendde mochten we ons lekker optutten en gingen we op stap.
blog-nicole-over-summercamp-amerika-raad-iedereen-aan-om-ook-te-gaan

Rondreizen door Amerika!

Na mijn summercamp avontuur ben ik nog 1maand in Amerika gebleven om te reizen. Dit kan door je J1 Visum. Met je J1 visum kan je nog 30 dagen nadat je visum is verlopen in Amerika rondreizen. De meeste counselors deden dit en zo konden we gezellig samen reizen. Zo ben ik in bijna alle grote steden in het oosten geweest. Ik ben samen met vrienden van camp naar Boston en New York geweest, heb vrienden van camp opgezocht in Chicago en ben met een vriendin die ik bij de ambassade in Nederland heb leren kennen een paar dagen in Washington geweest. Ik heb ook een paar dagen alleen gereisd en ben toen bij de Niagara Falls geweest en heb heel Michigan gezien.
blog-nicole-over-summercamp-amerika-raad-iedereen-aan-om-ook-te-gaan

Ervaring

Ik heb een hele mooie ervaring gehad op camp! Ik heb veel geleerd, ben veel zelfstandiger geworden en mijn Engels is enorm verbeterd. Ik zou iedereen dan ook aanraden om te gaan!
Bewust en onbewust leer je heel veel op camp en neem je ook veel dingen mee naar Nederland. Zo'n ervaring maakt je volwassener en je weet beter wat je wilt in je leven. Ik wil nu nog meer van de wereld zien en de wereld ontdekken. Ik weet zeker dat dit mij gaat lukken, want mijn Engels staat mij niet meer in de weg!!

 

Lijkt het jou leuk om te gaan werken bij een Summer Camp in Amerika?
Of bekijk je liever een van de andere Work & Travel programma's?
Vraag ook ons Work & Travel magazine aan en bekijk onze gratis Infodagen!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's