Infodagen Gratis magazine
Travel Active 10 mei 2014

Een goede backpack kan jaren mee. Het is een investering, maar dan heb je ook wat. Er zijn echter wel een aantal dingetjes waar je op moet lekker bij het kopen van een backpack. Ga jij backpacken? We zetten een aantal handige tips voor je op een rijtje!

Uit ervaring blijkt dat je een backpack niet koopt voor één reis maar voor een aantal reizen en vaak ook nog eens van langere periode. Een backpack kopen kun je dus zien als een lange termijn investering. Koop daarom een backpack die van goede kwaliteit is. Je wilt natuurlijk niet dat je backpack gaat scheuren of dat de ritsen kapot gaan…

Verstelbare banden
Op zich groei je natuurlijk niet in één keer 15 centimeter, maar schouderbanden die verstelbaar zijn, zijn wel erg handig. Er zijn natuurlijk dagen dat je backpack wat zwaarder is, en dan drukt het geheel nogal op je schouders. Met zo’n verstelbaar systeem kun je je backpack dan een stukje omhoog liften.

Tussenrits
Super handig, want op die manier kun je dus ook heel makkelijk bij de spullen die helemaal onderin zitten. En dat zonder dat je alles er uit hoeft te halen! Een handige extra waar je dus op moet letten aangezien niet alle backpacks een tussenrits hebben. Kost niets extra en je hebt er echt iets aan!

Tips bij het kopen van een backpack

Heupband
Wanneer je regelmatig van locatie verandert op reis, ben je veel met je backpack in de weer. Dan is zo’n heupband wel prettig, aangezien het het gewicht en de druk beter verdeelt. Het ziet er misschien suf uit, maar het is beter voor je schouders en rug.

Verschillende vakken
Een handige backpack heeft meerdere vakken. Heb je namelijk verschillende vakken, dan hoef je niet voor elk paar sokken of je tandenborstel onder in je backpack te kruipen. (deze tip hangt ook een beetje samen met de tip voor een tussenrits!)

Aantal liters
Het aantal liters inhoud is persoonlijk en hangt ook van je geslacht af. Dames kunnen het best een backpack rond de 60 liter kopen en heren rond de 70 liter. Dit klinkt misschien enorm groot, maar in de praktijk valt dat reuze mee en kun je dat makkelijk tillen.

Maar bedenk wel: je kunt het best licht reizen. Hoe groter de backpack, hoe meer je erin wilt stoppen. En dat moet je straks allemaal dragen!   

Flightbag en slotjes
Heb je een backpack gekocht? Koop dan ook gelijk een flightbag en een slotje erbij. Het slotje zorgt ervoor dat je je backpack veilig kunt afsluiten en een flightbag beschermt je spullen tegen regen en houdt het geheel mooi bij elkaar. Geen losse hengsels dus!

Koop je een slotje, houd dan dit in gedachte: het handigst is een TSA cijferslot.TSA sloten kunnen door de beveiliging van vliegvelden opengemaakt worden bij controle zonder dat het slot stuk gemaakt hoeft te worden. Vooral als je naar/via de VS vliegt een must!

Tips bij het kopen van een backpack

Waar koop je een goede backpack?

Met een backpack is het natuurlijk wel erg fijn als je ‘m live kunt passen, dus we raden je aan wel even in een outdoor winkel te gaan passen. Doe er in de winkel ook gelijk wat gewicht in, zo kun je meteen voelen of ‘ie lekker zit! Vergelijk voor een goede keuze minimaal 3 modellen. Ook al scheelt het online vaak echt in de prijs, een backpack kun je het best in een winkel kopen. Zo kun je ‘m bij aankoop op meteen goed laten afstellen door het deskundige personeel.

Er zijn genoeg winkels waar je goede backpacks kunt kopen. Denk bijvoorbeeld aan Bever, Vrijbuiter of Zwerfkei. Dit zijn goede winkelketens met personeel dat er verstand van heeft.

 

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Neem ook een kijkje bij de programma's van Travel Active.

 

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's