Infodagen Gratis magazine
Maxime High School Amerika 09 april 2018

Maxime haar laatste blog eindigde met een hele spannende week en haar verhuizing. Het gaat heel goed met haar nu! Ze voelt zich helemaal thuis in haar nieuwe familie en kan goed opschieten met iedereen.

Maxime haar High School avontuur komt bijna tot een eind!

Een nieuwe familie 

Ik was natuurlijk al vaak bij Olivia en Noah thuis, maar sinds ik bij hun opa en oma woon is het zelfs nog vaker. In de weekenden woon ik er praktisch, en hun broertjes en zusjes zijn mijn broertjes en zusjes. Ik heb helemaal ondergedompeld in hun familie en ik ben ze super dankbaar voor alles!

Vorig weekend zijn we met ATSC (crew) naar de Showchoir Nationals in Nashville geweest. We vertrokken in de nacht van woensdag op donderdag rond 1 uur. Het was een hele lange rit, in totaal hebben we er 12 uur over gedaan op de heenweg. Gelukkig kon ik in slaap vallen dus leek het minder lang. We kwamen op donderdag rond 2 uur aan en we hadden daarna tot 4 uur vrije tijd in een groot winkelcentrum. We hebben wat rondgelopen en geshopt en daarna konden we inchecken in ons hotel. 'S avonds zijn we voor het eerst naar het theater geweest waar ATSC vrijdag en zaterdag zou gaan optreden.. The Grand Ole Opry! Ik weet niet of iedereen bekend is met het theater, maar grote artiesten zoals Elvis Presley en Dolly Parton hebben gestaan. We hebben naar wat unisex groepen gekeken en we zijn op tijd naar het hotel gegaan en gaan slapen. 

Maxime haar High School avontuur komt bijna tot een eind!

De premlims! 

Vrijdag was de grote dag, de prelims! Dit is de eerste ronde van de showchoirs die mee doen. 'S morgens hebben we naar wat groepen gekeken en rond 1 uur was het tijd voor ATSC. Het optreden ging heel goed en we hadden ons gekwalificeerd voor de finals op zaterdagmorgen.  Vrijdagmiddag hadden we vrije tijd en zijn we weer naar het winkelcentrum geweest. 'S avonds hadden we een diner op een showboot die door Nashville voer. Een kleine tegenvaller was het eten, maar het was wel heel gezellig. De show zelf was op zich apart, veel countrymuziek en veel liedjes over Amerika. Toch was het wel leuk om te zien en ik realiseerde me dat dit echt Amerikaans is en het gaaf is dat ik het mocht meemaken. Na de showboot zijn we terug gegaan naar het hotel en zijn we weer vroeg naar bed gegaan.

Maxime haar High School avontuur komt bijna tot een eind!

Zaterdagmorgen moesten we al om 10 uur optreden (Als je benieuwd bent, kijk dan mijn optreden terug op youtube). Daarna hebben we nog andere groepen gekeken en uiteindelijk waren de awards. We zijn 4e geworden, niet de plaats die we natuurlijk hoopten maar nog steeds is het een goede eindplek voor een nationale wedstrijd. 'S middags hadden we weer vrije tijd en was het tijd om onze koffers weer te pakken. We vertrokken om 5 uur naar een linedance saloon. Alle showchoirs die meededen aan nationals waren uitgenodigd om te linedancen. Uiteindelijk hebben we 10 minuten gelinedanced, de rest van de tijd draaiden ze muziek en waren er live artiesten. Dit was super leuk, en het leek een beetje op het uitgaan in Nederland. Rond 9 uur reden we weer terug naar Omaha. Na een rit van 13 uur waren we zondagmorgen weer thuis. Dit was een van de leukste weekenden tot nu toe en ik ben zo dankbaar voor alles wat ik hier heb en mee mag maken!

Maxime haar High School avontuur komt bijna tot een eind!

Mijn verjaardag in Amerika

Afgelopen zaterdag was het 31 maart, mijn verjaardag. Vrijdag om 5 uur ‘s middags was het al mijn verjaardag in Nederland. Mij leek het dus leuk om ook vrijdag iets te doen. Ik ben na school dus met Christian en Noah naar de Mc Donalds geweest om een Mc Flurry te halen voor mijn verjaardag. Daar hebben ze allebei gezongen om precies 18.18 uur, de precieze tijd dat ik geboren ben! Daarna bleef ik slapen bij Olivia en om 12 uur kreeg ik weer een concert van Christian en Noah, maar dan via Facetime. 

De zaterdag heb ik niet veel bijzonders gedaan ‘s morgens. Ik heb lekker uitgeslapen en het jongste zusje van Olivia had ontbijt voor me gemaakt. ‘S avonds ben ik uiteten gegaan met Christian, Olivia, Noah en Kayla. We zijn bij een burgercafé geweest en het was lekker en gezellig! Daarna zijn we naar Sonic geweest waar ze mijn favoriete milkshake hebben: caramel. Die avond ben ik weer bij Olivia en Noah blijven slapen. Het was een top verjaardag!
Maxime haar High School avontuur komt bijna tot een eind!

Paasweekend

De dag erna was Pasen. ‘S nachts was de paashaas langs geweest en hadden we allemaal een mandje gekregen met wat snoep en een cadeautje. Olivia, Claire (middelste zusje) en ik hadden alle 3 een roze jumpsuit gekregen. Met Pasen is de familie helemaal matchy, dus wij droegen alle 3 dezelfde outfit. Om 9 uur gingen we naar de kerk, want er was een paas ontbijt. Daarna hadden we een normale kerkservice. Na de kerk gingen we met z’n allen naar mijn huis (dus opa en oma) en hebben we een late lunch/vroeg diner gegeten. Ook vierden we mijn verjaardag. Het was een heel leuk feestelijk weekend!
Maxime haar High School avontuur komt bijna tot een eind!

Over ongeveer twee maanden zit ik al in het vliegtuig naar Nederland. Ik kan niet geloven hoe ongelooflijk snel de laatste paar maanden zijn gegaan!

Wil je net als Maxime naar een High School in Amerika, of ga je liever naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld Zuid-AfrikaCanada of Australië? Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een High School avontuur. Bekijk alle High School mogelijkheden of kom naar een van de geplande infodagen en laat al je vragen persoonlijk beantwoorden!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's