Infodagen Gratis magazine
Anouck High School Amerika 15 mei 2018

Anouck twijfelde of High School wel voor haar was weggelegd toen ze de kosten voor de eerste keer zag. Na het bezoeken van een aantal infodagen bleek dit zeker wel het geval te zijn. Ze vertelt vol enthousiasme over zichzelf en hoe het hele aanmeldingsproces voor haar is gelopen. Ze kan bijna niet wachten om te vertrekken. Dat wordt aftellen tot 15 augustus! 

Wie ben ik

Hallo!

Welkom op mijn eerste blog voor Travel Active! In deze blog zal ik over mezelf schrijven en over wat er bij mij is gebeurd vanaf het moment dat ik me heb aangemeld. Ik zal mij even voorstellen ;) Ik ben Anouck en ik ben 17 jaar oud. Ik kom uit de stad IJlst, 1 van de 11 steden van Friesland. Ik zit nu in het laatste jaar van havo en vertrek in Augustus naar de verenigde Staten waar ik 10 maanden lang zal verblijven en naar een high school zal gaan.  

Anouck bereidt zich voor op haar High School avontuur in de USA

Ik ben al sinds kleins af aan nieuwsgierig en geïnteresseerd in andere landen en culturen. Toen ik in de eerste klas zat kwam in een verhaal van een jongen die een jaar in de verenigde staten was geweest tegen , dit leek mij ook wel wat! Na wat googlen kwam ik op Travel Active terecht, het was allemaal geweldig tot dat ik de prijs zag… Laat maar en heb er een tijdje niet meer over nagedacht.

Op avontuur met Travel Active

Tot in de vierde klas, we moesten natuurlijk oriënteren wat we als vervolg studie wilden gaan doen. En toen kwam ik Travel Active weer tegen, na overleg met mijn ouders bleken er toch mogelijkheden hiervoor te zijn. Afgelopen jaar heb ik dus heel wat sites en informatie dagen/avonden bezocht, en in Juni was ik eruit; ik wilde dit heel graag doen en wilde dit avontuur aan gaan met Travel Active. En waarom Travel Active vraag je? Omdat Travel Active gelijk goed voelde, ze zijn persoonlijk en hebben nauw contact met hun studenten.

Anouck bereidt zich voor op haar High School avontuur in de USA

In Juni heb ik me ook meteen aangemeld, een paar weken later kreeg ik het aanmeldingspakket doorgestuurd. Ik had al gehoord dat het aanmeldingspakket vrij dik is, dus was voorbereid op het ergste. Maar het invullen nam vooral veel tijd in door de brief die ik en mijn ouders naar mijn “toekomstige” hostfamilie moesten schrijven, de gezondheidsverklaring die de dokter moest schrijven en de vragenlijsten die mijn leraren moesten invullen.

In september moest ik naar Arnhem om de taaltest af te leggen, de taaltest bestond uit een luistertoets, een leestoets en een interview met een oud-student die ook in de Verenigde staten is geweest. Ondertussen kregen de ouders extra uitleg.

Eind oktober had ik mijn pakket af en doorgestuurd naar TravelActive en begin November stond ik al op de site van Ayusa en toen was het wachten op een gastgezin.

Anouck bereidt zich voor op haar High School avontuur in de USA

USA party

Ondertussen ben ik in december nog naar de USA party geweest van TravelActive, hier kregen we nog een keer voorlichting over het progamma en daarna werden er prijzen verloot! Er werd zelfs een reis naar Hawaii verloot! Helaas heb ik deze niet gewonnen, maar wel een bon voor het hardrockcafé in New York. Wel heb ik hier nieuwe vrienden gemaakt (hallo Mette en Daphne als jullie dit lezen;) ) 
Anouck bereidt zich voor op haar High School avontuur in de USA

Een gastgezin in Amerika!

Ik heb ongeveer 4 maanden op de lijst gestaan, en toen werd ik op 5 maart gebeld door Travel Active! Eerst werd er nog rustig gevraagd hoe het ging op school enzovoort waardoor ik nog zenuwachtiger werd! En toen werd het eindelijk gezegd… “Anouck je gaat naar Yelm in Washington state!” “ Omg super leuk!”(kijkt op kaart waar Washington state eigenlijk ligt).

(hier dus)

Anouck bereidt zich voor op haar High School avontuur in de USA

En daarna werd er nog verteld over mijn gastgezin en mijn school, maar ik was zo enthousiast dat ik de helft maar had verstaan (daarnaast bleef mijn telefoon ook maar piepen omdat hij bijna leeg was, wat dus ook niet heel bevorderlijk was voor het verstaan. Gelukkig werd iets later alles naar mij doorgestuurd zodat ik alles rustig nog eens na kon lezen.

Ik kom wonen bij de familie Hinton, bestaande uit moeder Susan, vader Randy en kinderen Justin, Cody en Kelsey. Nou ja kinderen… Justin is 28 en woont samen met zijn vriendin een uur van zijn ouders af, Cody is 18 en woont bij de universiteit waar hij studeert (ongeveer 6 uren rijden vanaf Yelm) en Kelsey is 16 en woont nog thuis, en ik ga dus met Kelsey naar school! Hoe ga ik naar school? Nee niet met de schoolbus, Kelsey heeft haar rijbewijs dus ik zal komend jaar met haar mee rijden.

Ik ga naar Yelm high school, op deze school zitten ongeveer 1100 leerlingen, dus niet een hele grote maar ook niet een hele kleine school.. precies goed ;)

Anouck bereidt zich voor op haar High School avontuur in de USA

Yelm zelf is een kleine stad en heeft ongeveer 9000 inwoners. Het is een half  uurtje vanaf Olympia (de hoofdstad van Washington state) en een kleine 2 uur vanaf Seattle.

Bijna vertrekken

Het is nu ongeveer 2 maanden geleden dat ik geplaatst ben en ik heb vrij veel mail contact met Susan en met Kelsey praat ik veel via Facebook messenger en snapchat.

Anouck bereidt zich voor op haar High School avontuur in de USA

Op 15 augustus vertrek ik met de vierde groep naar New York, waar ik 4 dagen met een groep Travel Active studenten de stad ga verkennen! Op zaterdag 18 augustus vlieg ik vanaf New York naar Seattle om daar mijn gastgezin voor het eerst in het echt te ontmoeten!

Ik heb hier zo veel zin in!

Anouck bereidt zich voor op haar High School avontuur in de USA

Wil jij net als Anouck High School doen in Amerika of een van de andere bestemmingen? Of wil je weten welke mogelijkheden er voor jou en je ouders zijn om een High School jaar te doen? Kom dan naar een van onze infodagen!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's