Infodagen Gratis magazine
Tessa Au Pair in Engeland 09 maart 2018

Tessa gaat het avontuur aan om een half jaar aan de slag te gaan als Au Pair in Engeland! In haar eerste blog schrijft ze over haar ervaringen in haar eerste week als au pair!

About me!

Ik ben Tessa en ik ben 20 jaar. Sinds 26 februari ben ik au pair voor een half jaar bij een superleuk gezin in Chalfont St Peter (in Buckinghamshire, Engeland). Omdat beide ouders dokters zijn, ben ik vooral ’s morgens en na school nodig en eens in de 7 weken ook een weekend. Ik zorg voor 2 jongens: J. is 9 en M. is 11.

Mijn gastgezin is echt heel aardig, ze voelen ondertussen al als familie. Mijn hostdad is deze 2 weken nog even thuis om mij in te werken, en mijn hostmum en ik doen meestal 's avonds na het avondeten een kopje thee als ze uit haar werk terug is. Met M. speel ik een iPad spelletje (Clash of Clans, is hij gek op) en met J. gaan we samen aan de Lego of spelen we Monopoly. 

Ik hou zelf een eigen blog bij om vrienden en familie op de hoogte te houden van mijn avonturen, en omdat ik het zelf heel gaaf vond voor mijn vertrek om blogs te lezen. Dat maakt de voorpret net iets groter, toch? Daarbij, als ik straks weer saai in de schoolbanken zit in september, kan ik mooi mijn blogjes weer teruglezen. Travel Active heeft mij benaderd of ik een blog wil schrijven, dus bij deze. In deze eerste blogpost vertel ik over mijn eerste week hier, en de verschillen die ik tot nu toe heb gemerkt.

Tessa-als-au-pair-in-Engeland

Mijn eerste week

Mijn eerste week hier was nogal anders. De oude nanny vertrok namelijk de 26e ’s morgens en ik kwam ’s avonds aan. Het hele gezin stond dus een beetje op de kop. Omdat J. mij een deel van Thor Ragnarok had verklapt toen hij de film keek, hebben we die film vrijdag met z’n allen gekeken. Op dinsdag begon het te sneeuwen, en het stopte eigenlijk niet echt meer. Mijn hostkids hadden donderdag en vrijdag dan ook sneeuwvrij. Echt, er lag misschien 8 centimeter sneeuw, dan heb je het wel gehad. De kids waren wel heel erg happy, het was alleen jammer dat de sneeuw heel poederig was want ze hadden al grootse plannen om een iglo en forten te bouwen. We hebben dus ook een groot deel van de week binnen gezeten met nerf wapens (daar zouden ze hier aandelen in kunnen hebben, ze hebben echt enorm veel) omdat het hele land helemaal gek werd maar daarover later meer. Zondag heeft mijn hostvader mij en de kids meegenomen naar High Wycombe (dat spreek je dus uit als Wiccom), een behoorlijk grote shopping mall. Als je ooit in Engeland bent: Poundland is fan-tas-tisch.

Ook heb ik M. pesten geleerd want ze hadden toevallig een pakje kaarten op tafel liggen, en als een echte pro heeft hij me in 1,5 uur tijd zo’n 3 of 4 keer ingemaakt. Ik ben trots op hem haha.

Er zijn hier in de buurt 2 grote au pair Whatsapp groepen. Op dinsdag is er quiz night in de pub hier, dus we gaan even bekijken hoe dat er nou aan toe gaat. Want ja, als je in Engeland bent, moet je toch ook ooit eens een Pub van binnen hebben gezien, toch? Van de week ga ik ook London onveilig maken met een Nederlandse au pair hier uit de buurt, en ik heb ook al een aantal koffie meet-ups staan met een paar au pairs, die ik heb leren kennen via de app Au Pair UK.

Tessa-als-au-pair-in-Engeland

Verschillen tussen Engeland en Nederland

Omdat ik vlakbij London woon, zijn er waarschijnlijk verschillen tussen hier en het noorden en het zuiden.

