Carola Au Pair in Chili 16 mei 2017

Van Spaans lessen en avonden met de locals tot de vrije ochtenden om zelf in te plannen met andere au pairs, Carola neemt jou mee hoe het leven van een au pair in Chili er uit ziet!

Hoe ziet het leven van een au pair in Chili er uit?

Als au pair in Chili werk je ongeveer 25 uur per week. Dit verschilt natuurlijk per gezin, maar ik ken ondertussen heel veel au pairs en zij werken allemaal rond de 25 uur. De ochtenden zijn eigenlijk altijd vrij. Sommige au pairs brengen in de ochtend hun host kids naar school en zijn daarna gewoon vrij. Als het vakantie is of als er iets speciaals is, dan kan het zijn dat je wel de hele dag werkt. Maar dat zijn uitzonderingen. Ook hoeft je als au pair in Chili geen huishoudelijke taken te doen, elk huis heeft hier een schoonmaakster. Dus ben je in de ochtend vrij en kun je je eigen ding doen.

blog-zo-ziet-het-leven-van-een-au-pair-in-chili-er-uit

Zo ziet mijn dag er uit in Chili

In de middag werk je. Je haalt je kind(eren) op van school of van het kinderdagverblijf, speelt met ze, gaat met ze naar sporten, of doet leuke dingen. En in de avond ben je ook vaak gewoon vrij. Er zijn au pairs waar van de host parents tot laat werken waardoor ze pas later in de avond vrij zijn, maar ik ben al klaar rond een uur of 19.00. In de avond kan ik ook gewoon doen wat ik wil. Ik blijf vaak gewoon thuis en eet ik gezellig met mijn host parents, maar soms ga ik uit eten of ergens wat drinken. En omdat je in de ochtend vrij bent maakt het ook niet uit hoe laat je weer thuis bent. Omdat ik zo veel vrij heb, volg ik 2 keer in de week Spaanse les, spreek ik af met andere au pairs of ik blijf lekker thuis.

blog-zo-ziet-het-leven-van-een-au-pair-in-chili-er-uit

In goed overleg oppassen in de avonden

Tijdens weekenden zijn de meeste au pairs ook vrij. Zelf ben ik het hele weekend vrij. In sommige gezinnen werken au pairs 1 dag in het weekend. Dit komt niet heel vaak voor, maar het zou kunnen. Ook moet je wel is in de avond oppassen, iets wat heel vaak voor komt. Ikzelf pas ook wel eens op in de avond. Maar dit gaat altijd in goed overleg. Als het iets spontaans is, dan vragen mijn host parents eerst of ik zelf al iets gepland heb. Als ik wel al wat, heb dan laten ze mij ook gaan. En als ze het al eerder van tevoren weten, dan vragen ze het al eerder.

blog-zo-ziet-het-leven-van-een-au-pair-in-chili-er-uit

Het verschil tussen een au pair en nana’s

Als au pair in Chili kom je eigenlijk altijd in een internationaal gezin. Chileense gezinnen nemen namelijk geen au pair. Geen één au pair zit in een Chileens gezin, vaak zit je bij mensen die vanuit het buitenland naar Chili zijn gekomen vanwege werk. Hier in Chili heb je nana’s. Dit zijn vrouwen die voor een Chileense gezin werken, zij maken schoon en zorgen voor de kinderen. Zij wonen ook bij de gezinnen in huis. De internationale gezinnen willen graag een au pair vanuit het buitenland. En dit vooral vanwege de taal. Zij willen dat hun kind Engels, Frans, Duits leert. Ikzelf praat Engels met mijn host kind. Mijn host parents hebben ook voor een au pair gekozen vanwege de taal.

blog-zo-ziet-het-leven-van-een-au-pair-in-chili-er-uit

Je kunt je niet vervelen in een grote stad als Santiago

Omdat je als au pair in Chili heel veel vrije tijd hebt, kan je genoeg dingen doen. Zo valt er altijd veel te beleven in een grote stad als Santiago. De Chileense partnerorganisatie van Travel Active organiseert ook elke maand een aantal activiteiten die je kunt doen. Hiervan krijg je elke maand een lijst opgestuurd. Je kan je dan inschrijven als je iets ziet wat je graag wilt doen. Ook krijg je van de organisatie een lijst met alle au pairs in Santiago, zodat je elkaar kan contacten en kan afspreken. Omdat er natuurlijk veel te doen is, vervelen we ons nooit. Zo ga ik in de weekenden vaak de stad in!

blog-zo-ziet-het-leven-van-een-au-pair-in-chili-er-uit

Spaans leren door met de locals te praten

Elke dinsdag wordt er in een bar een avond voor Chileense en buitenlandse mensen georganiseerd. Dit is voor de Chileense mensen die Engels willen leren, en voor de buitenlandse mensen die Spaans willen leren. Eerst spreek je 20 minuten alleen maar in het Engels. Daarna spreek je 20 minuten alleen maar in het Spaans. Je wordt ook steeds van tafel gewisseld dus dat is heel leuk om verschillende mensen te leren kennen. En goed voor je Spaans! Ook is het leuk om af en toe een weekendje weg te gaan. De vliegtickets binnen Chili zijn heel erg goedkoop en er rijden ook overal bussen naar toe. Dit is erg leuk om te doen, en zo zie je veel van het land!

blog-zo-ziet-het-leven-van-een-au-pair-in-chili-er-uit

Ga jij net als Carola de uitdaging aan als au pair in het buitenland?!

Gerelateerde programma's