Een uitwisselingsstudent in huis is een verrijking voor je gezin!

Travel Active
High School Holland
29 december 2020

Via het Travel Active High School Holland programma komen er jaarlijks aantallen buitenlandse studenten uit de hele wereld naar Nederland om kennis te maken met onze Nederlandse cultuur en taal. Eén van deze gastgezinnen is de familie Hogeman uit Assen, zij delen hun ervaringsverhaal.

Toen de familie Hogeman uit Assen vorig jaar in het plaatselijke krantje de oproep over gastgezin worden voor een Australische scholiere zagen staan, dachten zij gelijk: "Leuk, is wel wat voor ons!" Inmiddels een jaar later is de Australische scholiere alweer terug in Australië en besloot familie Hogeman in 2020 opnieuw een scholiere in huis te nemen, namelijk de Italiaanse Giulia Elena! De familie Hogeman bestaat uit vader Reinhoud (41), moeder Janine (41) en hun twee dochters (12 en 11). "Wij zijn niet per se de grootste wereldreizigers, maar vonden dit wel een mooie kans om iets van een andere cultuur te leren."

Een uitwisselingsstudent in huis is een verrijking voor je gezin! 1

De uitwisselingsscholieren van het Travel Active High School Holland programma gaan in Nederland naar de middelbare school. Op deze manier biedt Travel Active de scholieren een kans om kennis te maken met de Nederlandse taal en cultuur. Dit is natuurlijk niet alleen een unieke ervaring voor de buitenlandse scholieren, maar ook voor de gastgezinnen die hen een warm thuis bieden! Janine Hogeman vertelt: "Wij dachten vooral dat onze jonge dochters hier heel veel van kunnen leren, wanneer zij de juiste leeftijd hebben hopen wij ook dat zij bedenken om voor een langere periode naar het buitenland te gaan! Verder hebben wij de ruimte in ons huis en de ruimte in ons leven om een thuis te bieden aan uitwisselingsscholieren."

Advies van de familie Hogeman voor toekomstige gastgezinnen

Als gastgezin is het belangrijk om enthousiast en open-minded te zijn. "Wij hadden van tevoren niet echt verwachtingen, maar eerder een indruk van hoe ze zou zijn door haar profiel op de website van Travel Active." Tijdens een culturele uitwisseling zijn culturele verschillen tussen het gastgezin en de buitenlandse scholier onvermijdelijk. "Wat wi opmerken is dat er wel duidelijke cultuurverschillen zijn, maar dat ze zich snel naar de Nederlandse cultuur aanpast." zegt Janine Hogeman over de huidige High School Holland uitwisseling met de Italiaanse Giulia Elena. "Italianen eten vaak pas hun eerste maaltijd om 12.00 uur of gaan heel laat naar bed. Giulia Elena was gewend om pas om 00.00 te gaan slapen, maar is nu bijvoorbeeld om 21.30 uur al moe. Het is belangrijk om goed over de verschillen te blijven praten!" Op de vraag, 'Heeft u nog advies voor toekomstige gastgezinnen?'. antwoord Janine Hogeman: "Gewoon doen!!! Als je de ruimte in je huis en leven hebt, dan is het echt een verrijkng. Ook voor je eigen gezin."

Een uitwisselingsstudent in huis is een verrijking voor je gezin! 2

Meer informatie?

Bent u nieuwsgierig geworden naar het High School Holland programma en/of de buitenlandse scholieren? Bekijk hier het overzicht van buitenlandse studenten die op dit moment op zoek zijn naar een gastgezin!

 

 

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.