Infodagen Gratis magazine
Anke High School Amerika 10 april 2020

Anke heeft een blog bijgehouden tijdens haar high school avontuur in Amerika. Wegens de huidige omstandigheden is haar programma helaas vroegtijdig gestopt. In deze blog vertelt ze hoe het was om zo’n situatie in het buiteland mee te maken en hoe het nu is om weer thuis te zijn.

Situatie in Amerika (18-03-2020)

Het Corona virus is ook in Amerika een grote happening. Ook voor mij is mijn school sowieso tot 6 april gesloten en waarschijnlijk nog langer dan dat. Sommige scholen in Amerika sluiten hun scholen tot de herfst... Mijn school doet dat nog niet, maar de kans zit er natuurlijk wel in. Mocht dat dus gebeuren dan kunnen jullie mij al eerder thuis verwachten, want er zijn nu zo'n 4 a 5 organisaties die hun exchange studenten naar huis sturen. Ik ben blij dat mijn organisatie dat nog niet doet, maar wel heeft mijn local coordinator benoemd dat het met de dag kan veranderen, wat heel vervelend zou zijn. Maar hier gaan we nog even niet van uit. Toch is het wel een beetje saai, want veel vriendinnen mogen het huis niet uit als het niet nodig is.

Amerika is zeker wel een stuk sneller geweest in het ondernemen van stappen dan Europa, want zoveel mensen zijn hier zeker nog niet besmet. De scholen gingen al dicht toen er nog maar 2 mensen in Michigan besmet waren, ja 2! En ook hier is alle wc papier uitverkocht en worden supermarkten echt leeg gekocht door iedereen. Veel mensen hebben er natuurlijk geen problemen mee dat de school even een paar weken dicht is, maar toch is dit wel het geen waarvoor ik hierheen ben gekomen en vind het daarom wel heel jammer. Stiekem hoop ik dat er een soort wonder gebeurt waardoor ik straks als nog naar school kan en een prom en een Amerikaanse graduation heb! Fingers crossed!

Ik sta er in ieder geval positief in en ben sowieso al blij met alle dingen die ik hier heb mogen meemaken en ik ga er gewoon nog het beste van maken, ook al is het nu waarschijnlijk allemaal iets saaier dan normaal. Ik zit nog steeds in het leukste gastgezin, dus daar heb ik sowieso al geluk mee!

blog-high-school-student-anke-keert-terug-uit-amerika

Toch naar huis… (24-03-2020)

Deze 7 maanden zijn echt voorbij gevlogen, het ging allemaal misschien wel net iets te snel. Helaas moet ik er toch aan geloven, aankomend weekend vlieg ik naar huis. Ik heb het er natuurlijk goed over gehad met mijn ouders en er zelf natuurlijk ook goed over nagedacht. Aangezien we niet in de toekomst kunnen kijken en we dus niet zeker weten wat er allemaal kan gaan gebeuren in deze onzekere tijden, is het toch beter dat ik naar huis ga. Het is geen leuke keuze, maar toch probeer ik zo positief mogelijk te blijven!

Ik heb de 7 mooiste en geweldigste maanden (van misschien wel mijn leven) gehad! Ik heb zo erg genoten. En wat een geluk heb ik dat ik nu niet 1 maar 2 families heb! Ik heb vanaf nu altijd een tweede thuis in het mooie Michigan. Ik heb de afgelopen maanden zoveel meegemaakt en het was niet altijd makkelijk, maar ik weet wel dat ik straks als een nog sterker mens terugkom in Nederland.

Wel ga ik het hier super erg missen, mijn 4 gastzusjes en mijn favoriete hond Lincoln ga ik misschien wel het meest missen. En ook zal ik mijn gastmoeder super erg missen, ze is het afgelopen jaar de geweldigste persoon geweest in mijn exchange year en ik waardeer alle dingen die ze voor mij heeft gedaan super erg! Het moment dat ik van gastgezin moest veranderen was zeker op het eerste oog niet makkelijk, maar eigenlijk weet ik wel zeker dat dit mijn jaar vele malen leuker heeft gemaakt!!

En mochten er mensen zijn die aan het overwegen om een exchange year te gaan doen: doe het alsjeblieft, het is meer dan geweldig en je leert er zoveel van!

blog-high-school-student-anke-keert-terug-uit-amerika

Een week terug op Nederlandse bodem (05-04-2020)

Vandaag ben ik alweer een week thuis. Ik vind het wel weer fijn om thuis te zijn, maar raar is het ook wel een beetje. Soms moet ik me nog wel even realiseren dat ik nu gewoon weer terug ben in mijn oude leventje en niet meer mijn Amerikaanse leven zal leiden. En ook al kunnen jullie je dit niet echt voorstellen, het is toch wel een beetje apart. Wel vind ik het fijn dat ik weer thuis ben, vooral omdat het in Amerika alleen nog maar erger wordt en veel vliegtuigmaatschappijen ook stoppen met vluchten van en naar Amerika!

blog-high-school-student-anke-keert-terug-uit-amerika

Meer informatie over een High School programma vind je hier! Of vraag een gratis High School magazine aan!

Deel deze pagina