João Pedro (17 jaar) vliegt naar huis

Travel Active
High School Holland
17 november 2020

De familie Van Rengs uit Horst (Limburg) heeft een half jaar de Braziliaanse João Pedro (17 jaar) in huis genomen. Hij startte zijn uitwisseling in januari en ging een semester naar het Dendron College in Horst. Het semester zit er alweer op dus het gastgezin neemt vanavond op Schiphol afscheid van João Pedro.

João Pedro (17 jaar) vliegt naar huis 1

Nederland laten zien

Onze eerste indruk van João Pedro was dat hij een spontane jongen is en het klikte al gauw met ons gezin”, vertelt Leon. De 17-jarige Braziliaan mengde zich al snel in het gezin, bestaande uit Leon, Sonja en hun twee dochters. Hij kan goed met de twee dochters overweg. De familie waardeert vooral hoe dankbaar João Pedro is: “Wij zijn een dagje met João naar Rotterdam geweest. Hij is ons erg dankbaar dat wij hem Nederland hebben laten zien zodra het eindelijk weer kon.” João Pedro vertelt zelf dat hij de uitjes met het gezin erg leuk vond: “Ze namen mij mee naar verschillende musea en ik heb veel meer geleerd over de Tweede Wereldoorlog. Ik ben erg blij dat mijn gastouders mij ook de geschiedenis van Nederland hebben laten zien.” “Het doet ons erg goed om te horen dat hij van de gezamenlijke uitjes gelukkig is geworden!” voegt Leon toe.

Een nieuwe familie

De familie Van Rengs merkt weinig verschillen tussen de twee culturen. Wel wat kleinere dingen zoals dat de mensen in Brazilië wat lichamelijker met elkaar omgaan. “Ze geven snel knuffels. João Pedro was ook zeker niet bang om ons vaak te knuffelen!” João Pedro heeft veel geleerd over de Nederlandse cultuur: “Ik waardeer het hoe direct Nederlanders kunnen zijn en zich snel uitspreken over dingen”. Hij voelt zich erg thuis bij de familie Van Rengs en is hun erg dankbaar dat zij zoveel interesse hebben getoond in de Braziliaanse cultuur. “Ik heb er nu een Nederlandse familie bij!”, zegt João Pedro. Hij zal Leon, Sonja en de twee dochters zeker gaan missen.

Iets betekenen voor een ander

De familie is al eerder gastgezin geweest van buitenlandse studenten. De studenten gaan in Nederland naar de middelbare school en verblijven in een gastgezin. Leon vertelt waarom zij besloten om gastgezin te worden: “Het doet ons goed om iemand de kans te geven dit avontuur aan te gaan. Ook zagen wij dit als een mooie kans voor onze kinderen. Zij kunnen veel van deze culturele uitwisseling leren.

Nieuwe gastgezinnen

Eind augustus komen opnieuw 80 buitenlandse studenten naar Nederland. Daarom zoeken wij momenteel met spoed naar leuke gastgezinnen in diverse regio’s. Sonja en Leon raden iedereen aan om vooral geen verwachtingen te hebben van tevoren, anders kan je alleen maar teleurgesteld worden. “Stel jezelf open voor nieuwe dingen en een nieuwe cultuur. Heb vooral geduld met de student en verplaats jezelf in hen. Het is ook belangrijk dat het hele gezin erachter staat en er veel zin in heeft!”, zegt Leon.

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.