5 redenen om gastgezin te worden

voor een buitenlandse student

Travel Active
High School Holland
17 november 2020

 De buitenlandse student komt een periode naar Nederland om hier naar de middelbare school te gaan. Hij zal kennis maken met de Nederlandse cultuur en taal. Als gastgezin biedt u de buitenlandse student een thuis en samen gaan jullie het avontuur aan. Waarom zou u gastgezin worden? 

1. Toerist in eigen land

Krijg een andere kijk op Nederland

Wist u dat een washandje typisch Nederlands is? En heeft u wel eens nagedacht over die verjaardagskalender op het toilet?? Uw student zal u op onze gekke culturele gewoontes wijzen. Hij is tevens benieuwd naar de diverse toeristische plekken in ons land en u kunt dit samen gaan ontdekken.

5 redenen om gastgezin te worden 1

2. Verbreed uw horizon

Maak kennis met nieuwe culturen

Uw High School Holland student komt uit bijvoorbeeld Brazilië, Spanje, België of Italië. Hij brengt zijn eigen cultuur mee naar Nederland en van hem kunt u zijn taal en tradities leren. Ook wil uw student u allerlei lokale gerechten laten proeven!

3. Maak het verschil

Bied een student een veilig thuis

De student is tussen de 14 en 18 jaar oud en komt naar een vreemd land. Hij heeft onderdak nodig en een familie die hem een veilig thuis kan bieden. U biedt de student dit én u gunt hem daarmee de ervaring van zijn leven.

5 redenen om gastgezin te worden 2

4. Nieuwe contacten

Maak een reis naar het land van uw student

Omdat u een buitenlandse student in huis neemt, leren jullie elkaar door en door kennen. De ouders van de student zijn dolblij met uw goede zorgen en u betekent veel voor de student. Reken er maar op dat u in het thuisland met open armen wordt ontvangen en er een levenslange vriendschap aan overhoudt.

5. Een ervaring om nooit te vergeten

Een avontuur voor zowel gastgezin als student

Voor de student is het een hele spannende ervaring waar ze vele jaren later nog over zullen praten. Ook u zult nog vaak terugdenken aan de tijd dat de uitwisselingsstudent deel uitmaakte van uw gezin.

5 redenen om gastgezin te worden 3

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.