Infodagen Gratis magazine
Travel Active 28 januari 2019

Je hebt eindelijk de knoop doorgehakt: je gaat voor een half jaar naar het buitenland! Als je voor zo'n lange tijd naar het buitenland vertrekt, dan vergt dit natuurlijk enige voorbereiding. Hieronder vind je een aantal belangrijke zaken die je niet mag vergeten.

Het kiezen van de backpack

Wie op wereldreis gaat, heeft zeker een goede backpack nodig. Vaak gebruik je deze backpack voor meerdere reizen. Je kunt dit dus zien als een lange termijn investering. Koop daarom een exemplaar van goede kwaliteit. Koop de backpack bij voorkeur gewoon in een winkel, zodat je hem goed kunt passen. Houd er rekening mee dat het gewicht van de backpack niet meer dan 20 tot 25% van jouw eigen lichaamsgewicht mag zijn. Meer kun je waarschijnlijk niet gemakkelijk tillen. Een goede backpack vind je al vanaf € 50,-.

Vaccinaties

Als je voor een half jaar naar het buitenland gaat, dan is het raadzaam om 3 tot 6 maanden voor vertrek met de vaccinaties te beginnen. Zo is je lichaam zo goed mogelijk beschermd. Zoek van tevoren ook goed uit of je aanvullend verzekerd bent. Dan kun je de kosten declareren bij jouw zorgverzekering. Op de website van GGD kun je uitzoeken welke vaccinaties je nodig hebt.

Reisverzekering en zorgverzekering

Als je korter dan 8 maanden op reis gaat zonder daarbij te werken dan blijf je gewoon ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). Jouw Nederlandse zorgverzekering blijft dan ook gewoon geldig. Waar je wel zorg voor moet dragen, is een goede reisverzekering. Het liefst met de dekking geneeskundige kosten, een annuleringsverzekering en werelddekking. Een zorgverzekering vergoedt namelijk alleen de medisch noodzakelijke kosten, terwijl een reisverzekering ook alle andere kosten dekt. Kijk ook voor meer informatie naar ons Travel Active Tasman Verzekeringspakket.

Overige abonnementen en verzekeringen

Heb je een auto? Dan is het zonde om voor de autoverzekering te betalen als je er helemaal geen gebruik van maakt. Gelukkig bestaat de mogelijkheid om je kenteken tijdelijk te schorsen. Je kunt dit eenvoudig regelen via de website van RDW. Je kunt dan je autoverzekering tijdelijk laten opschorten, zodat je tijdelijk geen premie meer betaalt. Vergeet ook niet om je abonnementen stop te zetten of te pauzeren. Denk hierbij aan een abonnement op een tijdschrift, Netflix of de sportschool.

Vaste lasten zo laag mogelijk houden

Als je jouw woning aanhoudt, dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat de vaste lasten zo laag mogelijk zijn. Je geeft jouw geld natuurlijk liever uit aan je mooie reis! Allereerst kun je er voor kiezen om jouw woning onder te verhuren. De hypotheek of huur is immers vaak de hoogste kostenpost die je thuis hebt. Overigens moet je hier altijd toestemming voor vragen bij de hypotheekverstrekker of je verhuurder. Je kunt met de huurder een vast bedrag afspreken voor gas, water en licht. Door middel van energie vergelijken zorg je ervoor dat je bij de goedkoopste energieleverancier zit. Op deze manier betaal je alsnog zo min mogelijk voor de gebruikte energie.

 Wil je meer leuke blogs lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Neem ook een kijkje bij de programma's van Travel Active!

Deel deze pagina