Leer een andere cultuur kennen als gastgezin!

Travel Active
High School Holland
17 november 2020

“Een vreemde in mijn huis? Daar moet ik eens goed over nadenken!” Gastgezin worden van een buitenlandse student klinkt misschien eng, terwijl het u veel moois kan bieden. En zeg nou zelf: als uw eigen kind op zoek was naar een gastgezin wilt u toch ook dat er in het buitenland iemand voor hem of haar klaarstaat? Benieuwd wat het nu precies inhoudt om gastgezin te worden? Lees dan snel verder!

Leer een andere cultuur kennen als gastgezin! 1

Heeft u zelf kinderen in huis of gehad? Dan weet u hoe belangrijk het is om de internationale visie van een kind te verbreden. Voor de buitenlandse studenten bent u als gastgezin hier de ideale oplossing voor. U biedt een kans om het allemaal van dichtbij mee te maken. Daarbij krijgt u ook nog eens wat extra gezelligheid in huis!

Leer een andere cultuur kennen als gastgezin! 2

Gastgezin zijn helpt niet alleen met het onderdak geven aan onze studenten, u ontdekt ook andere culturen gewoon in eigen huis. Daarnaast geeft u uw gaststudent(e) meer kennis mee van de Nederlandse cultuur. Want laten we eerlijk zijn: Nederland heeft meer te bieden dan alleen tulpen, molens en klompen. Als extraatje spreekt u dadelijk ook nog een aardig woordje in het Italiaans, Portugees, of misschien wel Thais! Er worden door het jaar heen verschillende activiteiten en evenementen georganiseerd voor alle gastgezinnen. Tijdens deze activiteiten kunt u ook eens praten met de andere gastouders en krijgt u de kans om samen met uw gaststudent(e) leuke herinneringen te maken.

Leer een andere cultuur kennen als gastgezin! 3

En het mooiste aan deze ervaring? Er ontwikkelt zich tijdens deze periode een levenslange vriendschap. Nieuwsgierig naar de ervaringen van vorige gastgezinnen? Hier kunt u luisteren naar hun verhaal.

Leer een andere cultuur kennen als gastgezin! 4

Als u hulp nodig hebt bij het proces kunt u bij Travel Active vrijblijvende informatie aanvragen. Daarnaast zorgen Travel Active en High School Holland voor een regio coördinator. Dit is uw eerste aanspreekpunt voor eventuele vragen. U zult er dus nooit alleen voor staan. En dat is wel zo geruststellend.

Wat wordt er van u verwacht? Heel simpel: een warm welkom en een extra kamer.

Één ding is zeker: U kijkt na deze unieke ervaring heel anders naar uw eigen omgeving en cultuur.

Zelf een buitenlandse High-School student in huis nemen en gastgezin worden? Lees meer over High School Holland en bekijk het overzicht van buitenlandse studenten.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.