Infodagen Gratis magazine
Sophie Au Pair Australië 19 maart 2018

Het gaat nog steeds erg goed met Sophie in het prachtige Australië! De kinderen zijn inmiddels echt helemaal aan haar gewend, ze ontmoet nog steeds nieuwe mensen en voelt zich aardig thuis in Sydney. Ze voelt zich al best wel een echte Australische! Daarom vertelt ze in deze blog de top 5 Australische belevenissen die ze tot nu toe heeft meegemaakt. 

Au Pair Sophie voelt zich een echte Australische

1. Koala beertjes van heel dichtbij zien

Helaas wel in de dierentuin, maar alsnog heb ik ze wel van heel dichtbij gezien. In NSW (deel van Australië waar Sydney in ligt) mag je ze niet vasthouden. In het noorden van Australië mag dit wel. Ze zien er super schattig en zacht uit, maar ze hebben ook erg scherpe nagels. Ze slapen maar liefst 22 uur op een dag, wat een leven!

Au Pair Sophie voelt zich een echte Australische

2. Eten van de BBQ


Dit gebeurd in mijn hostfamily minder vaak dan ik van te voren had verwacht, maar als we van de BBQ eten geniet ik volop. Van kip, vlees, vis tot aardappels en groente. Heerlijk!

3. Australia Day meemaken


Op Australia Day vieren ze dat in 1788 de eerste vloot Sydney bereikte. Het is een beetje vergelijkbaar met Koningsdag in Nederland. Ik heb met een groepje meiden de hele dag op een kleedje gezeten, wat eten erbij en gezellig gekletst. 's Avonds was er vuurwerk, en omdat ik met oud en nieuw nog niet hier was, is dit het eerste (en waarschijnlijk na oud en nieuw ook grootste) vuurwerk wat ik zal gaan zien. Wat was dat gaaf zeg! Aan de ene kant zag je de Harbour bridge en aan de andere kant het Opera house. Het vuurwerk ging zo'n 10 minuten door en is erg spectaculair. 

Au Pair Sophie voelt zich een echte Australische

4. De zee uit moeten omdat er een haai is gezien..

Oké we moesten niet de zee uitrennen omdat Fleur en ik heerlijk op ons handdoekje lagen te zonnen, maar nadat we wat geschreeuw en commotie hoorden zijn we toch maar rechtop gaan zitten. De lifeguards in de reddingsboot waren aan het schreeuwen tegen de mensen in het water dat ze onmiddellijk de zee uit moesten omdat er een haai was gezien. Iedereen liep gelijk de zee uit en stond op het strand te kijken. Wij hebben ook staan kijken, maar we hebben de haai niet gespot. Nog geen 10 minuten later ging een groepje duikers al weer het water in.. Mij niet gezien! Wel hebben we die hele middag meer bootjes, jetski's en helikopters rond zien gaan.

Au Pair Sophie voelt zich een echte Australische

5. Surfen!

Het duurde even voordat het eindelijk zo ver was, maar ik heb mijn eerste les gehad! De eerste les die ik gepland had werd afgelast doordat de zee te ruw was, dus het verschoof naar een weekje later. Die dag waren de voorspellingen ook niet best, dus ik was heel bang dat het deze keer ook afgelast zou worden. Gelukkig is het niet afgelast, en heb ik in hele rare weersomstandigheden mijn eerste les gehad. Het regende namelijk de hele dag, en niet zo'n beetje ook (ons zwembad was bijna overstroomt)!  Maar zolang het niet onweert of stormt, gaat de les gewoon door. Omdat je een wetsuit aan hebt is het helemaal niet koud, en heb ik dus geen moment last gehad van de regen. 

Au Pair Sophie voelt zich een echte Australische

We waren met maar 5 mensen in de groep en hadden twee leraren (een coach). Dit was bijna privé les, want normaal kunnen er rond de 12 mensen in een les zitten. Na een hele korte uitleg op het strand, moesten we gelijk de zee in. Toen kreeg ik het wel even benauwd.. Hoe moest ik in hemelsnaam door die hoge golven komen? De tide was hoog wat betekend dat er hogere golven zijn en je verder de zee in moet om de goede golven te pakken. Maar je moet dus ook door de eerste golven heen om meer naar achter te komen. Omdat ik geen idee had hoe je het beste door de golven heen kon komen, werd ik gelijk door de tweede golf gepakt en als een soort wasmachine onderwater getrokken. Daarna hielp de coach me gelukkig een beetje en kwam ik door de eerste laag heen. Gelijk kreeg ik verschillende tips hoe je door een golf kunt gaan.

Au Pair Sophie voelt zich een echte Australische

Daarna ging het echte surfen beginnen. Een voor een moest je naar de coach toe peddelen en dan hielp hij je bij het pakken van de golf. Als er een goede golf kwam riep hij paddle, paddle en daarna gaf hij je een harde duw. De eerste keer durfde ik niet eens op te staan en ben ik dus op mijn knieën over de golf gegaan. De tweede keer stond ik, maar durfde ik mijn handen niet los te laten. De derde golf stond ik!! En ook best wel een lange tijd. Dat gevoel is zo gaaf! De keren daarna ging het een paar keer goed, en een paar keer viel ik er gelijk af. Het terug peddelen de zee in is erg zwaar en vermoeiend, maar als je dan weer een golf pakt is het het allemaal waard. Ik ben erg verrast over hoe goed het voor de eerste keer ging en ik kan niet wachten tot mijn volgende lessen.

Au Pair Sophie voelt zich een echte Australische

Het voelt heel goed om me nu al zo thuis te voelen in Australië en het is super leuk dat ik al zo veel doe. Wel staan er nog heel veel dingen op mijn lijstje, maar ik ben die langzaam aan het afstrepen. Zo ga ik eind maart op een weekendtrip naar Adelaide. Daar ga ik naar Kangaroo Island om de meeste Australische dieren in het wild te zien. En ik ga zwemmen met dolfijnen! Zo wordt mijn bucketlist steeds een stukje kleiner!

Au Pair Sophie voelt zich een echte Australische

Wil jij net als Sophie aan de slag als au pair in Australië? Kijk ook naar de mogelijkheden voor au pair in het buitenland.

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's