Infodagen Gratis magazine
Anne Boerderijwerk Australië 08 mei 2018

 Anne heeft de eerste maanden van haar reis in Australië boerderijwerk gedaan en daar met paarden gewerkt. Nu is ze begonnen met een roadtrip door Australië! Een echt Work & Travel avontuur dus. Hoe gaaf!

foto-annes-roadtrip-door-australie-is-begonnen

De laatste weken in Picton

Terwijl ik met mijn Coffee to go achterin de campervan geniet van het mooie uitzicht, bedacht ik me dat ik misschien weer eens wat met jullie moest delen. De laatste paar weken in Picton zijn voorbij gevlogen. Uiteindelijk heb ik toch iedere dag genoten en geld mogen verdienen met mijn hobby. In het laatste weekend zijn we naar de Sea Cliff Bridge geweest. Een mooie plek met wederom prachtig uitzicht. De volgende dag zijn we uitgenodigd voor Jade’s verjaardag.  Jade werkt als au pair, en heeft echt een geweldig gast gezin. Dacht ik dus dat we in Nederland groots uitpakken met verjaardagen en partijen, nou wij zijn er niks bij. Een hoop drank, gezelligheid, en vooral ontzettend veel eten. De Australische mentaliteit is fantastisch. Zonder dat ik ook maar iemand ooit eerder gezien had, had ik het gevoel dat ik er meteen bij hoorde.

blog-annes-roadtrip-door-australie-is-begonnen

Hitting the road!

Vervolgens was het inpakken en wegwezen. Na mijn backpack weer 1.372.781 in en uit gepakt te hebben zijn we klaar voor de reis. Zaterdagochtend reizen we naar Sydney om de camper op te halen. Na wat administratie en uitleg hitten we the road. (Zoals papa dat zegt) Eerste stop; Blue mountains. Een adembenemend stuk natuur in NSW. De wind was echt extreem. Stel je voor dat je op een smal bruggetje loopt. Als je naar beneden kijkt zie je alleen maar bomen en jungle maar dan 100 meter verder. En dan komt de wind even langs razen.. Rrrrrrr

Door de wind was het onmogelijk om daar te overnachten. Dus reden we nog een stukje door en eindigen we onze dag op een gratis kampeergelegenheid midden in het bos.

blog-annes-roadtrip-door-australie-is-begonnen

Kampvuur, wijn en een heerlijke omgeving!

De tweede dag staan we vroeg op om weer op pad te gaan. Eerst bezoeken we een oud aboriginal dorpje. Daarna rijden we door naar Glen Davis midden in “worlds widest canyon” en Stone Ladies National parc. Dit is precies hoe je verwacht dat Australië er uit ziet, fantastisch, en absoluut in the outback. Dit was een dag met veel rijden, maar we hebben dan ook een heel stuk natuur gezien.

Voor 9$ per persoon vinden we een prachtige plek om te overnachten. Ik heb geen idee hoe de Sackville Ski Gardens er in het hoogseizoen uitziet, maar wij hadden een plek achterin aan de rivier, met helemaal niks om ons heen. De man regelt hout voor een kampvuur, en leent ons zijn zaklamp. En daar zaten we dan in Australië, rond het kampvuur, met een wijntje, en een prachtige omgeving.

Het was zelfs nog beter toen we wakker werden en het gordijn opende. Deze man was super aardig, en was dus wel bereid om eerder te openen zodat we even koffie konden drinken. Daarbij geeft hij ook nog wat tips om onze reis te vervolgen en hoeven we niet te betalen voor de koffie om geld te sparen. Wat een topgozer!

blog-annes-roadtrip-door-australie-is-begonnen

Wijnproeverij

En toen was het alweer de derde dag. Tijd voor de Hunter Valleys vandaag! Hartstikke leuk die natuur hier, allemaal hartstikke mooi, maar dit is een beroemd wijnbouwgebied. Dus uiteraard zijn we op bezoek gegaan bij een van de wijngaarden. Bij de Margan Family doen we een wijnproeverij. Vervolgens rijden we door naar Port Stephens en komen we er achter dat de plek waar we wilde overnachten niet meer bestaat. Er was niks anders in de buurt, dus we hadden geen andere keus dan illegaal te parkeren..  Alweer een mooie plek naast de haven, en gelukkig is het allemaal goed gegaan.

blog-annes-roadtrip-door-australie-is-begonnen

Kust

Momenteel zijn we dus weer aan de kust beland. Vandaag een aantal mooie stranden gezien, en vanavond kamperen we luxe met toiletten en douches in Port Macquarie. De roadtrip gaat nu vooral door langs de kust, en we hopen een paar dagen op de zelfde plek te kunnen blijven. Ik ben erg nieuwsgierig en enthousiast voor de rest van de reis! Ik drink hier nog even Margharita op de vakantie!

blog-annes-roadtrip-door-australie-is-begonnen

Lijkt het jou leuk om Boerderijwerk te doen in Australië?
Of bekijk je liever een van de andere Work & Travel programma's?
Vraag ook ons Work & Travel magazine aan en bekijk onze gratis Infodagen!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's