Infodagen Gratis magazine
Samantha Au Pair in Engeland 01 januari 2014

Samantha was Au Pair in Engeland, hieronder lees je meer over haar ervaring.

Waarom heb jij gekozen voor Au Pair Engeland?

Ik droomde altijd al van een buitenland avontuur. Het Au Pair programma sloot daar perfect op aan. Ik wilde heel graag naar een Engels sprekend land en het voordeel van Engeland is dat het aan de overkant van het water ligt. Zwemmend kun je er zelfs nog komen!  Engeland is heel rijk aan mooie natuur en cultuur en er is heel veel te zien en te beleven. Dat was ook een reden om voor Engeland te kiezen.

Voelde jij je thuis bij je Engelse gastgezin?

Ik voelde me heel erg thuis bij mijn gastgezin. Ik zat alleen niet in een Engels gastgezin, maar een gastgezin waarbij de moeder uit Amerika komt en de vader uit Argentinië. Ze zijn voor werk naar Engeland verhuist en ik vond het een geweldige ervaring om in een gezin geplaatst te worden met verschillende culturen. We hebben samen de Engelse cultuur mogen ontdekken. Wat een ervaring! Nog steeds heb ik veel contact met mijn gezin. Ze zijn inmiddels terug naar de USA verhuist en ik heb ze daar zelfs opgezocht. Ook ben ik peettante geworden van één van de jongens en is de moeder een geweldige vriendin. Zo voel je je wel thuis, toch?

Hoe zag een standaard dag als Au Pair eruit?

Ik had het geluk om voor 3 geweldige jongens van 1,3 en 4 te zorgen. Een leeftijd waarbij ze van alles uitproberen, ontdekken en heel erg aanhankelijk zijn. Ik was de grote zus die 3 lieve, mooie en fantastische broertjes had! De oudste 2 bracht/haalde ik naar/van school en met de jongste speelde ik heel de dag. Ik speelde in het park, bij een childrencentre, het zwembad, etc. Ik maakte lunch, deed ze in bad, las verhalen voor, knutselde met ze en was heel gelukkig! Ook had ik mijn eigen leven daar helemaal opgebouwd. Ik ging naar de sportschool, zong in een koor, ging shoppen, ging stappen en had de tijd van mijn leven. Ik werd helemaal opgenomen in het gezin en voelde me echt heel erg thuis. Eastleigh was mijn thuis.

Wat is het grootste verschil tussen Engeland en Nederland?

Heel veel dingen zijn wel te vergelijken met Nederland. Ik was blij verrast met het enthousiasme waarmee de Engelse mij hebben verwelkomd. Typische Engelse dingen zijn ook echt zo. Engels ontbijt, waar de lokale bevolking om 8 uur 's morgens van zit te genieten(met een potje bier!). De meeste Nederlanders krijgen dat echt niet weg 's morgens vroeg. Het links rijden is wel even wennen. Rechts kijken, links kijken en weer rechts kijken is echt nodig.

Wat heb je geleerd van jouw Au Pair jaar?

Ik ben heel zelfstandig geworden, bewuster gaan genieten van het leven en kies nu voor dingen die ik echt wil! Ik ben toerisme gaan studeren, omdat mijn voorliefde voor reizen en het buitenland door mijn Au pair avontuur zijn geprikkeld!

Wat zou je als tip mee willen geven aan andere (toekomstige) Au Pairs die nog twijfelen?

Durf te doen en ga ervoor. Je beleeft een avontuur, leert nieuwe mensen kennen en leert heel veel. Dat wil je toch niet missen!?

Groetjes, Samantha

Deel deze pagina