Infodagen Gratis magazine
Dylano High school in Amerika 04 oktober 2018

Dylano geniet van zijn high school tijd in Amerika. Hij heeft een super leuk gastgezin en speelt in een soccerteam, hij heeft al 4 wedstrijden gespeeld!

De eerste 3 weken school

De eerste 3 weken school zitten er bij mij al op. De eerste drie dagen gingen jammer genoeg nog wat stroef. Qua connecties maken met mensen in mijn klas, het soccer team (voetbalteam) en om mij heen. Ik probeerde contact te maken, maar de mensen waren in het begin erg verlegen en antwoordden mijn vragen alleen met ja of nee. Maar daarna ging het hartstikke goed! Ik heb veel mensen ontmoet en ze toonden ook meer interesse dan de eerst drie dagen. Ik ben een keer van klas veranderd, maar dat heeft, hoe het er nu naar uitziet, alleen maar voordelen gegeven. De eerste week ging over het algemeen dus goed! De tweede week ging het weer beter qua connecties en tijdens deze tweede week had ik ook de eerste twee soccer games. De derde week is gewoon perfect gegaan en ik heb inmiddels heel veel Amerikaanse vrienden. Ook ben ik voor het eerst naar een American Football game geweest! Dat was echt super gezellig en nu weet ik dus ook hoe American Football eraan toe gaat. Om heel eerlijk te zijn ben ik blij dat ik geen American Football heb gekozen, omdat het er daar heel ruig aan toe gaat.

Mijn school

De school hier is bijna even groot als mijn school in Nederland, alleen zitten er hier 700 leerlingen en op mijn school in Nederland zitten 2400 leerlingen. Het is soms nog wel even zoeken, maar dat is niet erg, want ik kan het gewoon vragen aan de leerlingen die hier rondlopen en zij helpen mij wel om mijn klas te vinden.

Leven in een gastgezin

Mijn gastgezin is echt geweldig! We hebben het super gezellig en als ik hulp nodig heb krijg ik dat ook gelijk en dat is echt super fijn! We hebben ook al een keer een spelletjesavond gehad en dat was echt super gezellig. Ik mis soms wel wat dingen van Nederland…Vooral wat betreft het eten, omdat het eten hier niet te eten is en als het dan wel te eten is, dan is het in Nederland veel beter.

Het soccer team

Ik heb een super leuk soccer team en we hebben het altijd gezellig. We hebben in totaal al vier wedstrijden gespeeld en we hebben twee van de vier gewonnen. Het fijne hier in Amerika is dat ik zes keer per week soccer practice heb, wat ik echt super fijn vind! Er is alleen één nadeel en dat is dat ik mijn zondag ervoor moet opgeven en daar bedoel ik mee dat ik helaas niet kan uitslapen. Ik heb nu ook overal op het voetbalveld gespeeld qua posities (in mijn voetbal leven). In het begin wilde mijn coach dat ik of op het middenveld speelde (central mid) of in de aanval (striker). Maar nu hij mij een paar wedstrijden heeft zien spelen wilt hij dat ik op links mid of rechts mid (left or right wing) ga spelen omdat ik de ballen goed kan voorgeven, ik geef nu dus ook de corners.

Over het algemeen, heb ik het hier dus hartstikke naar mijn zin!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's