Infodagen Gratis magazine
Annelijn Au Pair Engeland 04 april 2018

Hoe begin je een blog dat over het grote avontuur gaat wat je aan het doen bent? Precies, je begint bij het begin. Toen Annelijn de beslissing nam om dit avontuur aan te gaan was het zo plots dat ze het niet goed meer kan herinneren. Volgens haar zat ze op de bank met het idee dat ze dit moest doen. 'Ik wil zo graag even weg'. Toen drukte ze op de verzend knop en ging alles in werking. Ze kreegt een bevestigingsmail en een lijst wat allemaal van te voren moest gebeuren voor de acceptatie. Ze vond het best veel werk, maar een goede voorbereiding. Ook vond ze het leuk om ermee bezig te zijn en kreeg ze écht het gevoel dat ze wegging.

Au Pair Annelijn: ‘ Het brengt je zoveel, je wordt zelfstandiger en leert veel over jezelf!’

Het voorbereidingsproces

Na al het voorbereidingswerk krijg je te horen of je geaccepteerd wordt door de organisatie. Dit was ook een spannend moment, en net voordat ik op vakantie naar Finland ging kreeg ik een mail. "Je bent geaccepteerd en we hebben je profiel doorgestuurd naar een partnerorganisatie in Engeland." Oftewel: je gaat naar Engeland als je een gezin hebt gevonden!!! Het eerste wat ik dacht AAAAAHHHHH spannend!!! Nog geen 5 minuten na deze mail kreeg ik er nog een, er is al een gezin dat geïnteresseerd is in je. Oftewel hou mailcontact als je op vakantie bent. Als het dan gelijk klikt met het gezin is het helemaal mooi. Inmiddels heb ik zoveel verschillende verhalen gehoord dat sommige met zoveel verschillende gezinnen hebben geskypet. Ik denk dat je af moet gaan op je gevoel op dat moment als je de beslissing moet maken. Je kan van te voren toch niet weten of het goed blijft gaan in je gezin want als je eenmaal in Engeland (of een ander land) bent blijf je 24/7 in dat gezin.

Hoe lang werken als Au Pair?

Dus ik had mijn gezin gevonden en dan moet je de vertrekdatum beslissen. Dit werd midden september en tot wanneer blijf je dan? In mijn hoofd had ik: ik blijf 6 maanden maar nadat ik gepraat had met mijn gastgezin werd het toch van september tot juli. Achteraf ben ik even blij dat ik dat heb besloten.

De eerste weken waren erg apart. Je leert de kinderen kennen, je krijgt het ritme van het gezin een beetje door en in mijn geval leerde ik rijden aan de linkerkant van de weg. Als het de eerste keer niet zo goed gaat maak je dan geen zorgen, ik had het pas na 2 rijlessen onder de knie.

Wat ik het spannends vond was denk ik nieuwe contacten leggen. Ik ben sociaal maar ik stap niet zo op iemand af. Toch ging dit makkelijker dan ik dacht. Dit komt vooral door de facebookgroepen die er zijn, de au pair app die er is als je bij een organisatie bent en de bijeenkomsten die worden georganiseerd door de organisatie. Dus heb je al gauw mensen om je heen.

Een goede tip: ook al vind je het spannend stuur een bericht naar mensen, wacht niet af tot ze jou een bericht sturen!

Au Pair Annelijn: ‘ Het brengt je zoveel, je wordt zelfstandiger en leert veel over jezelf!’

Verhuizen

Nog een lastig iets in mijn geval was dat mijn familie ging verhuizen in november van Oxshott naar Putney. Qua ligging het beste wat had kunnen gebeuren. Ik ben nu dichter bij Londen, veel meer bus en trein mogelijkheden en iets meer leven in het dorpje. Het was alleen lastig dat ik hierdoor mensen die ik had leren kennen uit de buurt van Oxshott nu allemaal moest achterlaten en nu niet even langs kan gaan. Maar zoals ik al zei nieuwe mensen zijn er zo. Er zijn zoveel au pairs in Londen.

