Infodagen Gratis magazine
Esmée Au Pair in Engeland 07 november 2017

Esmée is inmiddels al drie maanden Au Pair in Engeland. Naast dat ze super hard werkt in haar gastgezin, geniet ze ook zeker volop van haar vrije tijd. Ze vertelt maar al te graag over wat ze meemaakt en met wie. Time flies when you’re having fun!

Lazy Sunday en een week vol tennis!

Mijn zondag was een zondag zoals een echte luie zondag eigenlijk hoort. Arthur had een kinderfeestje. Heerlijk luieren samen met Jack en een film kijken tijdens het oppassen dus. Het is niet altijd lastig met die druktemakers, vaak zijn ze ook echt schatjes! Niet zelf koken hoort ook bij die echte luie zondag dus samen met Tanja heerlijk gaan uit eten. Waar het restaurant heel toevallig ook weer vol zat met groepen au pairs. Het lijkt wel of ze overal zijn! Tijd voor een nieuwe schoolweek voor de jongens.  

Voor mij was het meer een week vol tennis. Daar hebben Tanja en ik ook weer nieuwe contacten gevonden om misschien te gaan trainen of wedstrijden te spelen dus wie weet binnenkort. Mijn hostdad was deze week veel weg voor zijn werk dus de meeste avonden was ik samen met mijn hostmom Kate. Verder na de Engelse lessen natuurlijk koffie drinken, kletsen en dan is het alweer weekend na een drukke week. Op zaterdag ben ik met Belén en Florine, 2 meiden van mijn Engels klasje, naar een groot winkelcentrum gegaan. De bedoeling was lunchen en naar de bioscoop. Eenmaal aan het lunchen hadden we de tijd niet in de gaten en de film al gemist... Geeft niets, we gaan wel naar een andere... Dus vrolijk verder lunchen en voor we het wisten was de volgende film ook al begonnen. Het werd dus shoppen. Niet heel gek in een groot winkelcentrum. Daarna ging ik met Belén mee naar haar huis, want ze moest die avond oppassen. De kinderen ken ik een beetje, dus dat was een gezellig avondje en toen ze op bed lagen was het tijd voor pizza, film en popcorn.

Oktoberfest en een kleine ongeluksdag

Zondag was het Oktoberfest!!! Eerst hebben we ongeveer een uur in Hamleys rondgelopen. Uh oeps.. ja dat is een speelgoedwinkel, maar wel héél groot. We gingen naar het Oktoberfest met weer vooral Spanjaarden, maar Tanja (ze komt uit Oostenrijk) en ik kenden dus wel wat Duitse liedjes. Gelukkig was het niet alleen maar Duits... toen Macarena kwam was het wel even een groot feestje op onze tafel met al de Spanjaarden. Na een heel erg geslaagde dag was het nog al moeilijk om mijn bed uit komen, maar na een douche was ik weer klaar voor de week. Een stuk rustiger deze week. Donderdag na het oppassen was het wel weer tijd voor The Swan! En vrijdag de 13de was voor de jongens zeker een ongeluksdag. Eerst belde school dat Jack een ongeluk had gehad met zijn oog. Uiteindelijk hoefde hij toch niet opgehaald te worden, want hij wilde zelf graag blijven. Even later belde school weer en nu had Arthur een ongeluk gehad met zijn oog. ''Uhm, zeker weten dat het Arthur is en niet Jack?'' En ja allebei ''gewond'' Ohoh. Kate kwam uit haar werk om Arthur op te halen en naar de dokter te gaan. Ik heb Jack opgehaald. Deze dag was de school Halloween cupcakes aan het verkopen, dat maakte de pijn alweer wat minder en eenmaal thuis aten we Fish and Chips dus ze waren al snel weer blij.

Een rustig weekend met nieuwe vrienden

Nu had ik een wat rustiger weekend eerst heb ik weer getennist en daarna naar een stadje, Marlow, 10 minuutjes hier vandaan gegaan. Ik was weer met de Spaanse au pairs, het wordt denk ik tijd om naast mijn Engels bij te leren ook maar Spaans bij te gaan leren. Het was echt heerlijk weer voor deze tijd in oktober dus we hebben gepicknickt in het park. Een hond die langs kwam vond mijn broodje ook wel lekker dus mijn halve broodje was helaas weg. Verder was het wel heerlijk en hebben we nog wat rondgelopen. 's Avonds ben ik nog samen met Belén wat gaan drinken en op zondag heb ik eerst boodschappen gedaan, want ik ging namelijk roti maken!!! Van 14.00 tot 21.00 heb ik in de keuken gestaan. 

