Infodagen Gratis magazine
Isa Au Pair Australië 30 juli 2018

Isa begon vorig jaar aan een studie, maar dit was helemaal niet wat ze echt wilde. Ze gooide haar leven om en koos voor een tussenjaar. Ze wilde hiervoor wel een nuttige invulling en aangezien ze gek is op kinderen was de keuze om au pair te worden snel gemaakt. Hoe dit proces verliep en haar hele verhaalt vertelt ze hier.

blog-Isa-kiest-voor-een-Au-Pair-tussenjaar-in-Australië

Waarom mijn keuze?

Allereerst zal ik even in het kort vertellen waarom ik als Au Pair weg ga en waarom ik in hemelsnaam voor Australië kies (het is zo ver weg!!). Nadat ik vorig jaar mijn Havo diploma had gehaald wilde ik eigenlijk al een tussenjaar nemen. Toch vond ik dat ik moest gaan studeren omdat dit nu eenmaal zo “hoort”. Ik ben een opleiding gaan doen maar kwam er op de helft van het schooljaar achter dat ik eigenlijk nog niet wilde studeren. Begin april heb ik dan ook definitief besloten met mijn opleiding te stoppen. Ik heb mijn leven (naar mijn eigen gevoel) drastisch omgegooid en besloten een tussenjaar te nemen. Maar als ik dat zou doen moest ik er van mezelf wel echt iets van maken. Ik ben een beetje online gaan zoeken naar wat mijn mogelijkheden waren. Backpacken leek me erg leuk, maar ook erg duur. Hetzelfde geldt voor vrijwilligerswerk. Toen kwam ik het Au Pair programma tegen. Mensen die mij kennen, weten dat ik het erg leuk vind om met kinderen om te gaan en te werken. Als Au Pair kan ik dit dus combineren met reizen en ook nog wat verdienen.

Australië heb ik gekozen omdat ik graag een Engelstalig land wilde wat redelijk ver weg was. De keuze was tussen Amerika en Australië. Omdat ik een beter gevoel krijg bij de mentaliteit van de mensen in Australië, heb ik dus daarvoor gekozen. Daarbij is het volgens mij ook een prachtig land, wat ik graag  met eigen ogen wil zien!

blog-Isa-kiest-voor-een-Au-Pair-tussenjaar-in-Australië

Ik ben er klaar voor, ik meld me aan!

Eind april heb ik mij dan echt aangemeld bij Travel Active en kon alles beginnen. Het begon met behoorlijk wat papieren invullen. Dit ging vooral over mijn voorkeuren qua leeftijd van de kinderen, hoeveel kinderen en regio in Australië. Ook moest ik aangeven wat voor ervaring ik al had met oppassen, hiervan moest ik ook twee referenties aangeven. Daarna moest ik een ‘dear host family’ brief schrijven waarin ik dingen over mijzelf heb verteld, maar ook wat ik verwacht van een gastgezin. Bij al mijn formulieren moest ik ook een medische verklaring van de dokter hebben en een verklaring omtrent gedrag wat je kan aanvragen bij het gemeentehuis. Ik heb er ongeveer twee weken over gedaan om dit alles in te vullen en te verzamelen.

blog-Isa-kiest-voor-een-Au-Pair-tussenjaar-in-Australië

Klaar voor mijn interview?

Nadat dit boekwerk was ingeleverd bij Travel Active, moest ik nog een interview doen met een van de mensen die bij het Au Pair team van Travel Active werkt. Mijn gesprek was met Wies. Dit was echt een super leuk en spontaan gesprek. Ze vroeg mij onder andere waarom ik voor het Au Pair programma heb gekozen en waarom voor Australië. Ook vroeg ze hoe ik van plan ben de kinderen te disciplineren en waarom een gezin voor mij als Au Pair moest kiezen. Ik had me op dit interview niet echt kunnen voorbereiden maar het is uiteindelijk helemaal goed gekomen.

Geaccepteerd voor het programma

Na mijn interview werden mijn referenten gecontroleerd en was ik officieel aangenomen voor het Au Pair programma in Australië! Mijn zoektocht naar een gastgezin kon dus beginnen. Ik werd op de site van SmartAupais geplaatst, dit is de partnerorganisatie van Travel Active. Het is een soort datingssite voor Au Pairs en gastgezinnen. Ik heb er ongeveer drie weken over gedaan om een leuk gastgezin te vinden. In die tijd heb ik met totaal drie gezinnen een skypegesprek gehad. Het tweede gezin voelde ik echt een connectie mee. Ik merkte echt een verschil met de andere gezinnen. Het is een gezin met één meisje, Yara, van bijna 4. Ik zal 3 tot 4 dagen per week voor haar zorgen en de andere 1 of 2 dagen gaat ze nog naar het kinderdagverblijf. Mijn hostmom Jen werkt bij het rode kruis en mijn hostdad Blake werkt bij een IT bedrijf. Ze wonen in een suburb van Sydney en binnen 20 minuten zit ik in het centrum van Sydney. Als alles zoals gepland gaat, zit ik begin augustus in Australië! Ik heb er echt super veel zin in en kan haast niet wachten. De komende weken moet ik nog mijn visum, vliegticket en wat andere praktische dingen regelen.

blog-Isa-kiest-voor-een-Au-Pair-tussenjaar-in-Australië

Het is bijna zo ver!

Nat het regelen van mijn visum kon ik mijn ticket gaan boeken. Ik vlieg 8 augustus naar Sydney! Vanaf Amsterdam, met een tussenstop op Kuala Lumpur naar Sydney. Dus nog een aantal weken voordat ik dit kleine kikkerlandje verlaat. Ik heb er echt ontzettend veel zin in maar vind het toch ook wel spannend. Helemaal alleen naar de andere kant van de wereld voor 8 maanden is niet niks. Gelukkig proberen Jen en Blake mij zoveel mogelijk bij alles te betrekken.

Wil jij net als Isa Au Pair worden in Australië? Bekijk het Au Pair Australië programma! Vraag een gratis Au Pair magazine aan om ook de mogelijkheden in andere landen te bekijken of kom naar een Au Pair infodag

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's