Iets wat je waarschijnlijk ook zal meemaken als je hier in Engeland bent en vooral au pair vrienden hebt. Is dat sommige eerder naar huis zullen gaan omdat het niet goed gaat met de familie of omdat ze heimwee hebben. Je kan natuurlijk ook het geluk hebben dat je hele vrienden groep blijft en iedereen het leuk heeft, maar je weet het nooit. Soms was dit ook wel lastig te vertellen dat ik het zo leuk had in mijn gezin. Het is wel erg leuk als je dan daarna nog contact houdt met de au pairs die weer naar huis zijn. Misschien kan je ze ooit een keer opzoeken in het land waar zij vandaan komen!

Au Pair Annelijn: ‘ Het brengt je zoveel, je wordt zelfstandiger en leert veel over jezelf!’

Tips van een Au Pair

Nog een tip: als je opeens een doordeweekse dag vrij bent en niemand anders vrij is (of een weekend hebt zonder afspraken of iemand wordt ziek), ga erop uit. Blijf niet in je kamer zitten. Natuurlijk is dat soms ook lekker om gewoon een dagje niks te doen, maar doe dit niet te vaak. Ga erop uit! Je bent nu in Londen dus maak er het beste van. Maak een praatje met degene die je helpt bij de supermarkt of misschien wel bij een koffietentje of ga gewoon Londen in om nieuwe dingen te ontdekken.

Een andere tip: maak een lijstje met wat je allemaal in het land waar je heen gaat wil zien. En begin er gelijk mee, heel vaak denk je in het begin "oh daar heb ik nog zat tijd voor." Nou, de tijd vliegt en dan is het jammer als je alles op het eind moet doen en dus moet haasten!

Au Pair Annelijn: ‘ Het brengt je zoveel, je wordt zelfstandiger en leert veel over jezelf!’

Wat je doet als Au Pair

Dan de vraag wat doe je dan in een week? Nou het verschilt elke keer weer. Maar wat er sowieso in voor komt is kinderen ophalen van school, huiswerk maken, naar zwemles brengen, avondeten klaarmaken, kinderen in bad doen en natuurlijk spelen. In mijn vrije tijd ben ik bezig met mijn studie (wel een Nederlandse studie) wat ik heb opgepakt hier in Engeland. Of ik ga met iemand (meestal met een andere au pair) lunchen, koffie drinken ergens in een pub of koffietentje of een stukje lopen. Ook heb ik mijn dwarsfluit hier waardoor ik dat ook kan doen of kan tekenen. Ik ben bijna elk weekend vrij waardoor ik ongeveer elk weekend naar Londen of een ander stadje/dorpje ga om dingen te ontdekken. Dit is het leukste met andere mensen dus meestal zie ik andere au pairs in het weekend. Waar ik afgelopen weekend ben geweest is sea life. Ook alle “highlights” van Londen zie je waarschijnlijk al in een van de eerste weekenden dat je hier bent. Dus onder andere de Londen Eye, Tower Bridge, piccadilly circus zie je in alle verschillende weersomstandigheden en seizoenen. Als je met kerst in Londen bent moet je echt de lichtjes bekijken in Oxford street, dan krijg je zeker een kerst gevoel. Dus om een paar dingen op te noemen wat ik heb gezien: Hampton Court, Kensington Palace, Windsor Castle, Guildford, Kingston en natuurlijk heel veel verschillende dingen in Londen.

Tip: Vraag voordat je foto’s maakt van de kinderen of je die mag maken en of je die op social media mag zetten. Want ik mag wel foto’s maken maar ze hebben het liever niet online. Waardoor ik ook geen foto’s op mijn blog heb van de kinderen of het gezin.

Als je twijfelt om dit avontuur aan te gaan. Ik zeg doen, gewoon proberen. Het brengt je zoveel, je wordt zelfstandiger en leert veel over jezelf!

Wil jij ook zo'n avontuur als Annelijn!? Bekijk dan de mogelijkheden voor Au Pair in Engeland of voor Au pair in het buitenland. Vraag ook de brochure aan en bekijk de gratis Travel Active Infodagen!

 

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's