Van gastdochter naar gastgezin

Travel Active
High School Holland
17 november 2020

De jongste dochter van de familie van Dreumel uit Venlo, Esther, is dit jaar met het High School-programma naar Amerika geweest en verbleef daar bij een gastgezin. Nu wil de familie de rollen omdraaien. De Italiaanse Anna (17 jaar) komt bij hen wonen. “Omdat de uitwisseling van Esther zo’n succes was, willen wij diezelfde kans aan iemand bieden. We denken dat Anna een leuke aanvulling is op ons gezin”, vertelt Corinne. Over een aantal dagen is het zover en arriveert Anna in Nederland.

van gastdochter naar gastgezin 1

Hoop op een goede klik

Esther heeft een goede uitwisseling in Amerika gehad en dat kwam vooral door de goede klik met haar gastgezin. “Bij de eerste ontmoeting met haar gastgezin leek het net alsof ze elkaar al jaren kenden”, vertelt Corinne. “Wij hopen natuurlijk dat hetzelfde zal gebeuren met Anna. We zullen haar met open armen ontvangen.” De familie bestaat uit vader Ton (57), moeder Corinne (56) en de drie dochters Esther (17), Suzan (25) en Meggie (22). Alleen Esther woont nog thuis.

Anna zal een schooljaar in Nederland blijven en naar een middelbare school in Venlo gaan. Ton en Corinne kijken erg uit naar haar komst en vinden het vooral erg leuk voor hun dochter Esther. “Eerst wilden wij graag een Amerikaan in huis nemen omdat dat ook superleuk zou zijn voor Esther. Toch hadden wij een betere klik met de Italiaanse Anna. In haar aanmeldingsvideo vertelde ze heel enthousiast over zichzelf en haar motivatie. Haar uitstraling trok ons erg aan!”, zegt Corinne.

van gastdochter naar gastgezin 2

Niet tegen laten houden door corona

De familie van Dreumel laat zich niet tegenhouden door corona. “Wij vinden het niet zo zeer spannend om iemand uit het buitenland in huis te halen tijdens de coronacrisis. We vertrouwen erop dat alles goed is geregeld en wij houden ons samen met Anna natuurlijk gewoon aan de maatregelen. Door corona zullen we niet al te veel activiteiten met haar kunnen doen, zoals op vakantie gaan. Wel zouden wij het leuk vinden om haar veel van Nederland te laten zien. We willen op stedentrips gaan en naar andere toeristische plekken in zowel Nederland, Duitsland en België. Zo zie je zelf ook nog eens nieuwe dingen!”

Zien hoe alles loopt

De familie wil graag dat Anna de Nederlandse taal snel zal gaan beheersen. “Ik begreep dat Anna niet goed Engels spreekt. Dus wij zijn van plan om al snel veel Nederlands met Anna te gaan praten.” Ook willen zij alles rustig aan gaan pakken en Anna veel ruimte geven. “We hebben ons niet echt voorbereid. We zullen zien hoe alles loopt”, zegt Corinne. “Wij willen dat zij zich bij ons thuis gaat voelen. Zij zal gewoon deel uit gaan maken van ons gezin.” De hele familie en de vrienden van Van Dreumel zijn ook heel enthousiast dat Anna komt. “Ze zijn erg benieuwd naar haar!”

Corinne vertelt dat ze erg benieuwd zijn naar de cultuurverschillen tussen Italië en Nederland die zij nog niet kennen. “Als gezin kennen wij Italië al, maar er zullen altijd nog dingetjes zijn die wij niet weten over de Italiaanse cultuur. We kunnen niet wachten om dit avontuur samen met Anna aan te gaan en ik weet zeker dat ze het leuk gaat hebben. Zij zal zich deze ervaring de rest van haar leven herinneren.”

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.