Het eten

Omdat mijn gastgezin Chinees is, eten we veel Chinees eten maar ook behoorlijk wat Engels eten. Zo heb ik deze week voor het eerst Shepherds’ Pie en een traditioneel English Roast dinner gehad. Shepherds’ Pie is van origine een ‘restjes’ recept, dus er zaten veel groentes in, maar het is wel erg lekker. English Roast Dinner is een traditioneel Engels recept, bestaande uit kip en aardappeltjes uit de oven, gekookte wortels en Yorkshire puddings met gravy. Dat zijn kleine deegkommetjes, gemaakt van pancake deeg maar op een hele hete oven gebakken zodat het deeg door de hitte omhoogkomt. Gravy is een soort jus.

Als toetje eten ze hier ook Trifle, een soort puddingachtig iets met jam, custard en slagroom, zeker het proberen waard! Custard, een soort vla,  eten ze ook over een warme blueberry crumble. Een rare combo als toetje, maar het was best lekker

Tessa-als-au-pair-in-Engeland

Het verkeer

Ja, de Engelsen rijden aan de linker kant van de weg, dus de fietsen doen dat ook. Logisch. Ze hebben hier dus alleen geen fietspaden. Auto’s nemen ook nauwelijks een bocht om fietsers heen, dus het is hier heel normaal om met helm op te fietsen.

Ook hoor je in dit stukje van het land veel vliegverkeer. Ik vroeg had het er dus met mijn hostmum over dat ik veel helikopters zag maar het is dus zo dat, omdat de mensen hier zo stinkend rijk zijn, ze ‘gewoon’ een helikopter gebruiken in plaats van de auto. Er is dus letterlijk ‘traffic in the sky’, ofwel file in het luchtruim. Dat is nog wel even iets waar ik van bij moet komen haha. Het is hier ook heel normaal om Ashton Martins, BMW’s, Range Rovers, Porsches en Ferrari’s te zien. De kinderen van rijke ouders hebben dus dat soort merken en scheuren daar in rond.

Een tip voor toekomstige reizigers zonder auto in de buurt van London: de app Citymapper is echt super handig!

Tessa-als-au-pair-in-Engeland

Het weer

Nou ja, de sneeuw zijn Nederlanders wel gewend. Ze zijn er hier dus totaal niet op voorbereid. Het hele land lag letterlijk in ‘shut down’ de afgelopen paar dagen. Ze strooien hier ook alleen maar zout op de hoofdwegen en in de kleinere straatjes. Het gebied is hier dan ook nog eens heuvelachtig (heaven knows dat mijn beenspieren enorm getraind worden als ik weer het dorpje in ga, haha). De scholen hadden ‘snow days’, de supermarkten werden letterlijk leeggekocht en vliegtuigen werden vertraagd of gecanceld. De kinderen hebben hier geen ski-jassen of iets dergelijks en ze hebben dunne stoffen handschoenen in plaats van dikke wanten. Die had ik gelukkig wel meegenomen, dus ik kon wel een aantal sneeuwballen voor ze maken, waar ik prompt mee ben bekogeld. Ze dragen regenlaarzen in de sneeuw, die heten hier overigens Wellington Boots of ‘wellies’, en na zo’n 15/20 minuten wordt gezegd dat de kids naar binnen moeten komen want anders krijgen ze ‘frost bite’.

Zo, dat was de blog wel weer denk ik. Ik heb nog geen idee waar ik mijn volgende blogs over zal gaan schrijven, dus dat is voor ons allemaal nog wel een verassing. 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en tot de volgende keer!

Groetjes Tessa

Wil jij ook een avontuur als Tessa? Bekijk dan de mogelijkheden voor Au Pair in Engeland of voor Au Pair in het buitenland. Vraag ook de Au Pair Brochure aan en check de Au Pair infodagen!

 

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's