Infodagen Gratis magazine
Familie van den Bulk Gastgezin 22 maart 2016

High School Holland familie van den Bulk heeft met Alice en Zoé de Rotterdamse skyline bewonderd. Ook spelen ze iedere avond een spelletje om de Nederlandse taal beter te leren. Benieuwd naar hun avonturen? Lees dan snel verder! 

Sneeuw & lente

Ben je net naar de Franse Alpen gereden om sneeuw te zien, vind je twee dagen na terugkomst de sneeuw in je eigen tuin, wat een verrassing! Overigens wel een van korte duur want in de loop van de ochtend was alles weer verdwenen. De lente is in aantocht. Al is het ’s morgens echt nog koud en zijn handschoenen niet overbodig, je ziet volop krokussen en narcissen langs de weg en in parken. Het geeft altijd een vrolijk gevoel als je zo’n bloemenpracht ziet en ik krijg meteen weer zin in een bezoek aan de Keukenhof.

blog-familie-van-den-bulk-het-leven-gaat-bij-ons-zn-gewone-gangetje

Door blijven sporten!

Het leven gaat bij ons z’n gewone gangetje. Er wordt nog steeds niet of in ieder geval veel minder gesnoept en zeker meer gesport. De resultaten blijven helaas achter. Er is nog geen noemenswaardig gewichtsverlies en dat werkt niet stimulerend ook al heb ik uitgelegd dat door het vele sporten de spiermassa toeneemt en daarmee ook het gewicht. Pas na een paar weken zal het gewicht afnemen, spieren zijn tenslotte zwaarder dan vet. Maar ja, de wijzers op de weegschaal zijn voor hen nu de waarheid en ondermijnt mijn uitleg. Maar we blijven positief!

blog-familie-van-den-bulk-het-leven-gaat-bij-ons-zn-gewone-gangetje

185 meter hoogte

Zondag 13 maart beloofde een prachtige heldere en zonnige dag te worden. Een mooie aanleiding om naar de Euromast in Rotterdam te gaan. En inderdaad, het uitzicht was goed! Eerst hebben we vanaf de twee platforms gekeken, vervolgens zijn we met de Euroscoop, een ronddraaiende lift met glazen wanden, naar 185 meter hoogte gegaan. Zoé en Alice hebben enorm genoten van het uitzicht en de uitleg van wat er allemaal te zien was. Heel veel plaatsen die ze al kenden in Rotterdam zagen ze nu vanuit de lucht en dan is het erg leuk om de blijdschap bij de herkenning te zien.

blog-familie-van-den-bulk-het-leven-gaat-bij-ons-zn-gewone-gangetje

Rotterdamse skyline

Vanuit de Euromast zijn we naar de Veerhaven gereden. Dit is een van de vele havens in Rotterdam en ligt in het scheepvaartkwartier (een prachtige monumentale wijk) waar vooral veel historische zeilschepen liggen. Wat er minstens net zo leuk is, is het zicht op de Erasmusbrug en hotel New York, het voormalig hoofdkantoor van de Holland America Lijn, op de Kop van Zuid. Omdat we toch zo lekker aan het toeren waren, zijn we daarna de Erasmusbrug overgereden om vanaf de Kop van Zuid de skyline van Rotterdam te bekijken. Je kunt er met je auto tot aan het water rijden en – ik ben niet geheel objectief – het zicht vanaf dat punt op de stad is toch echt heel erg mooi. Mijn enthousiasme is volledig op de meiden overgeslagen. Ook zij vinden Rotterdam een hele mooie stad!

blog-familie-van-den-bulk-het-leven-gaat-bij-ons-zn-gewone-gangetje

Roofvogelshow

Aan het eind van de middag was er een onverwacht uitje. Een goede vriendin van ons vierde haar verjaardag en had als verrassing voor haar familie (en voor ons) een bezoek gepland aan de roofvogelboerderij in Berkel. Deze roofvogels waren onlangs in het nieuws omdat zij worden getraind om in geval van dreigend gevaar, drones uit de lucht te halen. Wij mochten een rondleiding en een show van hen bijwonen en er was gelegenheid om er ook actief aan deel te nemen, dat was weer een fotomomentje.

blog-familie-van-den-bulk-het-leven-gaat-bij-ons-zn-gewone-gangetje

Travel Active excursie, uitgaan en telefoon weg

Zaterdags stond de Travel Active excursie op het programma. Met de trein naar Utrecht, een bezoek aan de Domtoren, pannenkoeken eten en een stadswandeling maken. Heel enthousiast kwamen de meiden aan het eind van de dag weer thuis. Snel hebben ze lasagna gegeten, zich omgekleed en opgemaakt en zijn ze met de bus en metro naar Rotterdam Centrum gegaan. De dames gingen uit naar Sorbonne, een bar waar veel leeftijdgenoten komen en het altijd erg gezellig is. Helaas kwam er een vervelend einde aan de avond omdat Alice haar telefoon een minuutje uit het oog verloor en hem daarmee meteen kwijt was. Natuurlijk hebben ze gezocht en de telefoon als verloren (gestolen) opgegeven maar niemand zal het vreemd vinden als ik zeg dat er nog geen telefoontje is gekomen dat de telefoon terecht is. Geluk bij een ongeluk is dat er geen abonnement op zat en dat de meeste foto’s die ze heeft gemaakt en ook haar adresboek op haar laptop staan, maar het blijft toch balen! Nu maar even kijken wat de beste oplossing voor de komende maanden is.

De eerste doop

Vandaag hebben Alice en Zoé weer met iets nieuws kennis gemaakt. De doop van een baby, een nichtje van ons, in de kerk. De nachtmis was de 1e kennismaking met onze kerk en nu dan een doop. Het was een klein gebeuren waarbij ze alles goed konden volgen en ze hebben keurig alle liedjes meegezongen.

Koken

Nu zijn ze druk bezig om ons avondeten te koken. Tagliatelle met zalm en roomsaus. Het recept is in het Nederlands en alhoewel de taal toch nog regelmatig problemen geeft, gaan we ervan uit dat er zeker iets smakelijks op tafel komt, ze koken namelijk wel met liefde!

blog-familie-van-den-bulk-het-leven-gaat-bij-ons-zn-gewone-gangetje

De Nederlandse taal

Zoé’s kennis van de Nederlandse taal is heel goed. Ze kan ons bij wijze van spreken nog iets leren over de regels. Het omzetten van deze kennis naar een gesprek in goed Nederlands blijft jammer genoeg moeilijk. We hebben samen met haar op verschillende manieren geprobeerd om het te verbeteren zoals met het voorlezen aan de kleinkinderen. Op het moment dat we haar verbeteren, weet ze wat ze fout doet maar het lijkt niet te beklijven. Sinds vorige week proberen we een nieuwe manier. In principe doen we elke avond na het eten een spel: Het Vakantielandenspel – Nederland. Zoé en Alice stellen aan de hand van vragenkaartjes de vragen en met elkaar kijken we wie het eerste het antwoord weet. Zo zijn ze én met de Nederlandse taal bezig én leren zij (en wij) heel veel feiten over Nederland. We hopen echt dat deze methode wel succesvol zal zijn!

blog-familie-van-den-bulk-het-leven-gaat-bij-ons-zn-gewone-gangetje

Zelf een buitenlandse High-School student in huis nemen en gastgezin worden? Lees meer over High School Holland en bekijk het overzicht van buitenlandse studenten.

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's