Infodagen Gratis magazine
Travel Active High School 07 mei 2018

Spanje is waarschijnlijk bij je bekend als een echte vakantiebestemming, maar wist je dat het ook een geweldige High School bestemming is? We vertellen je waarom!

Waarom kiezen voor High School in Spanje

Het échte Spanje

De Spaanse keuken is geliefd bij veel mensen. De heerlijke mediterrane keuken bestaat uit veel vlees en groenten, salades, vis, meestal bereid in gezonde olijfolie. Spanjaarden eten vaak twee keer per dag een warme maaltijd. Het avondeten wordt meestal laat gegeten. Reken op een uurtje of negen of tien. Dit komt door het warme klimaat dat er heerst. Tussendoor eten de spanjaarden vaak tapas. Naast de etenstijden, is het weer ook een grote invloed op het tempo van de Spanjaarden. Deze relaxte mentaliteit zorgt er wel soms voor dat ze een half uur (of langer) te laat komen op een afspraak. Familie is erg belangrijk voor Spanjaarden en dat zorgt voor hele warme en gezellige gezinnen.

Waarom kiezen voor High School in Spanje

Het heerlijke klimaat van Spanje

De lange zandstranden van de Atlantische oceaan en de gezellige baaien in de Middellandse Zee zijn beroemd in heel Europa, en terecht! De meeste krijgen meer dan 300 dagen zon per jaar. Dat is wel iets anders dan het weer in Nederland. Deze zeeën en stranden bieden volop mogelijkheden voor watersporten zoals waterskiën, windsurfen en snorkelen. Het land heeft warme, droge zomers en ook in de winter blijft het zuiden warm. In het noorden heerst een gebergteklimaat waardoor er in de winter geskied kan worden. Voor ieder wat wils dus!Waarom kiezen voor High School in Spanje

Het onderwijs in Spanje

Het niveau van het onderwijs in Spanje ligt net zo hoog als in Nederland. Ook zijn er extra activiteiten waar je uit kan kiezen zoals sport, kunst en handwerk. De meeste scholen hebben een gesubsidieerde busdienst die volledig gratis is. De Spaanse scholen zijn wel iets anders dan de Nederlandse. Zo veranderen vaak de leraren van lokaal in plaats van de leerlingen. Een schooluniform wordt ook nog regelmatig gedragen in Spaanse scholen en ze houden een afstudeer galafeest, de ‘Baile de Graduación’.Waarom kiezen voor High School in Spanje

Leer Spaans in Spanje

In Spanje spreken ze natuurlijk Spaans, door bij een gastgezin te wonen en er naar school te gaan zal je ontdekken dat je op die manier heel snel Spaans gaat leren! Best handig, want meer dan 500 miljoen mensen spreken Spaans en het is de tweede taal van de wereld! Spaanse kennis is geen vereiste als je naar een High School in Spanje gaat, maar wel handig.

Waarom kiezen voor High School in Spanje

Bijzondere feesten in Spanje

Spanje heeft een aantal bijzondere feesten, denk bijvoorbeeld aan Tomatina,  een feest waarbij er een tomatengevecht wordt gehouden op de laatste woensdag van Augustus. Omdat het aantal deelnemers uit de hand liepen hebben ze in 2013 besloten ‘maar’ 20.000 mensen toe te laten. Superleuk om dit mee te maken. Ook is het een hele belevis om de feestdagen in Spanje door te brengen. Benieuwd naar de verschillen? Ga het zelf ervaren! 

Spanje heeft de cultuur van lange gezinsmaaltijden, snoozen op zondag en zomers aan de kust. Wie wil dat nu niet!

Enthousiast geworden van dit fantastische land? Neem dan een kijken bij High School in Spanje en kom naar een van onze infodagen!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's