Infodagen Gratis magazine
Renée Au Pair Amerika 16 mei 2019

Renée is afgelopen jaar in september begonnen aan haar Au Pair avontuur in Amerika! Ze vertelt nu alles over de voorbereidingen, het leven in New York, de tripjes die ze gemaakt heeft, maar helaas ook over haar rematch.

De voorbereidingen en het afscheid

Sinds begin september woon ik dus in Amerika. Hier gingen wel de nodige voorbereidingen aan vooraf. Eind april heb ik besloten om met de organisatie Travel Active een jaar naar Amerika te gaan om te gaan werken als au pair. Er kwam heel wat papierwerk en geregel bij kijken (medische verklaring, referenties, aanmaken van een persoonlijk portfolio, visum, verzekering, een interview, workshop, etc.) Na een tijdje matchen met verschillende gezinnen, kwam ik in contact met een gezin in Scarsdale, in de staat New York. Op dinsdag 4 september was het dan zover! De dag waar ik naar uitkeek, maar waar ik vanwege het afscheid nemen ook wel tegenop zag. Toch wel heel gek toen ik daar in m’n eentje bij de gate zat te wachten, om voor een heel jaar weg te gaan. Maar de gedachte dat ik aan het einde van de dag in New York zou zijn, was toch wel heel gaaf!

New York oriëntatie

Dinsdag t/m vrijdag stond in het teken van de oriëntatie. Verschillende au pairs zouden op dinsdag aankomen in New York en samen met hen zou ik mijn oriëntatie hebben. We waren met een groep van ongeveer 22. We overnachtten in een heel mooi hotel in hartje Manhattan, op ongeveer 10 minuten van Times Square!

Op woensdag kregen we heel veel informatie over Amerika in het algemeen, we leerden hoe we moeten reanimeren, maar ook hoe we eerste hulp moeten verlenen. Mede door de jetlag waren deze dagen vrij vermoeiend, met name de EHBO-les. Iedereen was blij toen deze dag erop zat. In de avonden hadden we vrije tijd, maar vanwege het drukke programma overdag en omdat het in ons hoofd al zes uur later was, was iedereen ontzettend moe in de avond. Ik wist natuurlijk ook dat ik nog een heel jaar de tijd heb om naar New York te gaan, dus tijd genoeg!

Rematch

Mijn eerste maanden woonde ik in Scarsdale in de staat New York. Daar zorgde ik voor drie kinderen van 5, 7 en 11. Lekker afwisselend dus! Mijn verantwoordelijkheden waren ervoor zorgen dat de kinderen klaar waren voor school en ik liep met ze naar school toe. Na school was ik druk met alle naschoolse activiteiten die de kinderen hadden, want daar hebben de kinderen hier in Amerika het vaak enorm druk mee! Helaas was de periode in dit gezin niet helemaal wat ik er van tevoren van verwacht had. Daarom is uiteindelijk na ongeveer 4,5 maand besloten dat ik in rematch zou gaan en op zoek zou gaan naar een ander gezin. Na één dag hoorde ik gelukkig al van een hele fijne familie in Ridgewood, New Jersey. Na een skypegesprek en een bezoekje aan de familie (het voordeel van een gezin zoeken als je al in het land bent!) hebben we besloten te matchen. Ik zorg hier voor twee hele lieve kindjes van 3 en 6. Ik zit hier in het nieuwe gezin een stuk beter op mijn plek en heb het nu enorm naar mijn zin!

Weekenden in New York

Zowel in mijn eerste gezin als in mijn huidige gezin woon ik dicht bij New York City. Hoe vaak ik er ook kom, het blijft een geweldige stad! Elke keer als ik in New York ben besef ik me weer hoe gaaf het is dat ik gewoon ‘een dagje naar New York’ kan. Dat blijft toch wel een beetje een onwerkelijk gevoel! Ik spreek vaak met vriendinnen af in de stad en heb inmiddels de meeste bekende dingen gezien, zoals Central Park, het Empire State Building, het 9/11-memorial, 5th Avenue, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Tripjes

In de weekenden en vrije dagen die ik hier heb, heb ik al wat leuke tripjes kunne maken! Ik heb een vriendin van mijn oriëntatie al een aantal keer opgezocht in Washington D.C., ik ben met vijf andere Nederlandse meiden naar Philadelphia geweest, ik ben een paar dagen in Montréal in Canada geweest en ben een weekendje naar Universal Studios in Orlando geweest. Maar omdat Amerika zó groot is, heb ik nog steeds een hele boel plekken op mijn lijstje staan waar ik nog graag naartoe zou willen!

Tot snel!

Renée geniet van haar tijd als au pair in Amerika. Ze ontdekt het land en ze gaat op stap met haar nieuwe au pair vrienden. Wil jij zelf aan de slag als au pair in Amerika? Of misschien als au pair in een ander land?

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's