Infodagen Gratis magazine
Travel Active 06 januari 2020

Ga je langere tijd binnen Europa in het buitenland studeren? Wat een mooi besluit! Je komt in aanraking met een andere cultuur, leert veel over jezelf en kan jezelf optimaal ontwikkelen in een andere omgeving. Uiteraard wil je wel gewoon bereikbaar zijn voor het thuisfront en je nieuwe vrienden.

Voordelen sim only-abonnement

Een sim-only abonnement is goedkoper dan een abonnement in combinatie met een nieuwe smartphone. Als jij een studentenvisum hebt om langere tijd te studeren in het buitenland mag je vaak niet werken, dus het is prettig als je een beetje op de kosten kunt besparen. Daarnaast krijg je geen BKR-registratie als je een sim only-abonnement afsluit. Dit kan op een later moment goed van pas komen, bijvoorbeeld wanneer je besluit om een huis te kopen en een hypotheek nodig hebt. Je hebt een ruime keuze uit verschillende sim only-abonnementen. Door sim only vergelijken kies je het abonnement dat het best bij jou past, bijvoorbeeld een abonnement waarmee je onbeperkt kunt internetten of juist een abonnement met vele belminuten. Wist je dat je tegenwoordig zelfs kunt whatsappen met het ministerie van Buitenlandse Zaken als je hulp nodig hebt tijdens jouw verblijf in het buitenland?

Welk sim only-abonnement binnen Europa

Tegenwoordig kun je de bundel van je Nederlandse provider binnen heel Europa gebruiken. Dit betekent dat je niet langer een lokale simkaart aan hoeft te schaffen om op de kosten te besparen. Door te kiezen voor nummerbehoud blijf je gewoon bereikbaar op je oude vertrouwde nummer. Tijdens het sim only vergelijken kun je dus kiezen uit alle aanbieders. Het handige aan online sim only vergelijken is dat je gemakkelijk en snel een nieuw abonnement af kunt sluiten waarbij je alle voorwaarden overzichtelijk tegen elkaar af kunt zetten. Zo kies je dus altijd een abonnement dat past bij jouw gebruik. Ga bijvoorbeeld voor een abonnement met onbeperkte MB’s zodat je niet bang hoeft te zijn dat je internet op raakt. Alle grote aanbieders hebben goede deals, waaronder de goedkope Robin Mobile en het bekende Tele2.

Nieuwe wet voor telecomaanbieders

Sinds 2017 kunnen inwoners van Europa zonder extra kosten mobiel internetten in een andere EU-lidstaat. Naast deze positieve veranderingen zijn er nieuwe plannen waarbij iedere Europese lidstaat verplicht een 5G-netwerk moet hebben in ten minste één belangrijke stad zodat je nog sneller kunt internetten. Voor die tijd wil de Europese Unie alle nationale wetgevingen op het gebied van telecommunicatie gelijktrekken, zodat je zorgeloos met je eigen mobiele abonnement op reis kunt.

Hoe werkt internetten in het buitenland?

Als je in Europa verblijft, hoef je niet langer je roaming uit te zetten. Dit zit namelijk in iedere bundel inbegrepen. Je hoeft dus helemaal niets te doen om binnen EU-lidstaten gebruik te kunnen maken van jouw mobiele databundel. Let er wel op dat je niet over je bundel heen gaat, want hier betaal je net zoals in Nederland extra voor. Jouw provider waarschuwt je vanzelf op het moment dat je bijna over je limiet heen gaat.

Deel deze pagina