Ik dacht namelijk dat  het wel een leuk idee was om de rotiplaten ook zelf te maken, maar wat een werk is dat! Op maandag hebben we het gegeten en gelukkig vonden Paul en Kate het lekker! De jongens hebben we het maar niet laten proeven... 1 hapje pittig eten dan staat hun mond al in brand, net mijn eigen broertje en zusje. Verder heb ik op maandag nog getennist ondanks dat ik 1,5 uur geslapen had en ik dus dood moe was. Later op de avond wel vroeg naar bed gegaan met hoofdpijn en de volgende dag wakker geworden met hele erge migraine. Kate zei dus dat ze het wel overnam en de kinderen naar school zou brengen en op zou halen. Woensdag was het ook nog niet over, maar die dag had Kate gelukkig vrij dus kon zij ook voor de jongens zorgen. En donderdag was het dan vakantie!!! Alleen ik voelde me nog steeds niet beter, dus Kate vond het beter om mij nog een dagje te laten rusten zodat ik fit zou zijn voor vrijdag en de volgende week vakantie. Gelukkig heeft dat rusten goed geholpen en was ik op vrijdag weer helemaal klaar voor de jongens!

Bericht van het thuisfront

Van mijn beste vriendinnetje heb ik een PaulArthurKateJackEsmee gekregen met chocoladeletters, pepernoten en paprikachips! Dus vrijdagochtend kon ik met wat leuks beneden komen voor de jongens. We zijn naar de bioscoop gegaan en hebben de rest van de dag vooral veel spelletjes gedaan en het eind van de middag ging Jack naar zijn beste vriend om te spelen. Het weekend had ik bedacht om rustig aan te doen, maar dat was dus nog al saai. Alhoewel ik nu wel tijd had om mijn fotoboek en blog bij te werken. Op zaterdagavond heb ik op de jongens gepast en verder lekker gerelaxt. 

Vakantie van de jongens

Maandag ging Jack naar de scouting dus ik had alleen Arthur voor de dag. We hebben een wandeling gedaan met Oscar in het bos, bladeren verzameld en een prachtige collage ervan gemaakt. Dinsdag gingen de jongens allebei naar een club, dus ik hoefde alleen maar te koken en ze naar bed te brengen.

Woensdag was ik weer de hele dag met de jongens samen. We hebben eerst Halloween cupcakes gemaakt en een film gekeken. In de middag zijn we naar Cliveden, de hele grote speelplaats, gegaan. Daar hebben we mee gedaan aan een Halloween speurtocht. Als laatst hebben we nog een ijsje gegeten, zelfs eind oktober was het nog heerlijk weer (oké, alleen deze dag was een uitzondering... de rest is nogal regenachtig), en natuurlijk in de grote speeltuin gespeeld. Thuis avond gegeten en het laatste stukje van de film gekeken en Kate heeft ze naar bed gebracht. Donderdag had Jack weer scouting en Arthur ging naar een club dus ik had weer een dagje voor mezelf. En daar was dan de laatste dag voor mij en de jongens van de vakantie. Jack heeft weer een super dag gehad op de club dat hij zelfs te moe was op zijn Fish and chips te eten toen hij thuis kwam. Ik ben met Arthur samen naar de bioscoop gegaan en verder hebben we gespeeld. Arthur heeft de grootste fantasie ooit dus we spelen nogal vaak zelfverzonnen spellen. Dit keer was het... Spiderseek i.p.v. Hide and Seek... ik was dus een grote spin.

Weekendje Brighton

Na de drukke week was het dus tijd voor een heel leuk weekend voor mij! Samen met een grote groep andere au pairs zijn we een weekendje naar Brighton gegaan. We hebben The Seven Sisters bezocht dat is een plaats dichtbij Brighton met hele mooie kliffen. Die waren echt prachtig! Verder hebben we langs het strand gelopen en de kleurrijke schuurtjes. En na een gezellig weekend en ook vermoeiend na een drukke week vroeg naar bed gegaan en uitgeslapen, want op maandag heeft Kate de jongens naar school gebracht. Dus ik hoefde pas in de middag weer met de jongens te zijn.


Dinsdag was het dan ein-de-lijk tijd voor halloween. Wat nogal een groot ding is hier in Engeland. Overal waar je heen gaat is de hele maand al versiering. Arthur is helemaal van de kaart , omdat hij voor het eerst naar school moet tijdens halloween. 's Avonds langs de deuren voor trick or treat???!! Maar de jongens vonden het geweldig!

Drie maanden zijn al voorbij gevlogen. Natuurlijk mis ik mijn zusje wel heel erg, die mij helpt als ik geen wifi heb om toch het laatste stukje van mijn blog te schrijven en te uploaden. (Het allerleukste zusje heeft dit slot natuurlijk ook geschreven...) Ik hoop dat jullie het nog steeds leuk vinden om af en toe van mij te horen. Dit was het in ieder geval voor deze maand, maar eind november komt er weer een nieuwe blog. Tot dan!

Esmee vertelt over haar ervaringen als au pair in Engeland. Lijkt het jou ook leuk om au pair te worden in het buitenland?

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's