Infodagen Gratis magazine
Travel Active 13 januari 2016

Dag 2 is aangebroken van de High School Holland Oriëntatie en deze dag staat in het teken van de favoriete hobby van Nederlanders: fietsen. Voor sommige van onze studenten wat moeilijk, maar of het ze gelukt is? Je leest het in ons verslag!

Nederlands favoriete hobby

Na de aankomst van maandag mochten de studenten gisteren even lekker uitslapen om bij te komen van de jetlag. Daarna ging iedereen lekker ontbijten in het restaurant van het Schoolkamp. Met de buikjes vol gingen de studenten de fietsen ophalen en vond het spannende moment plaats: echt leren fietsen en natuurlijk het opstappen. Zoals altijd oefenden wij eerst met de studenten op het terrein met aansluitend een verkeersles voor we echt de weg op gingen.

blog-high-school-holland-orientatie-fietsen-pizzas

Opstappen en weer doorgaan

Na de lunch was het zover: de fietstocht! Natuurlijk vond deze plaats in typisch Nederlands weer: koud en nat. Voor de Braziliaanse Paloma was het nog even oefenen, vooral het opstappen. Ze was een aantal keren gevallen en ook nog eens in de modder. Maar ze bleef ontzettend positief en ze vond het een goede training voor als ze volgende week naar school moet fietsen. Kijk, dat is nog eens doorzettingsvermogen van een echte exchange student!

blog-high-school-holland-orientatie-fietsen-pizzas

Alle klompen nog aan toe

Gelukkig kregen de studenten bij het eindpunt van de fietstocht warme thee en koffie en een plakje cake om op te warmen. We waren namelijk aangekomen bij klompenatelier Dijksman en we werden er hartelijk ontvangen. De studenten kregen een interessante demonstratie over hoe klompen gemaakt worden. Dat is voor de meeste studenten natuurlijk erg bijzonder en leuk om op deze manier kennis te maken met de Oud-Hollandse cultuur. Ook was er een winkeltje bij het klompenatelier waar sommige studenten al hun eerste Hollandse souvenir hebben gekocht. Je kan er tenslotte niet vroeg genoeg bij zijn!

blog-high-school-holland-orientatie-fietsen-pizzas

Pizza time!

Daarna was het tijd om weer terug te gaan naar het kamp. Koud en verkleumd kwamen we weer bij het huisje aan, maar gelukkig was iedereen dat snel weer vergeten want het was pizza time! We gingen lekker onze eigen pizza’s maken en de studenten belegden ze rijkelijk met allerlei toppings. Vooral de Braziliaanse Lucas had meer saus op zijn pizza dan wat anders. Vooral de volgens hem ‘Nederlandse frietensaus’ vindt hij heerlijk!

blog-high-school-holland-orientatie-fietsen-pizzas

Dag Sinterklaasje!

Na het eten van de pizza’s konden de studenten even bijkomen van het fietsen of een warme douche nemen om op te warmen. ’s Avonds hebben de studenten kennis gemaakt met Sinterklaas in de film Alles is Liefde. Natuurlijk kon Nederlands favoriete koek de stroopwafel hierbij niet ontbreken! Later in de avond voegde de Braziliaanse student Maria zich aan de club toe. Angela had haar ondertussen opgehaald vanuit Schiphol en uitgeput en wel is iedereen lekker na de film gaan slapen. Het was tenslotte een inspannende maar leuke dag!

Zelf een buitenlandse High-School student in huis nemen en gastgezin worden? Lees meer over High School Holland en bekijk het overzicht van buitenlandse studenten.

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's